Jede zemlju...smije li?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Jede zemlju...smije li?

PostPostao/la Mr. Spock » ned lis 05, 2008 9:28 am

Bok ljudi, evo nedavno sam otkrila ovaj forum i potpuno sam njime oduševljena. Moj Mr. Spock će uskoro navršiti 5 mjeseci i ovaj forum mi je jaaaako pomogao da moj zekan bude sretan i zadovoljan...i živ :) . Hvala vam svima.

E sad, koju muku mučimo: Mr. Spock obožava zabiti njuškicu u teglicu sa cvijećem i jesti zemlju!

Zašto to radi? (jel mu fali kaj u prehrani il nešt?), Šta mu može biti od toga? I šta da poduzmem?
Mr. Spock
Kunić
Kunić

PostPostao/la fifi » ned lis 05, 2008 11:22 am

da li ju baš jede,ili više kopa po njoj?možda mu miriši korjenje od te biljke,znam da je to moj radio,pa sam maknula sve tegle s poda.
fifi
fifi
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon lis 06, 2008 6:54 am

obavezno makni tegle jer neke od kucnih biljaka su i otrovne za kunice, nazalost ne kuzim se previse u to cvijece ali ako znas nazive postoje liste otrovnih biljaka pa provjeri.
vjerujem da kopa i trazi korjencice, to im je u krvi :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mr. Spock » uto lis 07, 2008 8:49 am

Teglice jesu na podu ali su dosta visoke (unutra je zasađen ficus benjamin), zec se propne na zadnje noge, ustvari stoji na prstima zadnjih nogu da može doći do gore. Preklopi vrat ko žirafa i grize po zemlji, vidla sam da nekaj žvače.

Moguće da su korjenčići, ali ne vidim nikakve rupe ili rupice u teglici.
Mr. Spock
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » uto lis 07, 2008 9:07 am

hehe to sto ti mislis da on ne moze do tamo :wink: uvijek oni prije ili kasnije uspiju, vjeruj mi.

nazalost ne znam za taj fikus ali dosta fikusa je na popisu OTROVNIH, pa se ja ne bi igrala. probaj ograditi zemlju nekim ukrasnim papirom, tako sam ja sredila biljku koja je morala biti na podu zbog velicine (napomena: to ih je zadrzalo nekih pola godine, ali nasli su na kraju nacin, oni su strpljivi i proracunati :belj: )
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mr. Spock » pet lis 17, 2008 14:44 pm

Hvala na savjetima. Jedna teglica treba uskoro otići ća, a drugu ću kak si rekla omotati papirom. Pa da vidim kak će ovo čudo zubato, uhato i skakutavo riješiti zagonetku :D
Mr. Spock
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » ned lis 19, 2008 17:27 pm

dobrice su oni koje papir uspije zaustaviti... ja sam morala čak i one najveće teglurine dizati od poda na sigurnu visinu :rolleyes:
salatica

PostPostao/la siga » pon lis 20, 2008 8:28 am

Ispod pitara stavi jednu "stepenicu" koja je dovoljno visoka. Neku drvenu ili plastičnu ukrasnu kocku ali da je malo uža od pitara da mu to ne bi još ispala pomoć :wink: .
To ti je najjednostavnije i za biljku i za malog klempu. On će i dalje pokušavati.. ali to mu je dobro za razgibavanje :D
siga
Super Zek
Super Zek

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan