Ovaj topic je više i predstavljanje i pitanja i neka moja priča.
Do prije 3 mjeseca imao sam Juru, prekrasnog patuljastog kunića koji je bio sa mnom 10,5 godina. Nažalost, otišao je u zečji raj, a ja sam ostao bez njega

Prvo mi je bilo jako teško i teško mi se naviknuti na situaciju da ga nema, bio sam usamljen užasno, no kroz nekih mjesec dana sam malo došao sebi.
Mislio sam da nikad više neću nabaviti kućnog ljubimca, jer je bilo nevjerojatno da dečko od 29 godina, koji je odrastao na gradskom asfaltu grada Zgb-a i koji je prošao sito i rešeto tako plače i tuguje. Jedva sam se oporavio, no sada bih želio opet malo dugouho stvorenje. Jednostavno, život bez kunića mi nije život.
Oduvijek sam bio okružen tim malim stvorenjima, Juru sam pazio i mazio, imao je sve najbolje uvijek bio je stalno vani i mislim da je njegova dugovječnost dokaz toga. Nažalost, moje mišljenje je da je mogao i danas biti živ, da veterinar nije dao krivu dijagnozu.
Polovica tih veterinara su polu - razbojnici ako mene pitate, jer ko nema kunića starog 10 godina ne zna što od njih može očekivati. Za svaku bolest, odmahivanje rukom i "znate, on je star". Na kraju mi je mali dugouško uginuo od začepa, meni, koji vašu stranicu pratim godinama i koji je riješio u 10 godina preko 10 začepa s njim. Očito više nije bilo snage u organizmu za borbu.
Uglavnom, da ne dužim previše, ovaj puta bih se odlučio na dva kunića!!!

Želim da imaju jedan drugog dok ja vrijedno radim kune od 9 - 17h.

Pitanja

- kupiti li muško i žensko, dva muška ili dvije ženkice?
- GDJE kupiti kuniće? Želim isključivo klasičnog, patuljastog kunića (bojim se da u Pet centrima su prerano odvojeni od majke)
- želim veliku kuću za njih, možda i na kat, gdje kupiti (nažalost, nemam mogućnosti napraviti ju sam)
- želim da dobivaju sve najkvalitetnije, pa bih trebao i preporuku gdje kupiti domaće sijeno i kojom hranom ih početi hraniti pomalo uz sijeno (jura je hranjem re-balance cuni nature, no on je imao i godina)
Može li općenito par savjeta? Dakle, želio bih se maksimalno pripremiti i sve imati doma kada zekani dođu u svoj mali novi dom.
Također, RADO BIH I UDOMIO ZEKANA, čitajući po vašim stranicama vidim da je to možda i bolja opcija, jer znam što dobivam.
No, želim dva kako bi se igrali stalno i bili nerazdvojni. Treba li kastrirati jednog, ili oba ili?
Ako netko ima zvekana, jako rado bih ga udomio, obećavajući da će mu biti najljepše na svijetu i da će imati ljubavi do neba.
Molim Vas za pomoć, također želio bih donirati Jurinu staru gajbu, pojilicu, nešto hrane i sitnica za Udrugu kako bi pomogao nekom zvekanu.
Hvala svima,
Vaš Marko