Homemade gajbica

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Homemade gajbica

PostPostao/la Mary » sub pro 11, 2010 16:32 pm

predobroooooooooooooooo !!! hocu i ja jedan takav !!!! SAVRSENSTVO .
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub pro 11, 2010 18:15 pm

HVALA!! ;D

Inače, tko želi takvu jednu (ili sličnu, naravno) - neka se slobodno javi. :D Čak pružamo i usluge dostave od svega 2 kn po kilometru (sve sam uvela u biznis - dečko mi ima kombi i bavi se prijevozničkim uslugama). :cool:

Ovih dana bih trebala ići pogledati kak se kreću cijene materijala da imam i neku orijentaciju koliko bi kakva kućica otprilike mogla koštati, čim ulovim malo vremena od silnih obaveza na faksu. :sad:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sub pro 11, 2010 20:35 pm

hahaha čak ti se ja možda i javim za to, da moji imaju di biti doma, problem mi je malo furanje velikog kaveza za dva zeca... a doma imam dvorište i veliku kuću pa bi se neka veća kuća dala realizirati :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub pro 11, 2010 21:03 pm

Kad god zatreba - tu sam. :wink:

;D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 22:08 pm

kucica je predobra :bravo:
i ja planiram svom napraviti ovakvo nesto...nadam se da ce biti bar u pola dobra kao ova...
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la warped » uto pro 14, 2010 22:33 pm

Hvala! :zeko5:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » sub pro 18, 2010 11:48 am

Provjerila sam cijene materijala, pa da napišem ovdje ako bude zainteresiranih - kućica na kat dimenzija 100 x 100 x 50 bi bila nekih 500 kuna. :)
(+ eventualni prijevoz)

Naravno, sve to još ovisi o raznim detaljima, ali da znate neku okvirnu cifru. :zeko2:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » pet lip 10, 2011 14:44 pm

pitanje jedno
ovako, ja sam napokon uspjela utlačit momka dovoljno da pristane na to da mi napravi kućicu za zvekane - u zadnje vrijeme često zvane - zečko i zečka ;) pa me zanima koliko točno materijala trebam i gdje ga je najbolje nabavit (čitaj gdje je najjeftiniji) svaki savijet dobro dođe... hvala svima na odg
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet lip 10, 2011 16:54 pm

ovisi od čega misliš raditi?

moguće je raditi od punog drveta (masiv), šperanog drveta, širinski-dužinski spajanog drveta i plastike (PVC, ABS, pleksi).

masiv više-manje ima iste cijene.
Špera je najskuplja varijanta 1 m2 je od 80-150kn ovisno o vrsti i debljini (preporuka bukva, bar 8mm). u bauhausu režu i prodaju na m2.
Širinski-dužinski spajano drvo je super, ali ispadne dosta teško.

plastika je zeznuta za raditi, ali je relativno jeftina.

mrežu sam najpovoljnije našao kod ovih: http://www.univerzal.hr/home.aspx prodaju sve na metar dužni.

ovdje možeš vidjeti kako sam ja radio nadogradnju na kavez od špere: viewtopic.php?f=7&t=72&start=105

kod špere je super što sve ispadne ful lagano.

!!! NEMOJTE KORISTITI IVERALE ZA IZRADU KAVEZA JER SU PUNI LJEPILA I FORMADEHIDA !!!
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pet lip 10, 2011 21:25 pm

Jel netko nekad imao velikog i malog zeku koji su skupa bili u jednom kavezu? ;D Naime, zanima me kako u manji stan smjestiti neku kucicu koji bi bio komotan za dva zeca s tim da je jedan zeko od 6-7 kila, odnosno zecina a drugi od kilo i 800 :D Pokusavamo nesto izdizajnirat za Tobija i Andju ali sve sto zamislimo ispadne palača za Tobija a Andja se u tome jedva moze okrenut ;D ;D ;D Kupovni kavezi nedolaze u obzir jer nisam vidjela nijedan toliko velik...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet lip 10, 2011 21:58 pm

6-7 kila :huh: pa to je hefner x 4 :D

koliko je ona dugačka kad se ispruži? koliko imate mjesta za gajbu (dužina x širina x visina)? njoj vjerojatno gajba manja od 70 x 120 izgleda ko kutija šibica, a i visina joj nije zanemariva.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pet lip 10, 2011 23:26 pm

kad se ispruzi ima skoro metar :D Ma stan je od 45 kvadrata, ali ima jednu sobu, dnevni boravak, kuhinju, hodnik, kupatilo i malu ostavu i balkon... oni borave u dnevnom boravku, to im je kavez, ali smo im htjeli bas napraviti nesto njihovo da imaju, neki svoj kutak a da nije unutrasnjost kauca ;D

ma 70 puta 120 je malo za andju pogotovo sto imam osjecaj da je klaustrofobicna :dragonn-ccc-e: ;D , ako idem u visinu opet nije to - to, ako se nemoze ispruzit i propet na nogice normalno odnosno ako nemoze "disat" u kucici onda nema smisla nista ni praviti...

anyway, ako je netko za stan vidio negdje neku funkcionalnu kucicu, molim neka javi... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » sub lip 11, 2011 8:45 am

Uuuuu, meni se ova kucica za zeke mnogo dopada..i bas barim muza da mi nesto slicno napravi za Culeta jer ume..
Kupicu sav materijal i poceti sama, onda ce se on iznervirati kako sam smotana i uzeti i on napraviti.. ;D

Al sam mudra, sta kazete? :rolleyes:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » sub lip 11, 2011 16:02 pm

Hm, mozda da napravise nesto duuuuuugazcko uz neki od zidova a na to onda stavis recimo TV, nesto za knjige i ostalo znaci samo podignes sve ono sto ti stoji uza zid na tu njihovu kucicu... Mada tek sada imam predstavu kolika je Andja, zahvaljujuci Rasi, za nju je smesno u stanu praviti bilo sta osim, recimo neke kucice ili igraonice.

Jura je napisao/la:NEMOJTE KORISTITI IVERALE ZA IZRADU KAVEZA JER SU PUNI LJEPILA I FORMADEHIDA !!!

Ovo sam i ranije citala ali je meni sav namestaj po kuci od univera (iverale kako kazes) i to je jedino sto nece da grickaju ( pusteni su uvek nocu i kada sam ja kod kuce, a nekada i kada nisam ako su dobri). Cudno mi je bilo ali jedino univer nece da grizu, a plasila sam se jos dok je krcko bio mali da ce se otrovati od njega ali nista, ne pipa ga. Vrata koja su od cistog drveta urnise ali namestaj nece. Zato sam i mislila da nesto napravim sa osnovom od univera.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » sub lip 11, 2011 16:19 pm

točan naziv je oplemenjena iverica. (ako mislimo na isto?) To je zapravo iverica na koju se se obostrano prešaju dekor folije od melamina. Taj melamin nije zdrav. Rubovi iverala se kantiraju melamin trakama ili ABS trakama. Kad su tako pokantirani zecovima nisu zanimljivi jer im je to isto kao komad plastike. Problem su nekantirani rubovi. To im je super za grickat, a puno je ljepila. Novi eko iverali ne sadrže formadehid, ali još se nađe i onih koji ga sadrže, pa je bitno da na njima svi rubovi budu dobro kantirani da ne dolazi do isparavanja.
materijal je jako osjetljiv na vlagu, ako se zec popiša rubovi se napuhnu i onda mu postanu zanimljivi za grickanje.

Sad ću raditi jednu gajbu koja bu od špere 6mm i na nju ću lijepiti (s unutarnje strane) ploče od ABS plastike, debljine 3mm. Hrapave su i trebale bi biti super za unutrašnjost kaveza. Našao sam i super mreže s velikim okom, a metar dužni je cca 20kn :)
Ne znam da li netko ima iskustva s plexiglass-om? ...da li ga vole gristi!?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan