Apetit i vručina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Apetit i vručina

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 16:13 pm

A sta kazes na to da procitas prvu recenicu ako neces prevescu ti.
Mixazeko

PostPostao/la zekili » pon lip 25, 2012 16:14 pm

Mixazeko je napisao/la:
zekili je napisao/la:Isto pise na zecovi.net vec godinam stoga nisi otkrio toplu vodu:
http://www.zecovi.net/prehrana/Prehrana.html
Za ovaj dio ishrane kunića možemo reći da je u neku ruku kontroverzan. Postoje mnoge različite teorije počevši od one da li zeleno treba davati vlažno nakon pranja ili ga dobro posušiti. Neki za vlažno kažu da može dovesti do proljeva, a drugi da je baš takvo bolje za zdravlje kunića jer povećava unos tekućine u njihov organizam, i potpomaže u kretanju pojedenog sadržaja kroz probavni trakt. Jedno je sigurno sve mora biti jako dobro oprano, bez pesticida i ostataka gnojiva. Čak i organski uzgojene biljke treba dobro oprati da bi se uklonile potencijalno štetne bakterije poput E. Coli.

Poanta je da svatko iznosi svoje misljenje i zasto da tj zasto ne, molim te prestani kategoricki tvrditi da ono sto ti radis je sto posto ispravno, pogotovo bez relevantnih izvora jer na taj nacin navodis nove clanove da slijepo slijede tvoje upute:)

Pa nekazem ja da sam 100% upravu, ali ne smatram da je uredu da neko drugi tvrdi da je to pogresno i stetno. Dakle svako ima svoje misljenje i ja nikog ne teram da mi veruje. Ne znam zasto smatras da su oni sajtovi a pogotovu MediRabbits losi ali opet svako ima pravo na svoje misljenje :peacee:, zaboravio sam da dodam da sam ja do skora isto davao suseno povrce ali ono krcanje sotmaka je prestalo od kad sam krenuo da dajem mokro povrce. KUnici su josuvek ne istrazeni kao kucni ljubimci, tako da ima puno misljenja
p.s. Kad smo dobili zeca i na MediRabbits je stajalo da treba davati suvo povrce. Tek od skora su to promenili zbog istrazivanja koja su sprovedena

Dragi mixazeko,
S obzirom na cinjenicu da si duplirao nickove, tesko je ista vise tebi vjerovati.
Poslana ti je privatna poruka, ljubazno bih te molila da na istu odgovoris sto je prije moguce te da se ocitujes o svom ponasanju i krsenju pravila ovog foruma.
Hvala i pozdrav,
zekili
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon lip 25, 2012 16:18 pm

Mixazeko je napisao/la:A sta kazes na to da procitas prvu recenicu ako neces prevescu ti.

slobodno ju prevedi jer ocito ne znas engleski
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 16:22 pm

altan je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:A sta kazes na to da procitas prvu recenicu ako neces prevescu ti.

The high water content helps hydrate the intestinal content, and further improve digestion.

Visok sadrzaj vode pomaze stvarnju kasastog sadrzaja i poboljsava varenje

p.s Ovo je moj poslednji post na forumu. Dovidjenja svima :afrobun:
Mixazeko

PostPostao/la zekili » pon lip 25, 2012 16:24 pm

Mixazeko je napisao/la:
altan je napisao/la:

The high water content helps hydrate the intestinal content, and further improve digestion.

Ovdje se misli na sadrzaj u povrcu.
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon lip 25, 2012 16:26 pm

Mixazeko je napisao/la: p.s Ovo je moj poslednji post na forumu. Dovidjenja svima :afrobun:

:yesss:
tvoj prijevod mislim da ni ne treba komentirati, sad kad ga svi mogu vidjeti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la virion » pon lip 25, 2012 16:26 pm

Mixazeko je napisao/la:
altan je napisao/la:

Kriva interpretacija. Velika količina vode ne znači da je povrće mokro nego da u sebi sadrži puno vode. Recimo lubenica, naranča i sl. imaju jako puno vode, dok postoje biljke koje imaju puno manje, npr. celer. To je ono što znači ova rečenica.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zec Vice » pon lip 25, 2012 17:15 pm

samo bi se nadovezala ovdje svojim komentarom,a taj je da sam cula za dosta slucajeva gdje su zecevi nakon pojedenog mokrog zelja uginuli. jednako tako, zasto se onda salata ne preporucuje? koliko ja znam,ona u sadrzaju ima dosta vode..
necu pametovat jer sam glupa sto se toga tice, samo hocu rec ono na sto sam dosad nailazila.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 17:19 pm

Tesko da su uginuli od mokrog povrca. Zelena salta se ne daje zbog otrova sa kojima se prska. Domaca salta moze da se daje

p.s Ne vidim razlog bana al dobro
Mixazeko

PostPostao/la Zec Vice » pon lip 25, 2012 17:20 pm

prska se i drugo povrće svime i svačim.. al dobro
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 17:22 pm

Prvo SALATU ZABORAVITI ZAUVJEK!!!!
...salatu nikad jako je opasna I MOGUCA JE SMRT KUNICA OD OTROVANJA NITRATIMA KOJE SALATA JAKO UPIJA. Salata ostecije bubrege a nema neku veliku prehrambenu vrijedost. Zato zaboravi salatu!!!! Ovo su kucni kunici koji ce pojesti sto im das i bolje je izbjegavati potencijalno opasnu hranu.

Evo ovo je skinuto iz "prve pomoci",i valjda se odnosi na sve vrste salata...a zakaj davat salatu kad postoji toliko toga zelenog sto provjereno smiju. radije nemoj.

A ovo je Sanjitin post da nebude da lupam posto sta god da napisem to se popljuje
Mixazeko

PostPostao/la Zec Vice » pon lip 25, 2012 17:30 pm

ja nisam rekla da ja svom zecu dajem salatu. zeceve imam previse dugo i znam vrlo dobro sta smiju jest sta ne.
vice mokro nikad nije jeo niti ce, zelje jede nekad,u malim kolicinama,nikad mokro .
salate se nije nikad ni okusio niti ce.
uostalom,ja necu raspravljat niti spammat.. samo govorim da sam na dosta mijesta procitala da mokro ne jedu i ovdje je dosta zeceva uginulo od mokrog.
samo kad mi netko iskusan to predlozi,dat cu zecu mokro,u protivnom,ne.
zasto bi ja i ti amateri raspravljali o tome kad ih ima ovdje iskusnijih koji ce predloziti nesto i reci nesto s cim su se vec susretali i o cemu znaju jako puno
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 17:33 pm

Zec Vice je napisao/la:ja nisam rekla da ja svom zecu dajem salatu. zeceve imam previse dugo i znam vrlo dobro sta smiju jest sta ne.
vice mokro nikad nije jeo niti ce, zelje jede nekad,u malim kolicinama,nikad mokro .
salate se nije nikad ni okusio niti ce.
uostalom,ja necu raspravljat niti spammat.. samo govorim da sam na dosta mijesta procitala da mokro ne jedu i ovdje je dosta zeceva uginulo od mokrog.
samo kad mi netko iskusan to predlozi,dat cu zecu mokro,u protivnom,ne.
zasto bi ja i ti amateri raspravljali o tome kad ih ima ovdje iskusnijih koji ce predloziti nesto i reci nesto s cim su se vec susretali i o cemu znaju jako puno

Renata je to predlozila a ona sa 100 kunica sumnjam da je neiskusna, :wink:
Mixazeko

PostPostao/la Zec Vice » pon lip 25, 2012 17:35 pm

bas zato i govorim da iskusni imaju tu glavnu rijec,iako je mene ovo sve zastrasilo da mi ne pada na pamet da mokro dajem kunicu
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon lip 25, 2012 18:48 pm

Ne razumijem čemu to svađanje dovijeka i taj "nabrijani" stav :sad:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan