Pet shopovi...

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pet shopovi...

PostPostao/la Kiara » sub sij 26, 2008 16:50 pm

Ako ovoj temi tu nije mjesto, slobodno je prebacite, jer nisam znala gdje da ju stavim...

Evo ovako, svi znamo da u pet shopovima drže kuniće premlade, i prerano odvojene od mame...u veliku goricu je došao novi pet shop "zoo orca"...koji nije kao ostali...hrana je jeftinija, a to što me je jako oduševilo, je to što se vidi da zečeki isu prerano odvojeni od mama...nisu maleni, i već papaju zeleno...i pet shop koji sam prije obilazila i išla u njega...sve je skučeno...mali hrčci, njih 30 su stisnuti u neki mali stakleni prostor...a u zoo orci dva vrtimišeka imaju mjesta kao za njih više, i jako su im veliki prostori...nemaju puno životinja, jer su tek stigli, ali imaju mjesta i papige i mali glodavci ...a i kunići nisu premladi.... :)
zanimaju me vaša mišljenja o pet shopovima..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sub sij 26, 2008 17:27 pm

A koliko su im stari kunići?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zekili » sub sij 26, 2008 17:37 pm

ja nemam neko posebno dobro misljenje o pet shopovima kod nas (svaka cast izuzetcima). kad mi je gusto idem u pet shop na heinzelovoj. u principu mi ne treba pet shop jer sijeno nabavljam domace, za malt pastu i neke ljekice i klopu.

pet shop u importane galeriji je odvratno skup, a onaj u importaneu mi je katastrofa. sve je natiskanu i ma..nejdem tam, pa ak se nekaj popravilo slobodno me ispravite ;D

ima mali pet shop na kvatricu koji je isto ok sa cijenama, oni ne prodaju zivotinje, ali su ugodni i jeftini, pa kad sam kupova klopicu isla sam i tamo

nisam dugo bila u ljubimcu, jest da oni nisu imali zivotinje ali su povoljni.

bezobrazno nabijanje cijena i neznanje je veliki problem pet shopova u nas
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub sij 26, 2008 18:46 pm

Lilo je napisao/la:A koliko su im stari kunići?

sigurno imaju negdje oko 2.5 mj....ali vidi se da su to patuljasti kunići, ne prerano odvojeni od mame

da skupoća je veliki problem,u pet shopu u koji sam prije išla hrana je vbila 20 kn, a ovdje 16 kn...(ipak 4 kn, ali ipak je manje)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iko » ned sij 27, 2008 16:38 pm

svi pet shopovi su takvi
slikaslika
iko
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cheerleader » ned sij 27, 2008 16:49 pm

Ja već godinama kupujem u ZOO LORY pet shopu i prezadovoljna sam :wink:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la feefee » sub vel 02, 2008 3:35 am

Pet shopove koje sam ja obisla su uglavnom super...mali kunici,maksimalno dvoje u kavezu ali toliko ih obicno i ima u shopu :D
Iz Panceva sam(mesto kraj Beograda) i ovde su kunici jako retka pojava...
sto se ostalih zivotinjica tice...ista stvar...mada su ceste bolesti.Imala sam morsko prase koje je u moj dom stiglo bolesno i nije mu bilo spasa,jos mi je i preneo bolest a nije jedini slucaj za koji znam.
U sustini [nazalost] se slazem sa poslednjom recenicom sa zekili...
feefee
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » sub vel 02, 2008 8:35 am

to se i ja slažem, ali u svim su zečeki stisnuti u jedan malikavez, kojni nije ni za jednog zeca, plus još da su s zamorcima :nowink: :ljut: mali vrtimišeki ne mogu hodati, kao ni hrčci....ma trako nešto ne volim, užas :ljut:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iko » sub vel 02, 2008 13:10 pm

ima stvarno odvratnih uvijeta...npr. u malom kavezu 5 papiga i to jos njih 3 bolesne... :blink: :ljut:
slikaslika
iko
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » pet vel 08, 2008 23:22 pm

Ja sam se poprilično naljutila na Pet shop u kojem smo kupili našeg malenoga jer su prestali uzimati hranu i piljevinu koju sam mu do sada uzimala! :ljut:

Tako da sam mu u subotu ujutro morala kupiti drugu hranu i naučiti ga na nju sa mrvicama koje su ostale od prijašnje i imali smo dvaput proljev (hvala Bogu, pa se to sad sredilo).

A i nije želio piškiti po novoj piljevini jer su imali samo onu mirišljavu od limuna na koju nije naučen, tako da me maleni gledao s gdje-mi-je-wc i kamo-da-ja-to-sad-obavim pogledom. Ponovo sam kupila običnu piljevinu i sad smo okej.

Užas! :ljut:

Toliko sam se naljutila da više ne idem tamo, nego u ljekarnu/shop kod veterinarske stanice. A tako mi i treba kad idem kupovati mu hranu pet do podne. Od sada držim zalihe za svaki slučaj.
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la samsara » sub vel 16, 2008 20:51 pm

Micu sam dobila na poklon iz pet shopa i onda sam ga odvela na pregled u Zoo Lory gdje sam kupila Bubicu da bi saznala da su ga prerano odvojili od mame...imao je 3 tjedna . Bio je na posebnom rezimu glede prehrane 15-dana i sad je super...pravi mali zilavac. Ali mi je vet tamo rekao da je mogao imati ozbiljnih zdravstvenih problema zbog toga i da mu imunoloski sustav mozda nece biti tako dobar. :sad:
samsara
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » ned vel 17, 2008 8:44 am

danas sam bila u jednom pet shopu...gledala sam da li imaju cuni crispy...i opet je nisu imali :ljut: ....i pogledala sam naravno sve životinje(kao i uvijek) i vidim ja zečeke...a oni mali :ljut: , stanu na dlan...toliko sam ljuta, užas :ljut:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned vel 17, 2008 22:03 pm

samsara je napisao/la:...da bi saznala da su ga prerano odvojili od mame...imao je 3 tjedna . Bio je na posebnom rezimu glede prehrane 15-dana i sad je super...pravi mali zilavac. Ali mi je vet tamo rekao da je mogao imati ozbiljnih zdravstvenih problema zbog toga i da mu imunoloski sustav mozda nece biti tako dobar. :sad:

nažalost je odvajanje od mame sa 3 tjedna više pravilo nego izuzetak. A upravo u tom razdoblju zeko tek počinje razvijati imunosistem, a i socijalni kontakt s mamom i braćom je njima također nužan i treba se tek razviti. Tek nakon trećeg tjedna počinje raditi slijepo crijevo i proizvoditi vitaminsku kakicu, a to se ne uključi na gumb, nego treba vremena da proradi.

Evo par slika koje sam prije više od godine dana stavio još na stari forum. Slikano mobitelom u jednom dućanu u Njemačkoj. Inače u Njemačkoj vam ozbiljniji uzgajivači neće dati zeku prije nego navrši barem 8 tjedana.

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 17, 2008 22:57 pm

A da je kod nas barem tako.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » ned vel 17, 2008 23:03 pm

Bilo je davno u Pet centru, čak i veći prostor.

U Danskoj su kunići svaki u svojoj ogromnoj gajbi.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan