DERMOSCENT

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

DERMOSCENT

PostPostao/la Catie » pon lis 20, 2008 9:43 am

Evo možda će nekome ovo koristiti.
Nabavila sam u Veterinarskoj ambulanti Grada Zagreba u Dankovečkoj (a valjda ima i drugdje) ampule Dermoscent Essential 6 protiv pretjeranog linjanja i iritacije kože, za mog psića Lanu. Već drugi dan po aplikaciji sam primjetila poboljšanje - manje linjanja.
Ampule su od 100% prirodnih sastojaka - razna esencijalna ulja ljekovitih biljaka. Stavlja se jedna ampula tjedno, inicijalno 2 mjeseca, ako treba - produžiti terapiju. Doza za jedan mjesec za pse 1-10 kg je 85 kn (4 ampulex0,6 ml), dakle nije prejezivo skupo. Sad nakon 4 ampule - puno je bolje, prije se strašno čohala, više ne. Izvrsna stvar!
Kontaktirala sam mailom proizvođača (Francuzi) na www.dermoscent.com i rekoše mi da po izjavama korisnika znaju da ampule idu i na zečeke - staviti tjedno pola ampule od 0,6 ml (dakle taj pseći pakung od 85 kn dosta zečekima za 2 mjeseca). Ja još nisam isprobala na Zigi, jer on se skoro uopće ne linja, ali ako bude počeo ekscesivno - probat ću.
Ima Dermoscent i za mace (plava kutija, pseća je smeđa).
Catie

PostPostao/la zekili » uto lis 21, 2008 10:58 am

a kak to funkcionira? ne kuzim ak je prirodno da se zeko izlinja, kaj to sprecava linjanje?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » sri lis 22, 2008 7:45 am

pa kako si onda zeko mijenja dlaku
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri lis 22, 2008 14:13 pm

To i mene zanima :) ...mislim da se nebi trebalo petljat u nesto sto je prirodno funkcioniranje organizma...mozes mu pomoc otklonit visak dlake kad se pocne linjat cesljanjem i davat cesce malticu da ne proguta toliko dlake ali sad bas sprecavat jedan prirodan proces koji postoji s razlogom mi nije baš... :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Catie » sri lis 22, 2008 15:07 pm

Ovak, to funkcionira kao i ovi insekticidi u ampuli. Nakapa se kapljica-dvije na 2 mjesta na koži (krzno se razmakne) pa se sredstvo raziđe posvuda putem hidrolipidnog sloja na koži.
Linjanje je prirodno, ali ovo cilja na pretjerano linjanje. Evo, npr psi: svi se linjaju osim pudlica, maltezera i bichona (mislim) i to je prirodno. Ali opet, linjanje može biti i pretjerano. Tako moja Lana npr i sada se linja, ali ni izdaleka tako puno, dlaka joj je puno ljepša, ne čoha se i zaključujem da je to dobro za nju.
Mislim da je i onaj furminator dobra stvar.
Glede zeke Ziggy-ja, taj se ne linja, pa mi nije jasno, s obzirom da sam ovdje pročitala da se počmu linjati jako rano.
Catie

PostPostao/la Lela » sri lis 22, 2008 23:10 pm

ako se životinja linja pretjerano - zj. više nego što je normalno - tj patološki- onda tome treba tražit uzrok te ga tretirati ispravno.

a ne linjaju se baš svi u isto vrijeme.
koliko ti je toplo u stanu?
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Catie » čet lis 23, 2008 9:10 am

Kod mene je vrlo toplo, imam super grijanje. Doduše, sad nije hladno ni vani. Lana je kod mene od travnja o.g. i već je došla kao jako linjajuća, pa još i to čohanje. Posumnjala sam da je to od neodržavanih perianalnih vrećica, plus gazde su je hranili ćevapima i sl.
Veterinarka je očistila vrećice ali mi je dodatno preporučila i ovaj Dermoscent, i bila sam oduševljena. Naime, ona se npr čohala na nekim mjestima do krvi. Veterinarka je gledala pod lampom, ali nikakve kožne bolesti nije bilo.
Ogromni bijeli zeko mog tate je umro od zastoja probave, uslijed linjanja. Linjao se strašno i uvijek. Meni se činilo da to nije normalno. Mislim, da su primjenjivali kombiniranu tehniku furminator+Dermoscent+malt pasta (a nisu niš), to se ne bi dogodilo :-(
Catie

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan