Da se predstavimo

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Da se predstavimo

PostPostao/la Bijou » sri tra 18, 2012 12:00 pm

Pozdrav svima. Bijou je ovnoliki kunić i kod mene je nešto više od tjedan dana. Pročitala sam većinu informacija ovdje na forumu i rukovodim se time, kako u prehrani, smještaju i u ponašanju prema njemu (rekli su mi da je on - nisu bili sigurni u pet centru, a ja sam gledala, ali ne da se baš na leđa). Uglavnom, jako je razigran, vesel, u kavezu je tijekom noći i dok sam na poslu, a cijelo popodne i navečer skače po stanu i uživa. Jako, ali jako je pitom, voli se maziti i nositi. Star je oko 3 mjeseca.
E, sad, zanima me, da li znate koliko dnevno oni otprilike pojedu one suhe hrane? Meni se čini da on toga dosta smaže ;D uz to ima sijeno koje mu je stalno dostupno i vodu.
Bijou
Zekonja
Zekonja

Re: Da se predstavimo

PostPostao/la altan » sri tra 18, 2012 13:08 pm

dok god je mali tj. mlađi od 6 mjeseci moze jest suhe hrane koliko hoce dok god jede dovoljno sijena uz to :)
Dobrodosli :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri tra 18, 2012 13:26 pm

Hvala! Bitno mi je bilo samo da znam da mu nije previše jer stvarno dosta pojede. Sijeno isto jede i to je to, ne dajem mu ništa drugo.
Jedno uho mu se nije spustilo, a čini mi se da i neće...(ima 3 mjeseca) meni ne smeta, baš je smiješan tako.
I još me zanima da li sada u ovoj ranijoj fazi mogu znati da li je patuljasti ovnoliki ili mali ovnoliki? U pet shopu mi se činio dosta veći od ostalih, a isto starih, ali su bili lavljoglavi i obični.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la miro » sri tra 18, 2012 13:38 pm

Možeš li staviti sliku pa da ovi iskusniji kažu
I,dobrodošli :)
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri tra 18, 2012 14:39 pm

Bijou je napisao/la:Hvala! Bitno mi je bilo samo da znam da mu nije previše jer stvarno dosta pojede. Sijeno isto jede i to je to, ne dajem mu ništa drugo.
Jedno uho mu se nije spustilo, a čini mi se da i neće...(ima 3 mjeseca) meni ne smeta, baš je smiješan tako.
I još me zanima da li sada u ovoj ranijoj fazi mogu znati da li je patuljasti ovnoliki ili mali ovnoliki? U pet shopu mi se činio dosta veći od ostalih, a isto starih, ali su bili lavljoglavi i obični.

kod nas su pet shopovima sve vise manje neki mini kunici..onih pravih patuljastih i nema bas..tvoj ce biti vjerojatno negdje preko 2 kg kad naraste kao i vecina ovnolikih :) inace ovnoliki jesu veci i robusniji od obicnih i lavljoglavih :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri tra 18, 2012 18:01 pm

Plavuša ne zna stavit sliku :huh:

Ako se šta kuži, ovo na avataru je on. Ma, može on slobodno narast, nego trenutno imam posuđeni kavez, pa sam mislila kad budem kupovala da onda odmah uzmem veći ako će on biti velik.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » sri tra 18, 2012 18:11 pm

Preslatki je :)

princip je s kavezom da nikad nije dovoljno velik zato kupi najveci sto mozes i sto ti doma stane- npr 120x60x60 je ok

kasnije ce vjerojatno biti i vise vani kad se nauci i odraste, moji vise uopce nemaju kavez jer su stalno pusteni, samo par macijih wca po stanu i mjesto za sijeno i klopicu i vodu
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bijou » sri tra 18, 2012 18:37 pm

Hvala! Baš je slatki, jel' da?! Zaštitila sam sve što sam mogla po stanu (ide po dnevnom i po kuhinji za sada, ostalo još nije proučio jer se boji novih prostora, ja ne forsiram, pa neka sam istraži) ali ipak ga još uvijek moram zatvarati po noći jer jede uglove od zidova??!! Sad sam išla u pet centar kupit mu neki kamen za zubiće.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri tra 18, 2012 20:51 pm

uzmi kavez da je minimalno 100x50 to bi mu trebalo bit komotno uz svakodnevno pustanje :) inace takvih ima u Pet centru za 269 kn
evo ovaj ti je najbolji jer se otvara gore da mozes fino pocistit i naprijed da zeko moze nesmetano nutra-van
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... x42cm.aspx
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri tra 18, 2012 21:17 pm

Hvala! Ovaj izgleda sasvim u redu i stvarno nije puno...ja gledala sve neke od 600 kn :ljut:
E, sad imam još pitanje (super ste ekipa i stvarno brzo dobijem odgovor hvala!) imam dvije papige tigrice i tijekom dana bez obzira na stalno usisavanje one rade dosta smeća oko krletke, bacaju što ljuskica od pojedenog prosa, što samo proso, i evo primjetila sam da Bijou to uredno sve pojede??? :huh: smeta li mu to? znam da su jako osjetljivi, pa...nisu to neke količine, ali imak on to sve uredno poliže.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri tra 18, 2012 22:23 pm

pa nije bas preporucljivo da to jede pa koliko mozes sprijeci, ali ne bi trebalo biti nista jer oni smiju sjemenke, ali one nisu preporucljive jer sluze iskljucivo tovljenju..s tim da bi bilo najbolje da ti savjet da netko od clanova tko ima i ptice
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri svi 09, 2012 22:16 pm

Već mjesec dana smo zajedno! Bijou je super, vesel, razigran, cijeli stan je njegov, prava je mazica, piša i kaka samo na jednom mjestu - na kauču pored mene - ah... Čini mi se da je već skoro pa dupli nego kad je došao/la (mislim da je curica). Zdravstveno je sve o.k., i iako je još maleni mislim da bi išla do veterinara - čisto na pregled, barem zubića, jer nema šanse da mi da da ih vidim. I šta vi mislite o kastraciji/sterilizaciji, da li i kada?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri svi 09, 2012 22:36 pm

Koliko je star zeko? Kastracija/sterilizacija je preporucljiva..pogotovo za cure zbog visokog postotka oboljevanja od tumora maternice..evo topic gdje se pisalo o tome viewtopic.php?f=17&t=5826
veterinaru na pregled ga ne moras vodit..ako se zeko normalno ponasa i normalno jede..ako normalno jede onda su zubici vjerojatno ok, a i mali je jos..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri svi 09, 2012 22:49 pm

Hvala na odgovorima! Kad sam ju kupila rekli su da ima cca 3 mjeseca, znači sutra 4 mjeseca, iako meni izgleda puno veća...ili mi se to samo čini jer je jako narasla. Ma, sve je o.k., super jede, mislila sam čisto na pregled. Kada na sterilizaciju?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri svi 09, 2012 23:47 pm

povrsno sam pregledala gdje to pise na forumu pa nisam nasla..al znam da ima..treba sam malo bolje pogledat..al prije 6 mjeseci ne..uglavnom tako negdje izmedu 6 mjeseci i godinu..jer poslje kad su stariji onda je i operacija rizicnija..al imas jos vremena
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan