KOLIKO PUTA NA DAN KUNIĆ MORA JESTI!?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

KOLIKO PUTA NA DAN KUNIĆ MORA JESTI!?

PostPostao/la Miss Filipa » uto srp 08, 2008 15:06 pm

Hello, jel' znate koliko puta na dan mora jesti kunić strar 4. mj. ? :huh: He-he, mi našu Filipu izgleda predebljali, zato jer joj dajemo stalno, kad god joj ponestaje. :D Naime ima 4.mj. a već jednu kilu? :blink: Odg. brzo! :lud:
Filla, je moja mala kraljica, Filla, Filla ...
Miss Filipa
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto srp 08, 2008 15:09 pm

Pa to je ok težina, ako ne izgleda debelo..sad sa 4 mjeseca ne treba više jesti koliko hoće, ali neka jede do 5-6 mjeseci junior, a onda postupno za odrasle (ja ti savjetujem cuni complete, cuni duo ili cuni fit - sve su od Prestige-a)

Jel jede puno sijena? Jel isprazni zdjelicu ili žica samo zato što je pojela sve fino? :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Miss Filipa » uto srp 08, 2008 15:13 pm

Ma, ne zanimaju me vrste hrane već kolko puta na dan! Više voli svježe zelenilo, al' papa malo i sijena! Izbirljiva je u vezi kupovne hrane! Voli samo Bonami hranu za patuljaste kuniće!!!
Miss Filipa
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto srp 08, 2008 15:18 pm

Znam zašto sam napisala te vrste hrane :wink: one jedine na tržištu imaju samo pelete - što je najzdravije...a većina kunića to u drugim hranama ostavlja

i sijena treba jesti puuuuno, to je glavna i najvažnija hrana

imaš tu o prehrani:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=10

sad je mala i još se lako može naučiti :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » uto srp 08, 2008 15:20 pm

za odg. koliko puta dnevno, odgovori ti prvo meni:

Charlie je napisao/la: Jel isprazni zdjelicu ili žica samo zato što je pojela sve fino? :D

:nowink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » uto srp 08, 2008 16:07 pm

Mister Filip je napisao/la: Više voli svježe zelenilo, al' papa malo i sijena!

nesmije jos svijeze zelenilo tek sa 6 mjeseci smije pocet postepeno jest svijeze.daji joj hrane 2 puta dnevno po jednu saku i neka uvijek ima sijena nista drugo osim sijena i hrane joj nedaji prije navrsenog 6.mjeseca
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Miss Filipa » uto srp 08, 2008 16:24 pm

Hvala! Da žica kad pojede sve fino! Al' ona voli pelate to uvijek prvo pojede!
Miss Filipa
Zečić
Zečić

PostPostao/la ivanhoe » čet srp 17, 2008 13:21 pm

Pozdrav forumu i clanstvu!
anci je napisao/la:nesmije jos svijeze zelenilo tek sa 6 mjeseci

Od 1.ih dana kad zece pocne jesti zecica (ako ima prilike) izvede male na SVEZU travu da grickaju. Valjda mama bolje zna od nas sta je dobro njenoj deci :rolleyes: Preporucujem letoraste bagrema (akacia) Glodarima je potrebno glodjane da bi trosili stalno rastuce zube
ivanhoe
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » čet srp 17, 2008 14:37 pm

dragi ivanhoe, prvo dobrodosao, a onda molim te lijepo zurno prvo PROCITATI sto na forumu pise u topicima o prehrani (lijepo ispred njih pise vazno sto obicno ljudi onda bas ignoriraju) a onda dodji ovako komentirati :)

tvoja recenica stoji ali upravo iz nje vidim da nisi nista procitao. a to je da vecina nasih zecica NIJE s majkom, nego su odvojeni, najcesce prerano, najcesce kupljeni po raznim pet shopovima i sl, i vjerojatno prije toga travu nisu niti vidjeli. e pa dragi nas ivanhoe postoji RAZLOG zasto takvi zecici ne bi trebali jesti zeleno do 6 mjeseca i zasto bi im se to trebalo postpuno uvoditi. a to ti sad necu otkriti jer zelim da lijepo se ukljucis i procitas teme pa onda javis :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » čet srp 17, 2008 14:39 pm

a evo ti i prvi link koji obavezno procitaj prije daljnjeg savjetovanja:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=205
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Miss Filipa » čet srp 17, 2008 17:04 pm

He, poopy, mutljago! :wink:
Miss Filipa
Zečić
Zečić

PostPostao/la jvnlk » čet srp 17, 2008 21:15 pm

Slazem se s poopy.A uostalom to uglvnom vazi za divlje zeceve..
jvnlk
Kunić
Kunić

PostPostao/la ivanhoe » pet srp 25, 2008 12:36 pm

zekica_poopy je napisao/la:a evo ti i prvi link koji obavezno procitaj prije daljnjeg savjetovanja:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=205

To sam 1. uradio
Ja se trudim da ljubimcima obezbedim uvjete slicne prirodnim
U protivnom je njeno mucenje
ivanhoe
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » pet srp 25, 2008 13:28 pm

pa reci ti meni odakle si nabavio ljubimca? Da li si ga odmah s mamom mozda uzeo? Ili nisi. ako nisi - vec si ga mucio ako cemo tako teske rijeci upotrebljavat. sve ako je kod tebe sve i idealno i po pravilima budi uvjeren da vecina kunica na forumu je nazalost iz pet shopova i nazalost dosla u nase ruke daleko prerano. ovaj forum sluzi da pomogne tim ljudima da njihovi ljubimci ostanu sto duze s njima, na njima je zele li oni to poslusat ili ne.

ja isto tako se trudim ne muciti svoje ljubimce, i ako su vec prerano odvojeni od majke i ubaceni u neki pet shop i prosli tko zna kakav sve stres dok su bili bebe, onda ih ne zelim muciti jos time da im unistim probavu. jer to znaci da u nekoj kasnijoj dobi ce se muciti (ako prezivi mladost), da se imati proljeve, da cemo morati ici kod veterinara itd...oprosti, ali to je tek mucenje.

zato lijepo ti pise zasto i kako zeleno i zasto i kako ne. uostalom na kraju krajeva to je tvoj ODABIR sto ces sa svojim ljubimcem i tu ti nitko nista ne moze reci, ali nikako ne mozes doci na forum davati savjete drugim ljudima sa neprovjerenim i netocnim informacijama i samo zato "jer ti mislis da je tako ispravno".

ako si zbilja procitao taj link onda ti je jasno da ne mozes savjetovati nekome da bebi odvojenoj od majke daje zeleno u prvih par mjeseci zivota. tu zavrsava bilo kakva rasprava o tome.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la ivanhoe » pet srp 25, 2008 16:01 pm

[quote="zekica_poopy"]pa reci ti meni odakle si nabavio ljubimca? /quote]
Stigla je kao podvala! Gledajuci prilog na TV2 (Hu)kako je pas rastrgao dete tvrdio sam da ponasanje zivotinja zavisi od strpljenja vlasnika,kolega je cerkici poklonio skotnu zecicu a meni pomogao da oko ograde polozimou zemlju mrezu stvarajuci tepsiju.(Okolo su baste,vocnjaci) Tako je to pocelo...
Sad mi je cura na faxu uci veterinu
Nije mi dzabe uzrecica "A türelem rózát trterem"
Posto ne znam odgovarajucu prevod je strpljenje ruze stvara
Vracajuci se na temu,ono sto je zeki u prirodi dobro nemoze stetiti u stanu.Kunic je biljojed,poluprezivar njemu je osnovni nacin ishrane pasa,brst. Hranjenjem raznim koncentratima lisavamo ga osnovnih zadovoljstava. Tu se stvara jos 1 problem. Hraniva su bioloski vrednija od onog sto pase,zbog malo kretanja se utove i nastaju zdravstveni problemi :sad:
ivanhoe
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan