Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la Lilo » čet lis 15, 2009 13:10 pm

Njofra Zveki je napisao/la:Cupica je jucer svoj pohod na cvijece zavrsila sva blatnih sapica i blatne dlakave brade praveci se da se nista nije dogodilo. Cijeli dnevni boravak je bio pun zemlje, a po kuglicama u tegli zakljucila sam da se carica sjela u to i polako rovala :) Ali nije pokrkala lavandu kak je rekla cimerica nego je obrstila mentu i to sigurno 5-6 listica. Nije joj nista bilo iako smo se malo zabrinule, dapace cak je nekolicinu puta pokusala docepati se jos i sva je pola dana mirisala na metvicu :wink: Zlocka mala nasa :D Postrozili smo mjere opreza... ;D
neće joj ništa biti...ona jede cuni fit i cuni indoor ...ne complite...to ne jede...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Njofra Zveki » pon lis 19, 2009 12:01 pm

My mistake za hranu. Radim na poslu paralelno neki projekt u kojem mi se u jednoj od mjera stalno spominje complete, a vrtim iste stvari sto puta pa sam samo prenijela u naziv hrane:))) Uglavnom, Fit obozava i sva je sretna kad samo skuzi male valjcice, a Indoor je tak tak...uvijek prebire Fit i ostavlja u zdjelici sto duze je moguce Indoor u nadi da ce se pretvorit u Fit :) Krimos mali moj. Skuzila sam vec da joj nista nije od mente, a i nisam bas panicarila, brinulo me vise da nije jos nesto zvaknula. Osakacene biljcice su na sigurnom, a Cupsi uzaludno traga za njima... Sad smo kvit :)
Njofra Zveki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sindenis » ned stu 15, 2009 12:17 pm

Koliko vi dajete svjeze hrane zeki, a koliko one suhe iz vrecice?

Moja ima sigurno 5 mj. i polako smo ju naucili na travicu i mrkvicu i sad ucimo papati brokulu. A u kavezu uvijek imamo i suhe hrane (cripsy-jer druge bira, a ovo pojede sve).

Pa sad, koliko cega bi ja njoj trebala davati s obzirom da ima 1 kg i da je dosta aktivna tijekom dana? :wub:
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la jolanda » ned stu 15, 2009 12:24 pm

sad kad pochinjesh da joj uvodish zeleno, prvo od svega po malo..odabrace shta obozhava, a shta manje voli..
ja sam davala po shaku ujutru i shaku uveche peleta, ali vishe ne jer sam ostavila samo jedan suvi obrok..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sindenis » ned stu 15, 2009 15:17 pm

Aha, onda moram u shopping po povrce :P
Jer ja sam pocela sa jednim kolutichem mrkve, pa sutradan dva, pa kad smo pojeli mrkvu dobivali smo travu, pa sad isto tak s brokulom :blush:

Mene jedino strah da ne bude gladna jer se dosta krece. :wub:
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la jolanda » ned stu 15, 2009 20:35 pm

ma ne mozhesh ni sve odjednom uvesti..mozhda po kolutic jednog povrca nedeljno da uvodish novog, da vidish kako reaguje na to..imash u popisu dozvoljene hrane shta sve sme :)

ma nece biti gladna ako uvek ima sena :wink:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sindenis » ned stu 15, 2009 21:12 pm

Bez brige-sijena uvijek ima.
Hvala na informacijama :)
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned stu 15, 2009 22:56 pm

Ja svojima dajem oko 3 žlice (jušne) suhe hrane ujutro i navecer..Nairo je premali za ostalo al dobije brusnice i rogac..Moca dobije sta imam a da je za nju (komadic banane, krisku mandarine, brusnice, rogac.. ak imam nes zeleno kaj smije..)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

PostPostao/la tinka » sri pro 16, 2009 22:40 pm

nisam znala gdje da postavim ovo pitanje, pa ću ovdje... moja tina me uspjela maloprije preveslati, u mom trenutku nepažnje popela se na komodu i grickala list od orhideje... obzirom da joj je to prvo iskustvo sa zelenjavom, bojim se da joj nešto ne bude od toga... :sad: a taman ujutro ide na sterilizaciju..... imate li vi iskustva sa listovima orhideja? je li to otrovno za zečeke? nije pojela puno, par puta ga je gricnula...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » sri pro 16, 2009 22:44 pm

Nisam sigurna kakv uticaj orhideja ima na probavu..
Ali mozes za svaki slucaj da das aktivni ugalj.. :)

Imas ovde doze:
viewtopic.php?f=5&t=3512&hilit=doziranje+aktivnog

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » sri pro 16, 2009 22:46 pm

nažalost, nemam ga doma.. :sad: ne znam može li joj se išta dogoditi do sutra ujutro? mislim, ona najnormalnije trči i sve super.. vidjet ću kakve će biti kuglice...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » sri pro 16, 2009 23:10 pm

evo upravo se najela i najnormalnije pokakala.... i sad se evo legla kraj mene i napola spava... :wink: valjda neće biti ništa do ujutro... ako netko ima kakvih iskustava sa listovima orhideja, bila bi zahvalna da napiše neku utješnu... hehe...čisto da se ne brinem bezveze...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » čet pro 17, 2009 9:41 am

Znam za macke da orhideja nije opasna jer je jedan macak od prijatelja pojeo skoro cijelu i nije mu nis bilo.
A i vanilija je vrsta orhideje tako da mislim da nebi trebalo bit nis lose.
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » čet pro 17, 2009 10:44 am

hvala raul... ;D ma ja sam zamolila ove u bubi da ih prije sterilizacije dobro pogledaju, da su grickale orhideju pa da vide da nema otrova... rekli su da će sve provjeriti, ali ja sad prije nego idem po njih idem do ljekarne po medicinski ugljen, da ga uvijek imam doma... iako upravo radim reda po stanu i mičem biljke... sad kad su malo porasle mogu skočiti svugdje, pa da izbjegnemo opet nerviranja radi grickanja biljčica... a imam ih malo poviše u stanu... ;D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » uto vel 02, 2010 15:50 pm

da ne otvaram novu temu kad već naslov odgovara...

dakle, moj prasac neće jest povrće!

oduvijek je izbirljiv što se tiče povrća i dok žica jede ama baš sve šta joj dam, on sve nešto brljavi po tanjuriću :ljut:
ona jede radič, celer, peršin, mrkvu, matovilac, rikulu, endiviju, cvjetaču, brokulu, jabuke, banane, pšenicu, cikoriju, komorač... i sve to je naravno ponuđeno i frkici. ali on jede sve manje i manje povrća, te neće ovo te neće ono a jednom kad od nečega odustane - to je to, više nikad ni pomirisat.
zadnjih dva tjedna hoće samo radič i endiviju ali i to svaki dan sve manje, da bi jučer pojeo doslovce pola lista radiča i mrvicu endivije, okrenuo mi dupence i otišao grickat sijeno.

šta da mu još probam dati? gdje se može nabaviti maslačak, trputac i takve divlje stvari? :hm:
frka
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan