Jako gusti urin?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Jako gusti urin?

PostPostao/la pache » uto vel 12, 2008 8:09 am

Moje zlato je jutros obiljezavalo sobu taman kad sam se ja spremala za posal...Malo zlato lipo stane na tapet digne repić , popiski se i da petama vjetra..kad sam isla pokupit to je bilo jako jako gusto...krcato kalicija..sta da radim?
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » uto vel 12, 2008 8:13 am

jel pila vode dosta? mozda je zato koncentriranije...

netko od mojih je isto nedavno tako nesto ispustio, u tom slucaju - skuhaj im caj od brusnice (list) i daj nesto s c- vitaminom, da li malo kivija, ili onaj c- vit ili kak se vec zove od prestigea i naravno makni iz prehrane na neko vrijeme sve sto obiluje kalcijem

ako ti nece piti taj caj - moji npr djubrad nece ak je biljni - onda im podvali s sokom od ananasa ili cajem od brusnice - plod :rolleyes:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la pache » uto vel 12, 2008 8:32 am

imam c vit pd prest. kuci pa cu joj odma dat , caj joj se naravno gadi..moze li sirovi plod brusnice?
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » uto vel 12, 2008 8:49 am

ma moze ali stvar je u tome da te "korisne" stvari se nalaze u listu a ne u plodu, plod ima svega nesto c vitamina ako se ne varam...tako da je dobro da joj nekako podvalis i malo caja od lista
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto vel 12, 2008 10:46 am

pache, ja bih izbacio blitvu, špinat i brokulu sa jelovnika. Ima dosta oksalne kiseline, veže na sebe kalcij (koji bi inače organizmu trebao), tako da onda ima previše tog kalcija za izbacivanje preko mokraćnih puteva.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la lillly » uto vel 12, 2008 10:50 am

zekica_poopy je napisao/la:ma moze ali stvar je u tome da te "korisne" stvari se nalaze u listu a ne u plodu, plod ima svega nesto c vitamina ako se ne varam...tako da je dobro da joj nekako podvalis i malo caja od lista

brusnice- plod imaju velik postotak c vitamina i jako dobri antioksidansi su... ne u listu, u plodu
lillly
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto vel 12, 2008 11:34 am

moje isprike, vec sam se pocela gubit. DA u plodovima je vitamin C a list zamjenjuje medvetku (iliti uvin caj) i cinjenica je da kada se lijece urinarne infekcije se treba izbjegavati vitamin C - ergo izbjegavaju se plodovi jer oni ponistavaju ucinak medvjetke jer zakiseljavaju mokracu
:lud:

jos jednom isprika kaj sam pobrkala. za kalcij naravno plod, a za infekcije list.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la pache » uto vel 12, 2008 22:21 pm

Zeko_Jurica je napisao/la:pache, ja bih izbacio blitvu, špinat i brokulu sa jelovnika. Ima dosta oksalne kiseline, veže na sebe kalcij (koji bi inače organizmu trebao), tako da onda ima previše tog kalcija za izbacivanje preko mokraćnih puteva.

to joj nikad nisam ni dala :)))
al hvala ti puno :D
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri vel 13, 2008 1:08 am

pache je napisao/la:...
to joj nikad nisam ni dala :)))
...

zeko iz Splita, a nikad blitvu probao :rolleyes: :wink: :P
Zeko_Jurica
Moderator