Čišćenje gajbe

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Čišćenje gajbe

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 12:58 pm

Zanima me vaše iskustvo, koliko često čistite gajbu? :hm:
Kad sam nabavljala zečeka rečeno mi je, i čitala sam, da gajbu treba čistiti jednom tjedno, a wc svaki dan. No, da ja tako radim, ne znam u što bi se pretvorila gajba!!! :blink:
Zeko je najveći dio vremena pušten tako da u gajbi samo jede i kugličari, a wc mu stoji izvan gajbe i u njega piški. Jedino je preko noći u gajbi i kad sam na poslu. Uglavnom, gajbu moram čistiti svako jutro jer ju preko noći cijelu zapiša i zakugličari i to najčešće tako da ju cijelu moram staviti pod tuš. :sad: To mi ponekad nije ni najmanje zabavno raditi u pola 7 ujutro. I tako svaki dan... Zaista ne znam što da radim. Ne mogu ga jadnog ostaviti u takvoj užasnoj gajbi!!!
I.I.
Zečić
Zečić

Re: Čišćenje gajbe

PostPostao/la Kiara » uto sij 08, 2008 13:16 pm

I.I. je napisao/la:Zanima me vaše iskustvo, koliko često čistite gajbu? :hm:
Kad sam nabavljala zečeka rečeno mi je, i čitala sam, da gajbu treba čistiti jednom tjedno, a wc svaki dan. No, da ja tako radim, ne znam u što bi se pretvorila gajba!!! :blink:
Zeko je najveći dio vremena pušten tako da u gajbi samo jede i kugličari, a wc mu stoji izvan gajbe i u njega piški. Jedino je preko noći u gajbi i kad sam na poslu. Uglavnom, gajbu moram čistiti svako jutro jer ju preko noći cijelu zapiša i zakugličari i to najčešće tako da ju cijelu moram staviti pod tuš. :sad: To mi ponekad nije ni najmanje zabavno raditi u pola 7 ujutro. I tako svaki dan... Zaista ne znam što da radim. Ne mogu ga jadnog ostaviti u takvoj užasnoj gajbi!!!

ja sam gajbu također čistila svaki dan , dok su još bili bebe, ali sada kada su naučeni u jednom mjestu, pušteni su vani cijelo vrijeme i piškiju i kakaju u tome kutku...bilo bi dobro zeku naučiti na wc...tako nećeš morati čistiti,...njiohov cjelokupan prostor čistim jednom tjedno, a wc svaki dan ispraznim :) i puno mi je lakše :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

.............

PostPostao/la PUCKO » uto sij 08, 2008 13:25 pm

...e da,bitno je ne davati kunicu nikakvu hranu navecer kako nebi pio vise vode od potrebnog....doslovno ga poslati u wc prije zatvaranja u kucicu(tako ja radim i nema ni kakice a kamoli mokrace)...ALI je vrlo bitno da ga ceka uvijek cisti vanjski wc jer je zeko cista zivotinja i voli cisto i to mu je vec neka nagrada...s obzirom da zeko izbacuje sve otrove kroz mokracu,bijela,mutna,crvenkasta...dobro mu je davati susene brusnice koje imas kupiti refuzo,samo pazi da nije presuha...pomoci ce oko izbacivanja sveg zla iz mjehura i to redovito...nemoj mu davat kupus,neke vrste salata,ljudsku hranu...sve to ima veze sa radom organizma...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 13:26 pm

Kad je pušten, nema nikakvim problema, piški samo u wc. Ponekad samo zakugličari gajbu, ali to mi nije problem pomesti. Problem je kad je zatvoren, a to je uvijek preko noći. Piški on i u wc, ali pošto piški jako puno, vjerojatno mu se gadi ući u zapišani wc pa se onda popiški i izvan. I onda se još to sve izmješa sa kuglicama i sijenom... I nadaj bože da još slučajno prolije vodu (nije od onih koji to namjerno rade)..... Uglavnom, nije lijepi prizor ujutro! :nowink:
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » uto sij 08, 2008 13:28 pm

I.I. je napisao/la:Kad je pušten, nema nikakvim problema, piški samo u wc. Ponekad samo zakugličari gajbu, ali to mi nije problem pomesti. Problem je kad je zatvoren, a to je uvijek preko noći. Piški on i u wc, ali pošto piški jako puno, vjerojatno mu se gadi ući u zapišani wc pa se onda popiški i izvan. I onda se još to sve izmješa sa kuglicama i sijenom... I nadaj bože da još slučajno prolije vodu (nije od onih koji to namjerno rade)..... Uglavnom, nije lijepi prizor ujutro! :nowink:

ja bi onda njemu ogradiula mjesto i ne bi ga zatvarala u kavez, i kada navikne na jedno mjesto u kavezu, onda opet po starom ili ostaviš ovako kako je :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 13:34 pm

Pucko, misliš da možda nešto nije u redu s njegovom probavom??? Mislim, kuglice su u redu, pišalina nije pregusta i prenarančasta... I nije da piški tako puno samo preko noći... A što se prehrane tiče, dajem mu točno prema svim mogućim uputama koje sam uspjela naći na forumu! :hm:
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » uto sij 08, 2008 13:36 pm

I.I. je napisao/la:Pucko, misliš da možda nešto nije u redu s njegovom probavom??? Mislim, kuglice su u redu, pišalina nije pregusta i prenarančasta... I nije da piški tako puno samo preko noći... A što se prehrane tiče, dajem mu točno prema svim mogućim uputama koje sam uspjela naći na forumu! :hm:

sve je normalno da zeko puno piški, puno pije....valjda je to rekao općenito :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » uto sij 08, 2008 13:37 pm

Ma sve je ok, naučiti će se, mali je još
zeko Simba
Moderator
Moderator

.......

PostPostao/la PUCKO » uto sij 08, 2008 13:38 pm

...poznato je da brusnica cini cuda kako kod ljudi tako i kod zivotinja po pitanju mokracnih puteva i protuupalno...mislim da moras samo izbaciti hranjenje uvecer i nauciti ga gdje da mokri i cistiti mu vanjski wc redovito,vjerujem da nece imati potrebe za piskit naokolo,ovisno i o starosti zeke...dok je mali voli svugdje,poslije kako ga naucis...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 13:39 pm

Hmm... Ne znam koliko bi ograđivanje pomoglo. On bi radije napravio sve, samo da se ne mora popiškiti u gajbu. Jedva čeka da ga ujutro pustim i onda ko lud trči do mjesta gdje mu stoji wc. :D Tako da bi onda piškio izvan gajbe, što mi baš i nije neko rješenje :nowink:
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » uto sij 08, 2008 13:40 pm

kao što rekoh još je beba,...normalno je da oznaćuje sve i svugdje, kasnije će ostati mirisi i neće trebati označavati,...ali pusti naučiti će se, još je beba :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » uto sij 08, 2008 13:42 pm

pucko kako nikakvu hranu? sijeno bi trebalo uvijek biti ponudjeno, a uz sijeno naravno da piju vodu, moj bongec isto puno "piski" jer pije jako puno vode, dok poopy manje i njezina mokraca je uvijek koncentriranija

da ne otvaram novu temu, s cime cistite pojilice? jer koliko god mijenjam vodu cini mi se da se "usmrdi" a neznam s cim bi to rijesila, za sad kupujem nove pojilice, ali mora postajat jos neki lijek? naravno uvijek je bolje zdjelica, ali to me strah da ne prosuju pa ostanu bez vode
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 13:47 pm

Pa i nije baš beba više... :D Ima 6 mjeseci... Kažem, stvarno nema problema s pišanjem na jednom mjestu kad je pušten. Al neću vas više gnjaviti s ovom temom. Ako smo do sad izdržali, valjda ćemo i dalje. :)
A što se pojilice tiče, ne znam. Mi koristimo posudicu i rijetko kad je prolije.
I.I.
Zečić
Zečić

.............

PostPostao/la PUCKO » uto sij 08, 2008 13:54 pm

...sijeno mora uvijek biti gdje mu je mjesto ,to se ni ne spominje,to se podrazumijeva...govorim o hrani da mu das uvecer da jede hranu pa mu das jos malo jabuke pa neznam brusnice...ima da pisa cijelu noc...neka dobije zadnje za jest oko 18h a nek ide u krpe ...neznam,22,23h..kako kod koga...moze jest cijelu noc sijena,prat se i pit vode...nece ga bas toliko tjerat da piski...i dobro je da zeko hoce piskit u vanjskom wc-u i to je vec korak vise,skoro najveci...nagovorit zeku da piski u vanjski wc...samo kazem,treba vanjski odmah cistit za njim...evo kako izgleda neociscen na vrijeme od 07h-13h...vec je prosvjedovao lupanjem da to pocistim!

slika
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » uto sij 08, 2008 13:56 pm

;D ;D zahebani ti je taj tvoj Pucko
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.