Sijeno

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Sijeno

PostPostao/la šnjufka » ned vel 27, 2011 21:27 pm

Heej, ljudi, imam problem sa zečicom.

Uglavnom sam joj kupovala versele laga sijeno koje je ekstra dobro jela, zadnji put sijeno iz dm-a za koje sam čula da je jednako dobro. Međutim, ona to sijeno slabo jede, jedva jedvice. Ne mogu joj kupovati versele laga any more jer je tri puta skuplje...
Nadam se da će se prilagoditi, mislim kad stvarno ogladni neće previše birkat. Uz to, jede još hranu za kuniće samo ujutro, dam joj i svježeg voća i povrća, to sve obožava. Jeste li imali sličnih problema??
šnjufka
Kunić
Kunić

Re: Sijeno

PostPostao/la vini » ned vel 27, 2011 21:30 pm

Koliko znam sijeno iz dm-a nije dobro. Sumnjam da će samo tako početi jesti sijeno. Znam da moji, kad im ne štima ne jedu i gotovo. Pošalji pm Lilo, ima izvrsno sijeno, zekani ga vole, a i cijena je jako dobra.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la warped » ned vel 27, 2011 21:50 pm

Probaj naći domaće. Em će joj biti finije em će tebi biti jeftinije :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la frances » ned vel 27, 2011 22:23 pm

vini je napisao/la:Koliko znam sijeno iz dm-a nije dobro. Sumnjam da će samo tako početi jesti sijeno. Znam da moji, kad im ne štima ne jedu i gotovo. Pošalji pm Lilo, ima izvrsno sijeno, zekani ga vole, a i cijena je jako dobra.

ova dva moja tupsona obozavaju dm sijeno.
meni dm sijeno lijepo mirisi, unutra ima svega i maslacka (cvijet) i travki raznih debljina i vecinom je bas lijepe boje..
versele-laga ne zele ni primirisati..
kad sam u mogucnosti nabaim domace, ali baza nam je dm sijeno..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Megy » ned vel 27, 2011 23:01 pm

Toby je isto obožavao dm sijeno a versele-lažu je jeo samo od maslačka i to ne baš rado a i meni je to sijeno iskreno smrdilo, kasnije smo prešli na Finoli koje je po meni odlično, nije prešano, travke su različitih oblika i debljina, ima i listova raznoraznih a ovisno koji "okus" se izabere ima i cvjetića i ima miris najbliži domaćem sijenu od svega što smo probali a i cijena je pristupačna (24 kn pakiranje od mislim kile nisam sigurna). Najdraže mu je ipak bilo domaće iz BiH kojeg je u jednom danu znao pojest tri puta više nego kupovnog.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pon vel 28, 2011 0:10 am

Duško i Lola isto luduju za dm-ovim sijenom, imam bar tri paketa neotvorena uvijek. Ali planiram i ja prijeći na domaće...
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » pon vel 28, 2011 10:27 am

Odmah mi je lakše, mislili smo da je Luna čudna jer voli to dm sijeno :D . Iako jedu samo domaće (napokon smo našli ono koje oboje obožavaju..)
Ali kada je imala začepić, upalilo je samo dm sijeno i lišće mrkve (foxy :zeko3: )

dodatak, našla link: http://www.naturahay.com/
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupili » pon vel 28, 2011 11:14 am

Moj Čupko najviše voli domaće ili iz dm-a
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Malena maza » pon vel 28, 2011 15:26 pm

Samo domace. Ipak smo mi sa sela. :P To sijeno jede ko luda, dobijem ga besplatno pa nadam se da do daljnjeg ostajemo na njemu.
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la kristinans » pon vel 28, 2011 16:18 pm

Peka ne voli Versele-Laga seno nesvidja mu se,pa sam ostatak dala u pet shop da hrane njihove zecke zao mi je bilo da bacim,on jede sada neko koje ,,proizvodi,,i pakuje GREMLINS Novi Sad,hmm ko zna gde oni to pokose i da li je to bas cista trava gde nisu zapisavali psi... cekacu leto pa pravac Peka i ja na selo i da se snabdemo sa senom da ne kupujemo vise ovo bolje je domace sa livade-detelina i ostale travcice... :) hm, a kod nas u dm ne postoji nista za zeceve sem nekih slatkisa za glodarei to je sve :blush:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » sri ožu 02, 2011 22:22 pm

Kupovno sijeno je los izbor i to nikako nije izbor kojem bi se trebali prikloniti.
Pokusajte kupiti i/ili nabaviti sijeno od nekoga tko se kuzi u isto..prodaje ga ili zivi na selu.
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » sri ožu 02, 2011 22:31 pm

imam ja tetku na selu navela sam to vise puta ali opet nekako oni se ne razumeju u trave,to pokose pa hrane krave,a ja se bojim da dajem tako seno ono jeste jako lepo mirise,ali ima nekakvih trava koje prvi put vidim...Sada zimi necu da uzimam jer to drze na tavanu a tamo ima i miseva...Ili naj bolje cim ozeleni trava da odem na Frusku Goru tako mogu da nacupam trave za Peku :) ne znam ni ja sta da radim :)
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sri ožu 02, 2011 22:36 pm

a zar mislite da je kupovno sijeno pakirano tek sto je pokoseno? Bog zna gdje je sve bilo i sta je sve hodalo po njemu...ja uzela jedan paketic, Vitacraft...nema ceg nema unutra...domace je zakon!!!
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » sri ožu 02, 2011 22:40 pm

ja sto uzimam Gremlins ima dosta zemlje u njemu i jedna vrsta trave a nadjem i puno mahovine... a ostala sena kupovna nece da jede.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » sri ožu 02, 2011 22:50 pm

Vjerojano i kod vas postoji netko tko ima dobro sijeno.
Samo treba kopat i informirati..ne kazem niti da je najbolje svako koje je na selu.
Ali po samomsijenu mozes vidjeti kvalitetu sijena.
O tome smo pisali ovdje:

http://zecovi.net/prehrana/Sijeno.htm
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan