Je li vrijeme za terapiju?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Je li vrijeme za terapiju?

PostPostao/la captkirk » sri lip 05, 2013 9:11 am

Flipi je jučer popodne pojeo svoju dozu lišća od mrkve. Sat vremena nakon se umirio, nije htio iz kaveza i samo ležao. Povremeno je škrgutao zubima. Takvo stanje je potrajalo par sati, a zatim je imao dosta obilnu kašastu stolicu. Poslije toga je živnuo, ogladnio i počeo se opet normalno ponašati. U vodu smo mu stavili dvije žličice prodigesta. Kasnije je opet kakio kuglice. Jutros smo primjetili da ima dosta "lančića" u kavezu, kuglice su nešto manje nego obično,a od prije dva dana se počeo jako linjati. Ne možemo ga nikako natjerati da pojede malticu. Trebamo li poduzeti kakvu terapiju?
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

Re: Je li vrijeme za terapiju?

PostPostao/la Charlie » sri lip 05, 2013 17:34 pm

možeš ići veterinaru, ali bitnije je da ga dobro iščetkate! furminatorom, četkom i/ili prstima
malticu na silu, makar špricom
pro digest i dalje
promasirati trbuh, natjerati da se kreće, maknuti suhu hranu kako bi jeo više sijena...

tako da moje je mišljenje da za sad nije nužno, ali ako bude loše volje duže i/ili stanu kuglice odite
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la captkirk » uto lip 18, 2013 12:47 pm

Otkad su počele vrućine, zeko je dosta neaktivan, vani sporo pokretan, a u gajbi se obično ispruži s glavicom prema dolje i podignutim ušima. Često primjetim kako se lagano treska i brzo diše. Kuglice su normalne, pije standardno, ali mi se čini da malo manje pojede. Imam klimu i održavam temperaturu na 26°C u stanu. Da li je to previše za zeku? Dajte mi neki savjet, da ne moram mučiti životinju preko auta kod veterinara po ovoj vrućini ako nije potrebno i ako je vrućina krivac...

I još nešto? Gdje je najbolje držati pakovanje Cuni complete hrane po vrućinama? U hladnjaku ili vani?
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 18, 2013 13:43 pm

Meni se sve ovo sto si napisao/la cini normalno za ove ljetne vrucine..tako se i moji ponasaju..ovih 26 mi se isto cini ok..mozes mu stavit keramicku plocicu u gajbu ili negdje gdje obitava, zamotat bocu sa zaledenom vodom u rucnik i stavit mu negdje da se moze uz nju hladit..mozes mu malo namocit usi hladnom vodom (namocis svoju ruku u hladnu vodu i prodes njome po usima)..ali mislim da mu sve to nije nesto pretjerano nuzno kad imas klimu..
Sto se hrane tice nema potrebe da ju stavljas u frizider..samo nek nije na izravnom suncu i negdje gdje bas najtoplije
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan