ZIVOTNI VIJEK

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

ZIVOTNI VIJEK

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:21 pm

Koja vrsta zeke najduze zivi i najvisa je privrzenija covjeku/vlasniku?
semel

Re: ZIVOTNI VIJEK

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:23 pm

Meni su u PET SHOPU rekli da svi zive oko 15 godina,a koja je naprivrzenija vlasniko,to ne bih znao?
Znate li vi????
semel

PostPostao/la sanjita » čet ožu 31, 2011 15:47 pm

zivotini vijek je od 7-9 godina.I nema naprivrzenije vrste,odakle ti to?? Bit ce onakav kakvim ga napravis,ako mu dajes ljubav i radis sa njim vracat ce ti to nazad. Mozda si trebao uzeti psa.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 15:59 pm

sanjita je napisao/la:zivotini vijek je od 7-9 godina.I nema naprivrzenije vrste,odakle ti to?? Bit ce onakav kakvim ga napravis,ako mu dajes ljubav i radis sa njim vracat ce ti to nazad. Mozda si trebao uzeti psa.

Drazi mi je zeko.
semel

PostPostao/la semel » čet ožu 31, 2011 16:00 pm

sanjita je napisao/la:zivotini vijek je od 7-9 godina.I nema naprivrzenije vrste,odakle ti to?? Bit ce onakav kakvim ga napravis,ako mu dajes ljubav i radis sa njim vracat ce ti to nazad. Mozda si trebao uzeti psa.

Ali u svakom slucaju,hvala ti na odgovoru :)
semel

PostPostao/la kristinans » čet ožu 31, 2011 21:53 pm

Sve zavisi od zeke,ali mogu nauciti neke ,,komande,,ne mogu ih drugacije nazvati,ali to sve ide s vremenom i treba puno posvetiti vremena njemu i da ga svaki put nagradis,Peka je naucio kada mu kazem ssssssss zna da treba da se vrati ili da ne grize nesto sto nesme,isto je naucio kada mu kazem u kavez on odma udje u kavez i legne,puno sam radila sa njim i dosta sam mu vremena posvecivala,naravno sve zavisi na kji nacin se radi sa njima i kakvog je karaktera zeka,naravno oni nikada nece biti poslusni kao psi ali mogu ograniceno da budu poslusni :zeko3: Na zalost zeke ne zive bas dugo... ali koliko ti njemu posvetis ljubavi i paznje zeka ce ti vratiti duplo,samo to trebas prepoznati :blush:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekoslav123 » pet tra 01, 2011 11:19 am

zeko najprivrzeniji vlasniku je onaj koji dobiva puno ljubavi od vlasnika i kojega vlasnik voli onakvog kakav je.svaki zeko ima svoju posebnost i svoje pravo na puno ljubavi...mislim da je tebi ipak najbolje nabaviti pekinezera jer su oni dosta privrzeni vlasniku i mali su.zeko je jako osjetljiva zivotinjica i mislim da nije za te.
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan