Molila bi da se tema pripoji postojećoj ako već negdje postoji, ali imam banalno pitanje...ljubimica kad stigne bi trebala biti sa nama u dnevnom boravku, a kako je prostor mali a nas puno zanimalo me da li je potrebno ili barem preporučljivo prekriti kavezić nečime (npr.dekicom barem djelomično) dok se malo ne aklimatizira? Kavezić će biti u ćošku sobe, ali ima pogled na sve nas (uključujući i našu omiljenu hrpu dlaka koju zovemo psom) pa me strah da joj ne bude pretraumatično iskustvo s obzirom na seljenje i sve...pročitala sam teme o upoznavanju sa prostorom, ukućanima i ostalim ljubimcima, ali samo me zanima moglu li joj kako još ublažiti taj stres...
Pa to je vrlo individualno. Neki će se bojati jako, a neki će u istraživanje Prekrivanje može pomoći, ali kod nekim možda i ne. Kako imaju jako razvijen njuh možda će biti u strahu jer njuše psa, a ne mogu ni vidjeti koda se kreće Najbolje uzeti nekog zeku koji je već naučen na suživot sa bićima druge vrste
Svakako je preporucljivo prekriti kavezic s tim da jedna strana ostane otvorena da zeka moze vidjet sto se dogada, a da se opet osjeca sigurno..s tim da oni vole skakat na kavez pa ga svejedno treba prekrit da nogica ne upadne u resetke i ne slomi se..bilo bi super kad bi se s novim zekom upoznavali postupno..ono da ga se malo pusti da dode k sebi kad dode k vama..da ga nitko ne dira..pa onda da se polako prilazi..ne svi od jednom..sto se tice psa njega bi trebalo sprijecit da sam moze doc do zeke jer ih se zeke poprilicno boje..ne znam jel tvoj pas bio u drustvu zekica prije (mislim da si pisala negdje da je), al u svakom slucaju trebaju se upoznavat pod nadzorom..
zeko Simba je napisao/la:Najbolje uzeti nekog zeku koji je već naučen na suživot sa bićima druge vrste