Kunić Duško stiago u naš dom!!!!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la Kunić Leopold » pon ožu 30, 2009 21:28 pm

Anek je napisao/la:...
evo ja sam svojoj stavila rucnik/dekicu preko svih zica ispod stola gdje je komp i sto je zanjimljivo od tad uopce neide ispod..cim se rucnik makne, vec je ispod i grize. Pa probajte s tim :)
...

Ehe, ja sam to napravio i 2 puta izgubio kabel...
Moj čim vidi dekicu i krpu to otkopa, i gricka lagano. Zamotam to oko žice, i dalje mu uspijeva :lud:
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bunnylover » uto ožu 31, 2009 13:35 pm

[quote="Kunić Leopold"]1. Na dno kaveza ne treba ići ništa.

3. Kao što rekoh, na dno kaveza ne treba ići ništa, a posudu za wc napunite sa drvenim peletima (ima za kupiti u Baumaxu, Bauhausu i sličnim dućanima)

Takodje na dno kaveza moze i silikon za glodare...Imas slikicu sa zekom na njemu :D

Moj je samo jednom izgrizao punjac :) ,a inace ne grize ostale kablove...
Ipak vise voli majce i ostalu odecu (a i obucu :wub: )...
Bunnylover
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady&Tramp » sri tra 01, 2009 15:52 pm

Mislim da je kao podloga za gajbicu najbolja obična bijela plahta (prerezana na pola da ne bude preveliki sloj, da ne žulja) ili ručnik, ALI POD UVJETOM DA JU NE GRICKA I PAPA!
Ja za svog malca imam 10-tak takvih ručnikeca/plahtica i kad ih sve zamaže, u vešmašinu na iskuhavanje (bez omekšivača) pa ispočetka...
Super je jer kod čišćenja ju samo skupim i istresem na dvorištu, znači minimalni posao. Mekano je, sigurno za kunića, lijepo izgleda i nema piljevine po cijelom stanu (čekajte da počne jurcati van, u gajbu, van u gajbu, van, pa krug po cijelom stanu i to sve u 5 sekundi...frca na sve strane).

U plastični WC - definitivno drveni peleti za potpalu (Spačva, Bauhaus), super upijaju mokraću, nema mirisa, nema prašine (prašina opasna za dišne organe) i opet, nema piljevine na sve strane! Peleti nisu tak ugodni za izležavanje, pa možda ga i ta navika prođe, iako je moj kunić isto dremao u WC-iću na peletima dok je bio beba, ali ga je brzo prošlo.

Kablovi? U Trampovoj sobi (stalno je pušteni) imamo kompjuter sa svim pripadajućim žicama, ali smo ih sve digli na stol iza monitora, a onaj mali dio koji ide do utičnice smo ugurali u plastični kanalić koji tome i služi (kupio ga moj muž, tak da ne znam gdje ih ima ali pretpostavljam Baumax, Pevec i sl.). Sve ostale žice u stanu koje nismo mogli ugurat iza ormara (fizički neizvedivo) smo isto tako sakrili sa tim plastičnim žlijebičima. Moram priznati da sada stan puno ljepše izgleda kad se ne vide kablovi, svi uređaji rade i zeko je siguran! I svi sretni!

Svima se ispričavam na ovom eseju, ali to su moja iskustva i rado ih podijelim sa vama. Nek nam zekači budu sigurni, sretni i voljeni! :)
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

PostPostao/la guljka » čet tra 09, 2009 9:28 am

Evo novo izvješće. Dakle pokušala sam i ja s krpicama, kuglice su svejedno još posvuda. Pelete za wc ću kupiti čim potrošim piljevinu jer sad nju stavljam u wc. On i dalje zna spavati u wc-u ali još gore mi je kad se izvali po sredini gjabice po svim tim kuglicama, ajme.
Počnijemo ga pomalo puštati, kabele sam zaklonila raznim kutijama, neke sam podigla štipalicama pa nema straha, iako taj moj Duško ne bi uopće išao nazad u kavez, jedva ga pospremim poslije.
Muž je pitao u dućanu gdje smo ga kupili koliko je star, kaže teta da je onda imao oko mjesec ipo dana (kupljen je 22.03.)
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la jolanda » čet tra 09, 2009 13:22 pm

ja kao podlogu koristim slamu, a mozhe i seno..poshto moji mrze pamuchne stvari :rolleyes:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » čet tra 09, 2009 13:28 pm

jolanda je napisao/la:ja kao podlogu koristim slamu, a mozhe i seno..poshto moji mrze pamuchne stvari :rolleyes:

Ja sam svojoj jednom u jedan kut stavio neku majcu i ona je iz protesta promijenila mjesto ležanja. :rolleyes:
Na kraju joj je falilo staro mjesto pa je majcu nagurala u jedan kut :lud:
Najviše voli ležati na čistoj plastici
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » čet tra 09, 2009 13:31 pm

ma moji peshkire mrze..kidaju, kopaju po njima, frkcu..tako da to nema shanse ;D
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » sri svi 13, 2009 12:18 pm

Evo mali update o Dušku..... sad kod nas je već dva mjeseca, još uvijek se boji, kad je vani bježi od nas čim mu priđemo, o maženju nema govora. I zbog toga sam baš tužna.
Što se tiče vršenja nužde naučio je ići u svoj wc iako i sad ponkeda u njemu spava, bez obzira što ima kuglica i što bude popišan ali frajer se samo izvali.
kupujem mu taj pijesak za glodavce za wc jer u Baumaxu nisam našla drvene pelete, još me ženska kad sam j upitala za to, pogledala blijedo i ja sam njoj morala objašnjavati što su to peleti. Uglavnom, gledala sam i sama i nisam našla, a ta tuka me uputila na ukrasnu koru za tegle sa cvijećem, da ja sigurno mislim na to. :ljut:
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bibi » sri svi 13, 2009 12:52 pm

Nemojte ga samo juriti da ga mazite i dizete, i nikada nikada ga ne izvlacite na silu iz njegove kucice-slobodice, jer to mora biti njegovo utociste.

Probajte sa starim trikom, legnete na pod i cekate da ga radoznalost navuce da vas ispita, bilo bi super kad bi kod vas nasao nesto sto mu se mnogo svidja, malo hrane ili malo neke poslastice. I to ponavljate svaki dan po 1-2 puta dok se ne opusti. Probajte i sa hranjenjem iz ruke, sto cesce, to bi dosta pomoglo.

:zeko3: za malenog!
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » sri svi 13, 2009 15:37 pm

guljka je napisao/la:Evo mali update o Dušku..... sad kod nas je već dva mjeseca, još uvijek se boji, kad je vani bježi od nas čim mu priđemo, o maženju nema govora. I zbog toga sam baš tužna.
Što se tiče vršenja nužde naučio je ići u svoj wc iako i sad ponkeda u njemu spava, bez obzira što ima kuglica i što bude popišan ali frajer se samo izvali.
kupujem mu taj pijesak za glodavce za wc jer u Baumaxu nisam našla drvene pelete, još me ženska kad sam j upitala za to, pogledala blijedo i ja sam njoj morala objašnjavati što su to peleti. Uglavnom, gledala sam i sama i nisam našla, a ta tuka me uputila na ukrasnu koru za tegle sa cvijećem, da ja sigurno mislim na to. :ljut:

Išao ja jedan dan po pelete i rekli mi da ih nema, jer je to roba koja se prodaje i nabavlja tokom jeseni i zime.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

Kunić Duško stigao u naš dom!

PostPostao/la guljka » uto lip 02, 2009 10:24 am

Evo mene s novostima o Dušku. Što se tiče njegovog ponašanja i dalje je je isto kao što je bilo kad sam pisala zadnji put. Još uvijek bježi od nas kad ga pustimo van, a vani je svaki dan po čitavo popodne pa čak i večer. Vikendom kad smo doma bude i više. Čak i ako idemo kroz popodne van ja ga ostavim vani.
Kabeli su zaštićeni, ali što je sad počeo raditi - penje se po kaučevima i to mi ne smeta, ali i kauč u kuhinji kao i onaj u dnevnom boravku je počeo zapišavati. Znao je zakugličariti po kaučevima, kuglice bi ja samo prebacila u njegov wc u kavezu, a evo sad moram biti dodatno oprezna jer malo malo pa se popiški. Moram napomenuti da ga ja nijednom nisam ulovila dok je to radio jer on obično popiški jedan ili drugi dok mi nismo u toj prostoriji a on se recimo šeta tuda.
Što napraviti?
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Megy » uto lip 02, 2009 10:42 am

Mozes mu zabraniti pristup kaucu svaki put kad se na njemu popiski...to bi ga trebalo naucit da je piskenje po kaucu neprihvatljvo....kauc mozes prekrit nekim prekrivacem koji se lako pere
Najbolje bi bilo da legnete na pod i cekate da vam pride....mozte ga povremeno i uzet na krilo i mazit ali samo ako se ne otima i cijelo to vrijeme sjedite na podu tako da moze otic kad pozeli
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la guljka » uto lip 02, 2009 10:48 am

Ma pokušali smo ne znam ni ja koliko puta, pa legnemo, pa čekamo, pa mu nudimo suhe brusnice, ništa. Frajer dođe, ponjuši i skokom ode. Tako isto i kad je brusnicu u điru, zgrabi i ode.
Počela sam mu braniti da se penje na kauč, kad ga vidim da je gore, samo rukom mahnem, on je već dole. Eto toliko se boji. Ne moram ni ti prići, samo mahnem rukom on se spušta. :sad:
guljka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Raul » uto lip 02, 2009 10:54 am

Ej. Imam istu situaciju. tj. imao sam
Ne brini, naviknut ce se on na vec. Moja Lea je isto takva bila. Sve ovo sta ti kazes je i ona radila. Grozno. Samo ga nemoj pokusavat dirat, ni lovit. Znaci, uopce mu se bas ne priblizavaj nego daj da on tebi dode. Nikad ga nemoj dizat. Kada vam pride radi brusnice ili njuskanja nemoj ga probat podragat. Jednostavno ga ignoriraj. To je kod mene pomoglo. Lea se sad da ponekad dragat i uvijek nam prilazi i ne bjezi kad hodamo blizu nje. Neda se dizat, ni drzat u krilu. Nije ni priblizno pitoma kolko bi mi htjeli da bude i kao neki zecevi ovdje na forumu. A cuj, jednostavno nekad nemas srece kod kupovine. Znaci nudite mu hranu iz ruke, lezite na podu i sve ali ga nikad ne pokusavajte dragat ili lovit. Znam da zvuci grozno (vjeruj mi i je) ali za mjesesec-dva ce se malo naviknut.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » uto lip 02, 2009 17:53 pm

Naravno nista na silu....Raul je to apsolviro tak da samo vi njega slusajte
Mozda da mu ogranicite kretanje pa ce vas teze moc izbjec....ja sam to na pocetku radila ali zbog drugih razloga tako da se prilicno navikao na mene tada ali Tobya su sisterke prvih Dana stalno mazile I drzale na krilu tako da je i to vjerojatno pomoglo.....u svakom slucaju ustrajte
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan