Smije li moj zeko papati..?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la TENK » ned stu 04, 2007 11:45 am

a prokulice i ljude nadimaju, tak da bi ih ja zaobilazila u sirokom luku, poznavajuci osjetljivu zeco-probavu.moze biti da je to skroz glupo i netocno, i da to vrijedi samo za kuhane prokulice, al im ja nebi davala :blink:
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la angela » uto stu 06, 2007 14:32 pm

slika
Ljudi moji, ja kupila svježu cikoriju mome zeki. listići ko putar, skupa ko vrag, a on ni da primiriši. Reko da mu malo promjenim, samo tamani lišće od korabe, lud za njim. Često mu bude mekana kaka od nje. Ali nemam srca da mu ne dam kada ju toliko voli. Koliko mu se listića smije dati? Ostalo zeleno neće ništa živo. Samo korjen od peršina. mrkvu tu i tamo, komorač voli. I od voća obožava bananu i jabukicu. Sijena jede puno, planinsko alpsko, voli ga strašno. I sjemenkice Cuni indor.A sada pitanjce. Jel netko od vas daje svome zeki one štapiće iz DM-a od lješnjaka baš za zecove? Moj ih zeko ludo voli. Imao je problema sa zubekima, morali smo svako malo veterinaru na brušenje i ravnanje, ali od kada tamani te štapiće zubeki su savršeni. Pravi mali biserići. Jel to u redu? Probala sam mu dati grančice od jabuke. Neće ni da ih pogleda. slika
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kokica » uto stu 06, 2007 14:45 pm

kakve štapiće? stavi sliku ako imaš...
Bunnies are peaceful, why are people not ?

Atra esterni ono telduin...
Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la angela » uto stu 06, 2007 14:54 pm

:wink: Sad sam na poslu, stavim sliku kada dođem doma. ;D
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto stu 06, 2007 14:56 pm

Pa nije to baš zdravo da jede, zbog puno šećera

ali osobno mislim da je bolje i da to jede nego da mora kratit zube kod veterinara :hm:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kokica » uto stu 06, 2007 15:08 pm

zato i pitam,jer svako toliko moram veterinaru,da ih skratimo,ali hoće grickati nešto,bolje mu je to nego stres zbog odlaska veterinaru :wink:

Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » uto stu 06, 2007 15:23 pm

od svih popisa hrane koju smiju, koje sam pročitala, a pročitala sam ih stvarno puno, lješnjak se nigdje ne spominje :huh:

grana lijeske da, lišće da i to smiju i zaista vole
ali o plodu niti riječi

ja bi ipak lješnjak stavila u isti koš kao orah i ostale orašaste ili sjemenkaste stvari koje su premasne, ali to je samo moje mišljenje

a dm baš nije u samom vrhu po kvaliteti hrane za životinje, često sam na slikama viđala 3u1 tj. da je za kuniće, zamorce i tko zna koga još, pa bi bila i zbog toga oprezna

možda kad bi zekanu ponudila nešto drugo tvrdo i fino, bi problem sa zubićima ipak bio saniran, a zekan siguran?
salatica

PostPostao/la angela » uto stu 06, 2007 15:27 pm

Kupila sam i ono drvce za zekane u obliku mrkve. Stalno mu ga guram pod nos a on ni blizu njemu. :belj:
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kokica » uto stu 06, 2007 15:44 pm

izbirljivi

Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la angela » uto stu 06, 2007 18:27 pm

:huh: Htjela ja staviti slikicu, ali digitalca nemam a mobi otkazao. Štapići se zovu: Dien Bestes štapići za glodavce-lješnjak. Sastojci: žitarice, lješnjaci(12%), sjemenje, med. Sastav: sirovi proteini,masti,pepeo i vlakna te voda (12%). Dodaci:
vitamini A,D3,C,E,B1,B2,B6,B12,biotin,lecitin,bakar,sulfat,pentahidrat. Plus bojila i konzervansi dozvoljdene u EU.
Štapić ima plastičnu ručkicu za objesiti na kavezić. :wink: Zekan ga strašno voli. Inače uzimam sve od Prestiga jedino te štapiće u DM-u. :P
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la pufica » uto stu 06, 2007 18:28 pm

salatica je napisao/la:od svih popisa hrane koju smiju, koje sam pročitala, a pročitala sam ih stvarno puno, lješnjak se nigdje ne spominje :huh:

grana lijeske da, lišće da i to smiju i zaista vole
ali o plodu niti riječi

ja bi ipak lješnjak stavila u isti koš kao orah i ostale orašaste ili sjemenkaste stvari koje su premasne, ali to je samo moje mišljenje

u ovoj kupovnoj suhoj hrani ima lješnjaka, baš plod, sprešani.
Gdje nema tigra zec se smatra vladarom!
pufica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » ned stu 11, 2007 12:42 pm

angela, mislim da je sastav rekao sve sam za sebe - žitarice..med... sjemenje... bojila i konzervansi su samo bonus :D

i opet ću napisati - u svojoj želji da im ugodimo i da ih razmazimo, često im činimo medvjeđu uslugu :sad:

niti jedna peletirana hrana nije idealna, kao što ni ljudima ne bi bilo idealno živjeti na konzerivranoj, pasteriziranoj i peletiranoj hrani obojanoj umjetnim bojilima s dodacima čuda E-ova (bili oni dozvoljeni u Europi, Americi ili na Plutonu) i kojekakvim zgušnjavačima, emulgatorima, ma da ne nabrajam...

no dajemo takvu hranu zekanima, sebi... i pritom žmirimo na oba oka
često se mora desiti tragedija da bi nas natjerala da nešto poduzmemo, pa tako vidimo da su pretile osobe popolovile svoju težinu jer ih je zakačio visoki šećer i sad više nemaju kud...

ima u kupovnoj hrani zrna kukuruza i to čak onoj za koju mislimo da je po sastavu najkvalitetnija (npr. Prestige) no to ne znači da je poželjan u prehrani
:sad:
za lješnjak (plod) zaista ne znam, ali med, žitarice, sjemenje su definitvno na popisu hrane koja nije b.o.
salatica

PostPostao/la Andie » sub pro 08, 2007 17:01 pm

Smije li zeko papati šipak(voce,ne biljku od koje se radi caj)?
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 17:13 pm

smije, on je dapace pun vitamina c koliko znam, ne znam sam sto je s onom kosticom (posto od dosta voca kosticu treba izbjegavat) al moji su to ionako samo cuclali pa pljucnuli ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Andie » sub pro 08, 2007 17:22 pm

joj super! iskreno, pitala sam tek tako jer sam pretpostavljala da nece smijeti :D ja vec skoro sve popapala, sacuvala sam par bobica pa mu idem dat da vidim hoce li mu se svidati :D
Andie
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan