beba zeko i veliki mica macak

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

beba zeko i veliki mica macak

PostPostao/la tindomerel » ned tra 13, 2008 13:51 pm

zdravo!
evo majka i ja smo sinoc dofurale svog malog ovnolikog zvekana doma :D
mali je totalno zvrkast, cim je izaso iz kutije je napravio jedno 4-5 krugova po stanu :D
macak je sav usamljen i tuzan pa smo mu htjeli nabaviti neku zivotinju s kojom ce se igrati i maziti; pa smo mu nabavili zeku

inace, imamo macu s karakteristikama psa; znaci cuva kucu, vezana je za nas abnormalno, ziheras je teski, hoce puno paznje itd.
ne slaze se bas dobro s macama ali je dobar sa pesekima

zeko mi spura po kuci a maca za njim, nije mu nis jos napravila al se ponasa ko da je on jedna jako zanimljiva igracka, on bi sa zekom ko s lopticom :D
sa sapom ga gurka, itd.

kolko ovak treba da se oni skompaju, i kolko je opce vjerojatno da ce se skompat?
ne bih htjela da moram nekome dati zeku
:sad:
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » ned tra 13, 2008 13:56 pm

već su se skompali,ako se maca igra s njime,onda je sve ok :)

ali iako zeko ima macu,njihovo društvo ne može zamijeniti ni jedna druga životinja :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: beba zeko i veliki mica macak

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 13:59 pm

Ja imam dva zekana i Macu ,ona se ispočetka Zekilija bojala a Vražici još nešta ne prilazi baš :D ....prvi put joj je prišla kada su zajedno sjeno jele ;D ;D ...a inače Vražica ide za njom i trčara za svima ,Zekili se voli igrati sa Macom,Maca isto šapicom ga gurka po guzi,glavici ali nikada nije raširila kanđe ali ja joj ih i režem...mi živimo u stanu nije nikada bila vani pa nije ni agresivna... :D :D

Jednostavno ako ti je Maca malo življa ja baš nebi previše puštala ju blizu zekana.pusti ih zajedno ako vidiš da je malo ta igra postala grublja onda bolje daj do znanja da Maca nemože se igrati s njima.....

Ja sam naučila svoju Macu,šta smije šta ne,prvo je volila se na kuhinji popeti kada bi joj davala jesti ,mislim šta če mi Mačka na elementu od kuhinje..ipak tamo pravim jesti...sada mi je kraj noge i čeka...i neznam takve neke stvari što nam smeta jednostavno moraš pokazati joj šta smije a šta ne........ ako nešta ne smije ja viknem ona odma odustane od toga.... :D :D
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tindomerel » ned tra 13, 2008 14:16 pm

ma ono, nije bilo ničeg opasnog, nego ga je lagano gricnul par puta, al smo odmah skočili na njega i maknuo se
to se desilo kad je zeko onak došao malo do mačka pa onda pobjego, a ovaj je to shvatio ko igranje lovice

bojim se da se sad mačak ne počne osjećat zapostavljeno radi zeke i da ne bude ljubomoran, pa ga nastojimo što više maziti i uključivat u igre sa zekom

stalno leži pred zecovim kavezom, i ponekad se znaju onak dotaknut s njuškicama :) :)
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 14:24 pm

a tako i kod mene što se tiče ležanja kraj gajbice i obožava vaditi šapicama sjena pa jesti...a da nepričam da voli piti samo iz kornjačine i kuničine zdjelice vode ;D ;D
ali to ako hoče gricniti....hm....neznam pazite dobro...ipak su zečići jako osjetljivi.....i spram mace su manji.....
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tindomerel » ned tra 13, 2008 14:26 pm

ma pazimo ga, kad god je izvan kaveza obaveno je nadziran, i on i micek
nadam se da budu se složili :(
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » ned tra 13, 2008 14:28 pm

to kad gricnu, samo se igraju,to ne može nauditi zeki...eto ja sam imala problem da kad kiara skokne na zeusy gricka ju po tijelu...valjda je to zavođenje....i tako sam skužila da to rade i mala niky i zeusy...

kada se zekiči ljube,oni se onako grickaju,pa mu ne može biti ništa...ali bolje pripazi, sad dok je tek zeko došao na njen terotorij :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 14:30 pm

ma hoče....ja nisam imala tih problema....moja maca se strašno uplašila kada sam prvi dan donela Zekilija zato što nikada nije imala kontakt sa drugim životnjama......kada mi ju je dragi donio bila je jako mala gegala se ja ju odhranila na bočici....a kod nas je skoro 3 godine i živimo u stanu .....
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 14:31 pm

Kiara je napisao/la:to kad gricnu, samo se igraju,to ne može nauditi zeki...eto ja sam imala problem da kad kiara skokne na zeusy gricka ju po tijelu...valjda je to zavođenje....i tako sam skužila da to rade i mala niky i zeusy...

kada se zekiči ljube,oni se onako grickaju,pa mu ne može biti ništa...ali bolje pripazi, sad dok je tek zeko došao na njen terotorij :wink:

problem je što Mace se malo grublje igraju....mene je moja u igri par puta dobrano gricnula i ogrebala....tako da uvijek treba na oprezu biti.... :D :D
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tindomerel » ned tra 13, 2008 14:33 pm

ma valjda budu...nije zeko još ni puna dva dana ovdje :)
tindomerel
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned tra 13, 2008 14:37 pm

Nemoj ih ostavljati bez nadzora, pogotovo u početku, ja osobno ne bih nikad macu i zeku ostavila bez nadzora jer u igri maca može ozlijediti zeku

nadam se da će biti super frendovi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 14:38 pm

tindomerel je napisao/la:ma valjda budu...nije zeko još ni puna dva dana ovdje :)

ma gore je kada trebaš upoznavati dva zekana :D ...kada počnu režati jedno na drugo i gristi onda im omakne pa i tebe ugrizu..... ;D ;D
bit če to sve ok....
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tina_sb21 » ned tra 13, 2008 14:40 pm

Charlie je napisao/la:Nemoj ih ostavljati bez nadzora, pogotovo u početku, ja osobno ne bih nikad macu i zeku ostavila bez nadzora jer u igri maca može ozlijediti zeku

nadam se da će biti super frendovi
TO DEFINITIVNO JE ISTINA.....ja nikada nisam ih ostavila same....tako da ni nebi riskirala...
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la katrin i kenji » ned tra 13, 2008 14:48 pm

mislm da bi prvo trebala pustiti zeku da se nauči na novi dom, sve mu je novo, novi mirisi...i veliki je to stres, pa onda polako i postepeno naučiti jedno na drugo.
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tindomerel » ned tra 13, 2008 19:45 pm

ma da, ali kako to konkretno izvesti?
mislim, ja prvi put imam zeca i nemam baš nekog pojma kako izvesti ovo "polako i postepeno"

što ste vi konkretno radili kad ste htjele da vam se mačak i zec slože?
i koliko im je otprilike trebalo?
tindomerel
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan