Hefner će uskoro navršiti 6 mjeseci i trebao bi početi jesti kao veliki zec. Do sad je jeo sijeno, VL cuni junior, suhi maslačak i probao je (samo malo) bananu, jagodu i u vrtu pojede malo svježe trave i list jagode (ostalo u vrtu ga ne zanima).
Kako napraviti taj prelaz na hranu za velike zečeve?
Pretpostavljam da je najbolje u početku miješati novu hranu s Cuni Junior, ali što od silne ponude odabrati!?
Dostupno nam je gotovo sve od hrane što postoji, ali zadržali bi se na Versele-Laga hrani, jer sam stekao dojam iz vaših postova da je najkvalitetnija. Problem je što je i kod njih velik izbor hrane za kuniće. Ne brinem da mu se nešto neće svidjeti, jer ovaj mulac jede i limun. ..ma sve bi pojel.
Našao sam ovaj popis VL hrane i zanima me što preporučate :
Complete
Crispy linja:
Snack Crispy
Krok Crispy
Nature linija:
Nature Cuni Junior
Nature Cuni
Nature Cuni Re-Balance
Snack Nature Cereals
Snack Nature Veggies
Snack Nature Mixies
Snack Nature Fibres
Pro linija
Classic
evo i link s opisom svake vrste hrane: http://www.su-dal.hr/male_zivotinje_glo ... nici.php#4
Zanima me i kako da uvodimo svježe povrće? Znam da mu ne mogu odmah dati sve da proba, ali kakav bi trebao biti tempo upoznavanja s novim svježim povrćem. I koje količine čega se daju?
Zapravo me zanima kako bi trebao izgledati dnevni obrok odraslog patuljastog kunića? Nazovimo to dnevni menu.
Još dvije stvari:
Molim vas da kad objašnjavate količinu neke hrane ne upotrebljavate termine kao što su "malo", "čisto malo", "dovoljno" i sl. Ono što je vama malo, nekom drugom je puno, pa vas molim da koristite neku mjernu jednicu, pa makar to bio i prstohvat, čaša jogurta ili sl.
Molim vas i da ne pretvorite ovaj topic u raspravu tipa "moj voli ovo". Napišite što mislite da treba jesti i zašto. Reagirajte ukoliko primijetite da netko radi krivo.
Znam da je ovo već obrađeno u nekim topicima vezanim za prehranu, ali to je ful teško pronaći.
Ovaj topic bi mogao biti koristan mnogima kad im zec navrši 6 mjeseci. Ako smislite bolji naslov za topic, slobodno ga preimenujte.
Znam da sam zahtjevan, al kaj mogu kad sam zaje***.

I fala na pomoći