HITNO Zekin nos - staphylococcus aureus (ZLATNI STAFILOKOK)

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la salatica » sri lis 17, 2007 13:55 pm

3700 g?? :omg:

na to nisam računala, nekak puno preko 2 kg nisam niti pomislila....

ispod 4 ml dnevno, mislim da nema efekta
znam da je uvijek frka s vremenom, ali probaj bar 2 x dnevno

a špricati nos bi trebalo čim češće ako još tj. opet ima kraste :sad:
salatica

PostPostao/la tarra » sri lis 17, 2007 13:58 pm

;D ;D ;D
Pa ja ti imam velike zekonje!
Jedan(Doktor) doduše ima 1700-iako izgleda puno veći,baš je mišićavko :)

Kraste nema ,antibotik puno bolje djeluje sada...onda ću joj bar 5 mL ugurat :P
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » pon stu 12, 2007 14:08 pm

Novosti nema. Sve po starom,malo ide nabolje,malo na loše, no da vas obavijestim...

opet krastice. Naime,nakon meni preskupih injekcija,prešli smo na tablete enroxil,koju zamotam u grožđicu i takvu joj podvalim. Mislim da je oko tjedan-dva uzimala po jednu pa joj se stanje pogoršalo . Pa sam pitala da nisu možda odredili dozu za patuljaste kuniće koji su 2,a ova moja skoro 4 kile,pa da joj dadem dvije dakle duplu dozu. I tako je opet tjedan-dva dobivala po dvije u komadu,no stanje i dalje nije bilo bajno,no bar nije doalzilo do toga da joj se stvaraju ogromne kraste koje joj otežavaju disanje što se bez liječenja ostvari u manje od 5 dana.

I sada joj je opet povećana doza:2 ujutro ali i dvije navečer tabletice dakle 4 dnevno....puno tabletica,puno grožđica u koje ih zamatam (+2 do 3 da ju podmitim).

U vodu od ovog petka dobiva po 0,4 mL 24%tnog Borgala dnevno tj 0,2mL ujutro,isto toliko navečer...razrijeđenje nije bitno ,pa ju malo mučim tj dajem joj vodu samo ujutro i navečer uz lijek ,inače bi se moglo dogoditi da ga ne popije jer nije žedna,i tako će biti još par dana (5 dana Borgala sveukupno).

Količinu vode procjenjujem naoko,a i po količini mokraće tj pazim da se ne smanji obzirom na ranije-tako znam da organizam prima dovoljno tekućine.

edit: nn

65. Ime lijeka: Borgal 24%

Aktivna supstanca: sulfadoksin, trimetoprim

Pakovanje: bočica sa 50 i sa 100 ml injekcijske otopine

Izdavanje: na recept

Proizvođač: Intervet-International B.V.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » ned stu 18, 2007 23:45 pm

Kak je zekica? Kak podnosi tablete?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pon stu 19, 2007 0:25 am

Tablete-odlično.Niti joj netrebam davati prObiotik. I nemoram ju pikati pa da joj hematomčiće dajem.. :sad:

Stanje joj se nakon povećanja doze i navedenih zadnjih lijekova (iako nisam još u petak bila prezadovoljna rezultatima) ipak vidljivo popravilo. Za sada sam zadovoljna :wink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » pon stu 19, 2007 0:27 am

Baš mi je drago da ide na bolje :pusa: zekici
pitam kak podnosi tablete jer je Grga to loše podnosio (ali ne enrofloxacin)
Zadnja izmjena: Charlie; pon stu 19, 2007 19:00 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pon stu 19, 2007 0:36 am

U početku sam joj davala prObiotik ali pod nadzorom sam prestala. Pazila sam intenzivno 2 dana,i sve je bilo ok,a i u Bubi kada sam ih nekoliko puta pitala (na početku jednom,zatim i kod povećanja doze) rekli su da ih netreba uzimat.

Hvala na pusama,ide na bolje,ali i dalje ne želi iz kupaone van :sad:

a ja bi ju baš pustila jer je uredna i sve fino obavlja gdje treba..počela sam joj od danas posudicu s hranom micati na ulaz vrata.

Još ranije sam jo napravila puteljak sa finim stvarima no čim bi se približila malo vratima,tamo bi ih još dugo dugo ostavila i ja ih moram micati jer mi već smetaju (grožđice i sl).

Malo mi je neobično,sada sa onolikog prostora zadovoljava se sa 5 m2 :blink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Barica » pon stu 19, 2007 18:57 pm

kakva je to bakterija?? ne znam jesi možda kontaktirala anu, ali ona ti dosta proučava ta istraživanja kako koji lijek djeluje na koju bakteriju kod pojedine životinje.. otkad koristi benzapen za pasterelu, nijedan apsces joj nije recidivirao, dok recimo, više nitko od veterinara u zagrebu ne koristi benzapen jer on sadrži pencilina u sebi..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Roby » pon stu 19, 2007 22:22 pm

Bok!

naravno da nisam čitao cijeli topic nego samo letimično. Ako se kod tebe tarra radi o tom zlatnom stafilokoku (meni rekli Streptokok?? ili sam krivo čuo) onda sam dobro shvatio. E sada ja sa svojim Felekicom imam isto tu bolest. Radili bris, ali nema nikakvih krasti i samo malo kiše i izlazila mu je sluz koja se povukla u prvih par dana. Meni je Saša napravio terapiju 8 dana injekcije po 2x dnevno da se odopterete bubrezi i nakon toga 6-10 dana kapi one koje on napravi antibiotske. Nakon toga pičim na novi bris i nadam se da je gotovo. E sada stvarno vidim da se ti dugo zezaš sa zekonjom pa da te pitam jel ti Saša sta rekao zašto ti to ne prolazi i zašto se vraća? Ako sam nesto krivo shvatio samo me ispravi i hvala na odgovoru.
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pon stu 19, 2007 23:03 pm

Barica je napisao/la:kakva je to bakterija?? ne znam jesi možda kontaktirala anu, ali ona ti dosta proučava ta istraživanja kako koji lijek djeluje na koju bakteriju kod pojedine životinje.. otkad koristi benzapen za pasterelu, nijedan apsces joj nije recidivirao, dok recimo, više nitko od veterinara u zagrebu ne koristi benzapen jer on sadrži pencilina u sebi..

Ne bih se ja upuštala u išta što sadrži ime penicilin...nisu ga veterinari bez razloga onda prestali koristiti kako kažeš za benzapen..jel im daješ pritom prO ili prE??

Roby je napisao/la:Bok!

naravno da nisam čitao cijeli topic nego samo letimično. Ako se kod tebe tarra radi o tom zlatnom stafilokoku (meni rekli Streptokok?? ili sam krivo čuo) onda sam dobro shvatio. E sada ja sa svojim Felekicom imam isto tu bolest. Radili bris, ali nema nikakvih krasti i samo malo kiše i izlazila mu je sluz koja se povukla u prvih par dana. Meni je Saša napravio terapiju 8 dana injekcije po 2x dnevno da se odopterete bubrezi i nakon toga 6-10 dana kapi one koje on napravi antibiotske. Nakon toga pičim na novi bris i nadam se da je gotovo. E sada stvarno vidim da se ti dugo zezaš sa zekonjom pa da te pitam jel ti Saša sta rekao zašto ti to ne prolazi i zašto se vraća? Ako sam nesto krivo shvatio samo me ispravi i hvala na odgovoru.

Ne,to ti je stafilokok...proguglaj staphylococcus aureus ,dok ako upišeš streptococcus aureus nema ničeg-već ti je to pokazatelj.
Ja se nadam da će ti proći kod zeke i da ćete imat dobar bris!
...da,mojoj to traje jako dugo. Čuj možda primjenuje drukčiju terapiju ovisno o stadiju bolesti (jel isto dobiva pikice enroxila? Na njima je i moja bila al velim kak se terapija jako oduljila sad je na ekonomičnijim tabletama...)
Kad si dobio nalaze brisa?I kad ideš ponovno?

Ni u Bubi neznaju zašto ne prolazi niti koliko će trajati. Samo sliježu ramenima i kažu ne odustati,moguće da je onako kako sam čitala a i čula kasnije-teško ga se riješiti :sad:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » uto stu 20, 2007 7:41 am

hmm.. moj nije na tim pikicama ko tvoj nego na nekim drugima ne znam točno naziv. Bris mi je bio jako brz ogotov i napravio sam ga jedno 15-20 nakon početka bolesti. Sada jos imam 5 dana pikica onda 8 dana kapi i onda idem opet na bris. Zekan je na 90% tu i tamo malo kihne i to je to. Nadam se da će oba zekana biti dobro :)
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » uto stu 20, 2007 8:02 am

AKo možeš ikako stavi slikicu na kraju liječenja.
Moja isto rijetko kihne,kada joj se pred cca 2 tjedna pogoršalo,jako je kihala par dana,znala je napadaje imat,prvi put da sam čula tako jako.

Dok god ti kiše mislim da nije dobro..

nisam skužila na što se odnosilo kad veliš da je bris brzo bio gotov (inkubacija kratko traje,rezultati su gotovi za min.2,pa do 4 dana ovisi kad doneseš vikendom ili radnim) i kad kažeš 15-20...misliš na dane?
Kak si skužio da treba na bris? Samo je nosić curio? Onda je početni stadij bio.
Ako možeš saznati koje pikice ? Znatiželjna sam :)
Ja ih uvijek pitam pa mi zapišu sve podatke o lijeku,već znaju :P
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » uto stu 20, 2007 12:41 pm

E. ma krivo sam se ja izrazio. Znaći sljedece je bilo, mišić ti je kihuno i izaslo mu je to iz noseka, onda je isao na pike i sve je proslo i tak bilo jedno 10 dana (15 od prvog kihanja) onda se opet vratilo kihanje i iscjedak (samo jednom dnevno i to svaka 24 sata oko 3 ujutro), onda smo vidili da nema zezancije i išao sam na bris (to cu sada preventivno raditi i curki a bogami i jednom godisnje ako pocnu kihat) i sada ima tu novu terapiju as ciljanim antibiotikom i kapima i nadam se da ce proci. On nema nikakvih vanjskih znakova da ima tu bolest, znaci nos ne curi (mozda malo) nema nikakve kraste i to nego samo je znao dobiti napadaj kihanja i izbaciti tu sluz van. I onda je opet 24 sata vesel miran sve 5.
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pet stu 23, 2007 18:19 pm

Imam nove podatke za tebe Roby. Danas sam bila u Bubi i pitala da povuku paralelu između tvog i mog slučaja,kaže Tomislav da tvoj slučaj nije ni blizu mom (eto odlične vijesti za tebe koje smo i mogli pretpostaviti :) )
Dobivaš gentamicin jer ti na antibiorgramu ne piše ništa o enrofloksacinu (Enroxil) pa se nisu usudili to dati. :wink:

Inače mojoj zekanici je stanje znatno bolje nego pred 2 tjedna,ide prema ozdravljenju ,nadam se da će tako konačno i ostati :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » sub stu 24, 2007 21:20 pm

Super!
Mom mišku je oke samo jos uvijek jedno dnevno ima napadaj kihanja. Ostalo sve super. Idem na bris u pon pa ću javiti akj je bilo
Roby
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan