pišanje i "dresura"

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: pišanje i "dresura"

PostPostao/la upsy » sub lip 25, 2011 19:41 pm

Pongo je stalno pušten, gajbu uopće ne koristi. Doduše koristi krov od gajbe, to mu je "penthouse"!

Imali smo velikih problema sa zapišavanjem kreveta (svih), dok mu nisam wc stavila na najudaljeniji dio sobe, gdje uopće ne boravi. Već sam napisala negdje da mu u veliki četvrtasti wc stavljam papirnati ručnik u dva sloja, a između piljevinu (super upija a nema doticaj s piljevinom), preko toga malo sijena, a pokraj sjenilicu punu sijena, tak da gricka dok je na zahodu-ko kaj neki od nas novine čitaju ;D.
Čim me ugledao da prvi put to radim dojurio je i popiškio se unutra!
Od onda nikada nije piškio na krevet (ni kakio). Doduše, krevet je neko vrijeme bio preventivno zagrađen da ne može gore, ali više nije i Pongo sve uredno uvijek i bez iznimke obavlja u zahod.
Možda ne vole da im smrdi u brlogu njihovom :D, pa to obavljaju na našem brlogu ;D da im njihov ostane čist :)
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet srp 15, 2011 15:53 pm

Ja sam po ovom pitanju jako očajna...nocas sam se rasplakala :zeko7: ima sve što može poželjeti i baš mi ide u inat -> krevet mu je omiljen i točka :zeko4: probala sam sve od pljeskanja, mrljanja njuškice u pišalo, stavljanja u gajbu i pred njim sipanja kuglica pred nosom, stavljanja sijena u wc, sve smo podloge isporbali, čak sam ga i lupkala s metlicom za muhe i ništa :dry: Damir je slobodan i NIKADA nije u kavezu jer mislim da je to koliki god kavez veliki bio mučenje za životinju...što je najgore zna ići na wc jer dok sam ja u sobi je sve ok...ali ako ga ostavim i 5 min samoga odmah high life :zeko6: sada sam kod dečka i tu je već par puta i po ponašanju vidim da se osjeća kao doma i tu također tjera svoju politiku...evo zadnja tri dana mjenjamo već 5 plahtu :zeko7: da prostite baš me zaje.... zekonja moj :zeko4:

...i još nešto mom dečku nosi cipele iz sobe kad je kod mene hahahahahaha mogu li oni biti ljubomorni? :zeko10:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » pet srp 15, 2011 17:04 pm

dakako da mogu biti i ljubomori i teritorijalni
najbolje ti je da sprijcis da pisa po krevetu da mu jednostavno ne das na gore, onemoguci mu skok, zabirkadiraj krevet ili nesto
btw kod njih ne pale te medote ko sa psim i mackama, tako da ti guranje njuskice u pisaku na njega nece imat utjecaj
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet srp 15, 2011 18:10 pm

mozes za pocetak nabavit neki onaj plasticni stolnjak (ima za kupit na metre) ili onu kao veliku prozirnu foliju (ima za kupit na metre) i s tim prekrit krevet..kad se popisa onda samo obrises..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub srp 16, 2011 16:32 pm

Hvala vam puno na pomoći :zeko3: ...jučer sam kupila 2 metra prozirnog stolnjaka čak nije bio ni skup 15 kn metar i sada sam mirna :zeko1:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Helga » pet srp 29, 2011 22:21 pm

E ovako, imamo mali problem pa se nadam da ce mozda neko znati kako da se resi.
Trudicu se da ne budem previse opsirna, mada moram da objasnim situaciju.
Dobi ima celu jednu sobu za sebe, sa otvorenim kavezom i pusten je 24h. Nuzdu vrsi samo u wcu. U toj prostoriji je i jedan krevet na kom uglavnom lezi i nikad ne piski i kaki po njemu. E sad se sve promenilo.
Preksinoc smo se vratili s planine, tamo je bio u kavezu preko noci i malo preko dana, ostatak dana je bio pusten uz nadzor posto voli da gricka namestaj (ne znam koliko ce biti bitno ali cu napomenuti da je tada kakio svuda po toj hotelskoj sobi, ali piskio nije). Put nazad je trajao oko 5 sati. Kad smo dosli prebacila sam ga u kavez jos malo, dok sklonim sve stvari sa poda i onda ga pustila, kao i obicno. Od tada on nije prestao da kaki i piski po krevetu. Bukvalno vise ne koristi wc, uopste. Prekrivace sam menjala 3 puta, sada vise i ne menjam, drzim foliju ispod... dva puta sam ga zatvarala na po 2 sata u kavez posle toga, za kaznu kao. Ne znam vise sta da radim, ako to radi jer se sveti za zatvaranje onda nije trebalo da ga "kaznjavam", ali on na svakih pola sata ponovo piski po krevetu. Sada je pusten i slobodno vrsi obe nuzde po krevetu a ja hocu da poludim i ne znam sta da radim.
E da, ono sto mi je vrlo cudno (kuglice su ok) je da je mokraca totalno providna (tj. tako deluje na tom belom prekrivacu, kao kad se voda prospe) i da nema apsolutno nikakav miris, kao da mirisem vodu. :blink:
Pomagajte, aman. :lud:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la vedi08 » pon kol 01, 2011 9:41 am

samo da vas obavijestimo da smo mi opet u kazni, jer smo bili pusteni opet 0-24 i uspjeli se popisat na krevet 4 puta i na krpu ispred gajbe neznam ni ja koliko puta, kazna majka...
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Helga » pon kol 01, 2011 11:08 am

kod mene kazna ne pali, neprestano pisa po krevetu... e sad naredjah milion kofera po krevetu da ne moze da se popne... da vi's kako sad mooze da se pisa u wcu... :dry:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la reja04 » pon kol 01, 2011 19:33 pm

Da podijelim s vama svoje muke... Naime, frajer Oggie ima novu foru. Sad više ne piša samo u wc već ponekad i nasred gajbe što do sad nikad nije radio. :ljut: Problem ne bi bio toliki da još mamlaz se ne legne u to ili pak stalno čuči u wc-u pa su mu noge mokre. Još se bojim da ne navuče neku prehladu jer su mu cape stalno vlažne. Probala sam stavljanjem ručnika-zgura ga u jedan kut i leži na plastici, bili drveni peleti po cijeloj gajbi (sad su samo u wc-u) pa je zapišavao sve.
A najnovija brija mu je da kad očistim wc i stavim novo drvo, onda ga gricka što prije nije. A nije da jadničak baš nema kaj za gristi.
Za poludit sa njegovim fiks idejama :rolleyes:

Ima netko prijedlog za rješenje ili da to pripišem klimi, promjeni vremena i tome kaj je blesav jer pubertetlija još nije?
reja04
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cule » pon kol 01, 2011 21:35 pm

Vec treci dan zaredom Cule obavlja kompletnu nuzdu u kupatilu..a kako ne moze dohvatiti wc solju ;D , onda se iskuglicari okolo po plocicama i upiski se taakodje na plocice, iako u kupatilu postoje tri prostirke..cudom se cudim..

Evo bas malopre sam pocistila cetrdeset miliona kuglica i obrisala baricu mokrace sa plocica..cela kuca je danima cista, samo u kupatilu i u svom wc-u u gajbici obavlja nuzdu..e sad, koliko ce ga ta kultura drzati, videcemo.. ;D :P
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » čet kol 11, 2011 19:38 pm

Damir se nocas da prostite i zasro i popišo po meni...sreća pa tvrdo spavam, jel? :zeko7:

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mala_zečica » čet kol 11, 2011 20:11 pm

Magnetika de la Jazz je napisao/la:Damir se nocas da prostite i zasro i popišo po meni...sreća pa tvrdo spavam, jel? :zeko7:

hahahahah to ti je sreca hahahhah :zeko7: (ili je to samo za pticju kakicu? :huh: ) :zeko7:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la s@ki » pet kol 12, 2011 9:45 am

bugsy je zapišavao tepih, kenjao na sve strane sve a wc u gajbi je bio relativno ignoriran.
nakon što smo mu stavili pelete koje smo uzeli u pet centru piša i kenja isključivo u wc ili u kutiju na ćošku tepiha di je pišao prije. nadam se da će ga ta kultura držat dulje vrijeme :D
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nera » sri stu 30, 2011 8:29 am

Pozdrav! :zeko1:

Mi isto imamo problema sa zapišavanjem od nedavno.. Nerino omiljeno mjesto je drito na ulazna vrata! (ili ispred njih)
Jako često i na krevet (može proći danima bez pa onda u tri dana ispiša more). Wc koristi ali očito ne svaki put.. :wub:

E sad, probala sam je zatvorit kad bi se popišala pred menom ali problem je što ju ne vidim svaki put jer obično lokve ostavlja kad mi spavamo pa ujutro više nema smisla je zatvarat kad nas sva vesela dođe probuditi gurkanjem... :zeko3:
Primjetila sam da kad je sama doma nema toga! Uredna je, piša i kaka u wc, sve 5! Ne znam što joj to znači..
Wc smo joj nedavno promijenili u veći jer joj je kutni postao mali pa je pišala pored.. To s limunom nisam još probala ali hoću..

Razgovarali smo da ju steriliziramo prvom prilikom (čitaj čim skupimo lovu), možda se promijeni? :hm:

Ako ima još netko neki savijet, dobrodošao je... :zeko8:
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la mirta » sri stu 30, 2011 22:34 pm

dakle naši zecovi su nas izdresirali da im stavimo i vanjski wc nakon bezuspješnog pokušaja branjenja da obavljaju nuždu na tom mjestu. tak da sad čim izađu iz kaveza prvo obave što trebaju u wc-u..kao da unutarnjeg i nemaju :rolleyes: ;D
kauč nam nisu još zapišali vjerovatno jer ih ne puštamo na kauč,pa se nemaju kad opustiti za te stvari :P
mirta
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan