Dobicu zekuu!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Dobicu zekuu!

PostPostao/la AnnaR » čet ožu 21, 2013 23:07 pm

Roditelje sam JEDVA nagovorila da mi kupe zeku :D
Odabrala sam ovnolikog patuljastog kunica..
E sad,posto nikada nisam imala zeca imam par pitanja,pa bih molila sve koji imaju iskustva da mi pomognu :nowink: :nowink:
Roditelji mi nisu htjelii kupiti zeku samo zato sto govore da njihova mokraca smrdi k'o kuga,da se od tog smrada ne moze disati itd.. (PS.zeku misim drzati u stanu)
Pa da li njihova mokraca stvarno tako smrdi i kako to ublaziti? :zeko10:
Jer ga planiram drzati u svojoj sobi pa ne zelim bas umrjeti od zekinog smrada :D :belj: :omg:
Takodje imam lovackog psa,engleskog setera pa me zanima da li bi on zaklao mog zeku? Kako bi se ponasao itd..
I kako da ga naucim gdje treba da obavlja nuzdu :nowink:
Unaprijed se zahvaljujem :nowink:
AnnaR
Kunić
Kunić

Re: Dobicu zekuu!

PostPostao/la sanjita » pet ožu 22, 2013 0:59 am

Zaklao zeku? uz rizik da si obican spamer..ipak cu odgovorit na pitanje....ne mokraca ne smrdi ako redovito cistis wc,peleti za potpalu su najbolja stvar za njihov wc,dobro upijaju ali svejedno wc se mora redovito mjenjat.
Imas o tome sve na temi "Higijena smjestaj i njega".
O suzivotu kunica i drugih zivotinja imas isto tako u temi "Ponasanje i drustveni zivot kunica".
Zec i druge zivotinje bi se trebali oprezno i postupno upoznavat. Ja o psima neznam puno pa cu to ostavit strucnijima.
I jos jedan savjet.....ako vec imas strah o tome kako bi pas mogao zaklati zeku a bome i po rijecima tvojih roditelja,ja na tvom mjestu zeca nebi uzimala. Ocito nisi samostalna osoba i ovisis o njima tako da bolje razmisli. Ako se usred noci desi zacep,nadim ili nesto slicno,dali su roditelji voljni vozit veterinaru? s obzirom da im zeko smrdi.
Cijeli post mi se cini prilicno neozbiljan pa predlazem da se procita forum uzduz i poprijeko i da se zna u sta se ulazi sa kunicem. To nije zivotinja koju ces spremit u kavez i dat joj mrkve povremeno.
Dali znas kako se hrane tocno?
Zacep se zna desit i onim najboljima i vlasnicima koji su stalno nad njima. Predlazem da se procitaju i zdravstvene rasprave i sto bi se sve trebalo imati u prvoj pomoci kod kuce u slucaju takvih stvari.
Isto tako treba vremena da se nauce na wc...nije iskljuceno da ce zeko pisat okolo u pocetku dok se ne ustali u navikama i dok ga se ne nauci gdje bi trebao vrsiti nuzdu,dali su roditelji spremni na pokoju lokvicu mokrace van wc-a?
I nadam se da znas da je zec obaveza,drustvo i odgovornost koja moze potrajat do 10 godina.
Odakle si uopce? da te se moze savjetovat za veterinara.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet ožu 22, 2013 7:58 am

To sto pricaju za zeke, je cista budalastina, zekina mokraca uopste ne smrdi ako naravno mu redovno cistis wc. Evo banalnog primera ako ides ti u wc, pa nemoj pustiti vodu iza sebe pa onda vidi dal smrdi :D isto je tako i za zekice, moras im cistiti. Moji prijatelji i rodbina sa muzeve strane kad dodju kod nas se cude, i pitaju kako se nista ne oseti i svi odu u prostoriju gde je zekin kavez da njuskaju :P pa se cude i kazu kako su oni culi da zeke smrde, onda ih prvo pitam dal su ocekivali mozda da kad udju kod mene u kucu se osete kao da su usli u stalu? :zeko7: pa onda ih malo postidim :blush: onda im lepo objasnim i kazem im da gore smrdi iza nas ljudi kad nekad idemo u wc iako pustimo vodu, nego iza zekica, i odma svi ucute jer vide da sam upravu :wink: tako da kao sto Sanjita kaze, ako si stvarno zainteresovana za zeku prvo samu sebe preispitaj koliko ces imati vremena za svog ljubimca i s' obzirom da imas vec jednog koliko ces imati vremena za zeku, a tvoji roditelji ako vole zivotinje uvidece da to sto kazu za zekinu mokracu nije tacno, ali bas ako imaju averziju prema zekanima onda je bolje da poslusas Sanjitu da ni ne uzimas zeku jer ti roditelji nece pruziti podrsku ako se desi nekad da treba da ides veterinaru. Ja ti zelim da doneses pravu odluku :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la AnnaR » pet ožu 22, 2013 11:22 am

Hvala na savjetima,inace nisam spammer,juce sam otvorila nalog pa nisam uspjela sve procitati. Kunic ce imati svu njegu,tata mi je veterinar i svi jako volimo zivotinje,samo sto se oni boje da ce on postati njihova briga :D
Imamo i 2 psa,kanarinca i hrcke, pa se ne morate brinuti da kada jednom zivotinja dodje u nas stan da ce brzo izi van. :rolleyes:
Da li da kupim gotov kavez ili da pravim? Sta se pokazalo za bolje? Mislila sam uzeti dimenzije od 120 x 100 x 70 . Inace sam iz Banja Luke. :zeko8:
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet ožu 22, 2013 12:27 pm

Svejedno je jel kupujes ili pravis..bitno da je velik i da zeku pustat iz njega :) jedino sto ne smije imati zicano dno i trebao bi imati otvor i naprijed (ne samo gore) kako bi zeko maogao slobodno ulaziti i izlaziti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la AnnaR » pet ožu 22, 2013 12:31 pm

Hvala na svemu,uzivajte sa svojim dlakavim i veselim prijateljima :D
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sub ožu 23, 2013 8:58 am

Moje mišljenje je da ne treba spajati odraslog lovačkog psa sa zekom... nekako nikad nisam sigurna da psu nece proraditi "geni"...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la AnnaR » sub ožu 23, 2013 14:03 pm

Moj pas je ono stvarno dobar,i slusa.. Al ide u lov,to jeste,ganja zeceve itd.. Ali mislim kada bi polako ih spajala,kad bi on shvatio da mu je to novi prijatelj, da mu ne bi nista.. Jer Engleski seteri su vrlo pametni,a ako nista,zeko ce u jednu sobu,on u drugu :D
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub ožu 23, 2013 17:23 pm

Nemoj ih ni slucajno pokusavat sprijateljit..ali ono ni slucajno..mogu oni bit pametni koliko hoce..i svakako moras zeku staviti negdje ga pas nece moc doc do njega..ikad
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la AnnaR » ned ožu 24, 2013 17:53 pm

Uredu,pas sa tatom i mamom u sobu,zekan sa mnom :D I ako znam da ce biti ludniica kroz kucu kad ga nadjusi :D :paso:
AnnaR
Kunić
Kunić

PostPostao/la lorena105 » ned ožu 24, 2013 18:04 pm

AnnaR je napisao/la:Uredu,pas sa tatom i mamom u sobu,zekan sa mnom :D I ako znam da ce biti ludniica kroz kucu kad ga nadjusi :D :paso:

nije ni dobro da je kunić stalno pod stresom, jer to lajanje će ga vjerojatno plašiti, a od jakog stresa može i proljev dobiti
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » ned ožu 24, 2013 18:20 pm

da, ako već imaš takvog psa, onda ne bi trebala dopustiti ni da se vide, a kamoli da se upoznavaju. zeki je to prevelik stres, ako ga on jednom krene ganjati, zec može dobiti i srčani udar ili pasti u šok, i dok ti njemu objasniš da se ne boji, gotovo je.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned ožu 24, 2013 20:08 pm

iskreno, uz psa obucenog za lov, a koji jos k tome boravi u kuci, ne bih ni nabavljala zeku..dovoljan je trenutak nepaznje za smrtni ishod
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pahuljica_Ri » ned ožu 24, 2013 20:18 pm

altan je napisao/la:iskreno, uz psa obucenog za lov, a koji jos k tome boravi u kuci, ne bih ni nabavljala zeku..dovoljan je trenutak nepaznje za smrtni ishod

Slažem se, a imaj na umu da će zeko nanjušit na tebi psa, ako ga budeš dirala i prepast se. Moj je tako na meni jednom nanjušio psa kojeg sam dirala i cijelo vrijeme bježao od mene i lupao nogicom.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » ned ožu 24, 2013 22:03 pm

Jel to pas koji ide u lov na zeceve? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.