Udomljavanje/Spasavanje zeceka UDOMLJENI :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Udomljavanje/Spasavanje zeceka UDOMLJENI :-)

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 9:54 am

Bok ! :)

Pisem vam u strahu da mi pomognete ili da mi date pokoji savjet.!

Naime imam 2 ovnolika kunica, i jutros sam se probudila sa 7 novih (nisam znala da su muzjak i zenka, malo u tim pet shopovima ne znaju tocno reci spol :()

i neznam sta da radim s njima. htjela bih ih pokloniti nekome, jer ja nemam gdje s njima (Studentica sam u Zagrebu).
Citala sam da oni moraju biti s mamom 8 tjedana,. a ja necu biti tu tih 8, i kako da ih odvojim od majke, poklonim :(

molim Vas pomoc
hvala! :)
Mirelle
Kunić
Kunić

Re: Udomljavanje/Spasavanje zeceka

PostPostao/la vini » uto svi 24, 2011 10:03 am

Nikako ih ne možeš odvojiti od mame tako rano. Koliko dugo mogu svi biti kod tebe?
Kada su uzela te zečeke? Pa morala si se malo informirati o tome što znači zeko kao kućni ljubimac.
Koje navike imaju, što im daješ za jesti.
Ako te neće biti tu, gdje ćeš sa zekanima mamom i tatom ?
Napiši malo više o svemu.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto svi 24, 2011 10:26 am

Da li si odvojila mamu i tatu? Ako nisi uradila uradi to OBAVEZNO I TO STO PRE!!!
Ako vec nije kasno, zekice odmah nakon okota mogu ostati trudne ponovo. Ako je tata bio sa mamom to se verovatno i desilo.
Odvoj tatu ODMAH,ako to nisi ucinila vec.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » uto svi 24, 2011 10:41 am

Ja kada pročitam ovako nešto moram ići popiti tabletu da se skuliram.

Pitanja:
Gdje ih je okotila?
Da li si mamu i tatu razdvojila?
Koliko su roditelji stari?
Kako misliš nema te tu 8 tjedana?
Gdje će kunići biti za to vrijeme?
Čime hraniš roditelje?
Da li si dirala bebe?
Zar ti u pet shopu nisu rekli spol (gdje su kupljeni)?

Treba nam što više informacija kako bi ti mogli što bolje pomoći.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 10:53 am

Okotila ih je u svojoj gajbici, sama prema pravilu, napravila je gnjezdo svoje i sve je proslo u redu.
Bebe hvala Bogu nisam dirala, nista, niti se preblizavala blizu, znam sve sta moze nastati i pazila sam na to. Samo sam dala mami puno tekucine, tj puno vode.
Tatu sam odvojila odmah sinoc kad sam vidjela da je trudna, on je sad u svojoj gajbi sam.
Stari su nekih 9 mjeseci i jedan i drugi :)

Ja sam planirala svoje zeke odnijeti doma u Dalmaciju, tamo vec imam dvoje, i to bi bilo bez problema. Ali sam malim zecevima, nemam gdje. Kako god ispalo, i razgovarala sa svima, stvarno nemam gdje s njima.

Kupila sam ih u Pet Centru tu u zagrebu, i rekli su mi da su obje cure. Pitala sam da bi li ih trebala sterilizirati, rekli su da radje ne, da je jako opasno osim poslije godinu, kad se budu trebale pariti.

Obozavaju jesti sijeno, jabuku, ne odvajaju se od kupovne hrane nikako, znaju malo bananu jesti.
Muzjak, sad ocito znam koji je, je jako dobar, najvise je van kaveza, i seta stanom bez problema, ne grize nista umiljat je jako, dok zenka, je malo preplasena i jako voli lezati :)
Nikad nisu radili nikoje probleme, vole se maziti, jako umiljati !
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la siga » uto svi 24, 2011 11:16 am

Imaš li nekoga kome možeš ostaviti mamu i bebe u Zagrebu dok ne budu spremni na odvajanje.
Ja bih na tvom mjestu tatu odmah sterilizirala. Dok ste u Zagrebu jer tu imaš Bubu, veterinare sa puno iskustva. Nakon sterilizacije mužjaka treba proći neko vrijeme (ako se ne varam 6 tjedana) da budete "na sigurnom".
Zato mi se čini idealno da to napraviš odmah, mama neka pazi bebe i ostane u Zagrebu, taman će proći to razdoblje. Kasnije možeš razmišljati i o sterilizaciji ženke, pročitaj forum o tome se puno pisalo.
Jedino bi trebala nekog da ti čuva mamu i bebe, naravno i možeš već sada tražiti udomitelje za bebe i onda ih dati kada budu spremni.
Briga o bebama nije mala stvar, iako je veliki užitak.Osim toga je financijski trošak. Hranu možeš kupiti Junior, najisplativije je u Sudalu na Trešnjevci. Jer jedu puno ;D .

http://www.zecovi.net/bebe/Podmladak.html
http://www.zecovi.net/bebe/Parenje-trudnoca-kunica.htm
Ovo dobro pročitaj, netko se lijepo potrudio i napisao sve što ti treba. Pazi na prehranu mame i promatraj eventualne promjene kod nje.
Sretno :zeko3: :zeko3:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 11:25 am

Problem je sta nemam ostaviti, koga god pitam svima je to prevelika briga, i razumjem ih.

Muzjaka cu odmah kastrirat, tokom ovog tjedna. samo da se dogovorim kad da dodem. sve je to u planu, i da znam da treba nekih 6 tjedana, i da do tad nikako ne smije doci do dodira sa zenkom. Za to nema nikojih problema :)

Ne bih ih htjela odvojati, i to u nikojem slucaju necu! Dajem sve od seba da vidim kome mogu i kako, i informiram se svugdje gdje mogu

i sta se tice ovih linkova, sve sam procitala, pazim na sve !

Hvala jako puno svima :)
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » uto svi 24, 2011 11:57 am

Do kada mogu svi biti kod tebe, tj. kada ideš iz ZGB?
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto svi 24, 2011 11:58 am

Bebe moraju biti s mamom 8 tjedana kako bi se razvile kako treba, a onda udomljavanje. Ne možeš sa svima u Dalmaciju pa da ih se onda udomi kada budu spremne za to? Kojeg spola su kunići koje već imaš kući?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 12:03 pm

Iz Zagreba idem početkom 7 mjeseca. Najdalje sa svim produzenim sam tu do 4.7.
Do tada naravno mogu biti kod mene bez problema. Al to je nekih 6 tjedana samo, opet nije dovoljno da se razdvoje.

Sto se tice spola. U dalmaciji su zenka i muzjak(kastrirani ), a tu sad ocito zenka i muzjak :)
Sto se tice malih neznam, nista. Okotili su se tokom noci :) Nemaju ni 12 sati jos :)
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 12:05 pm

E i da, sto se tice malih.
Ja bih ih sve da ih se udomi. zelim sve najbolje za njih :)
kod mene ne bi mogli biti, ali da im netko pruzi dom, to bi bilo vise nego lijepo :))
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » uto svi 24, 2011 12:07 pm

Da li to znači da ne mogu sa tobom u Dalmaciju? Na tom području isto se javljaju zainteresirani za udomiti, i u tom slučaju bi bio jednostavniji prijevoz.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mirelle » uto svi 24, 2011 12:12 pm

Ne znam kako bi ih prenjela dolje, nazalost ja idem autobusom, a za male kunice to bi bio veliki stres, i to ne zelim.!
Moram jos razgovarati hocu li ih moci odnijeti dolje, ako da, super, primjetila sam da dosta od dolje zele zeke :)
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » uto svi 24, 2011 12:16 pm

Najbolje rješenje bi bilo da idu sa tobom. Bili bi sa mamom onoliko koliko treba i sigurno bi dolje uspjela kojeg udomiti, a i ako se javi netko sa drugog područja do sada nije bilo problema.
Pokušaj organizirati kakav prijevoz. Sa 9 zečeka u autobus zaista mislim da ne bi baš bilo moguće
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » uto svi 24, 2011 12:17 pm

Spakiraj zenku i bebe i reci di da dodjemo po njih i Udruga ce preuzeti brigu o njima, a zenku ti vratimo za osam tjedana ako ces ju htjeti

Kojeg su spola oni doma? Da ne bi ponovo bilo drame!!r
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan