umirio se , cudno se ponasa

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

umirio se , cudno se ponasa

PostPostao/la Nikola1990 » pon tra 22, 2013 16:16 pm

Pozdrav. Zeku sam prebacio sada na terasu , jer je proslo hladno vreme, cela terasa je nejgova sada. U pitanju je patuljasti zec. Ima problem sa zubima jer mu prednji rastu krivo, sva cetiri... Sad opet treba da idemo da secemo kod veterinara. Ali danas kada sam ga pustio iz kaveza nije hteo da izadje,a uvek izleti kao metak. Ja sam ga uhvatio i na silu ga izbacio jer mi bas delovao cudno,samo se nabio u cosak i tu se zgutio. Davao sam mu sad bananu nije hteo da je pojede. Ali sam mu stvaio u cinijicu sa hranom. A inace zekan se puno linja, bas bas... Ne znam sta mu je...moguce da je zbog prednjih zubica. Sutra idemo da secemo zubice... Ali bas mi je ensto tuzan...
nadam se da tako reaguje na vreme jer se sprema opasna kisa...
Nikola1990
Kunić
Kunić

Re: umirio se , cudno se ponasa

PostPostao/la vini » pon tra 22, 2013 16:38 pm

Kakva mu je probava, kuglice?
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pon tra 22, 2013 16:38 pm

odmah veterinaru
kombinacija zubi + linanje može biti pogubna
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Nikola1990 » pon tra 22, 2013 17:33 pm

Probava ok, sasvim ok. Kuglice na sve strane. Sto se toga tice, sasvim ok. Vec smo tri puta sekli prednje zubice, tako da ne verujem da je to problem... Mada linjanje je prvi put tako intezivno izrazeno i u velikim kolicnama...
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la žutaš šapica » pon tra 22, 2013 18:21 pm

svejedno s kuglicama ili bez, morao bi do veterinara, nemoj čekati jer ćeš kasnije zažaliti, nešto nije u redu, poznaš svog zekana, i treba mu pomoć...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 22, 2013 19:26 pm

Obavezno provesti anti začep terapiju i to hitno

http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » uto tra 23, 2013 8:03 am

Nikola1990 kako je zekan?
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nikola1990 » uto tra 23, 2013 11:16 am

Danas je malo zivnuo. prebacio sam ga sa terase u stan. Poceo je piti vodu, ali nema kuglica...Ali juce skoro da nista nije jeo.. Malopre sam video jednu kuglicu. Sad krecemo kod veterinara... moguce da je zacep :(
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Nikola1990 » uto tra 23, 2013 11:19 am

Primetio sam da su mu usi hladnije nego obicno...
A sto se tice trbuha, uopste nije naduven ili tvrd...
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 23, 2013 11:23 am

Nabavi sto vise ovih stvari sa linka sto ti je zeko Simba dala i provedi to....veterinari,pgotovo kod vas nece uciniti nista sto mu moze pomoci. I zbilja predlazem da se ovo ozbiljno shvati jer je nekidan zeko izgubio zivot jer se nije na vrijeme krenulo sa ovim.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » uto tra 23, 2013 11:27 am

mene fascinira koliko mozes ignorirat savjete..trebao je jos jucer dobiti antizacep terapiju!! pa kaj ti cekas da on ugine da mrdnes prstom..mozes ti njega vodit kud god hoces, ali ako ne dobije antizacep terapiju dzabe ti i veterinar..zeku treba grijat..dat mu pod hitno sok od ananasa i u njega obavezno kapi protiv nadima..nema veze sto mu trbuh nije tvrd..i grijat i masirat..ako nije nista jeo vise od 12h treba ga pocet i hranit na spricu..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » uto tra 23, 2013 11:32 am

Vec sam procitao ovo sa letka... ali on odbija hranu. Kako se daje ova malt pasta? Idemo da secemo zubice sada, pa cu pitati veterinara da ga pogleda.
Juce nije pio vodu, nije nista jeo, nije cak ni bananu koju kad mu dam nestane za 5 sekundi. Sve je odbijao. Sada j poceo da pije vodu.... i malo je pokretljiviji nego sinoc
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 23, 2013 11:35 am

Na spricu ga treba hranit nikola....na silu,moras jer mu probava ne smije stati a ocito se nesto desava.....i mislim da je skroz krivo da idete sada da mu sijecete zube jer ce stres napraviti jos veci problem uz ovaj problem. Vasi veterinari ce ga nasopati antibioticima i to je to. Ljudi su na ovaj nacin spasili masu zeceva na forumu,shvacam da netko tko tu nije dugo to ne moze shvatiti ali veterinari nisu educirani u vecini slucajeva za zeceve.
Tu dolje je link o hranjenju na spricu

viewtopic.php?f=3&t=11

Malt pasta dolazi u tubi ali kada se treba na silu,navuce se u spricu i daje mu se.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nikola1990 » uto tra 23, 2013 11:36 am

altan je napisao/la:mene fascinira koliko mozes ignorirat savjete..trebao je jos jucer dobiti antizacep terapiju!! pa kaj ti cekas da on ugine da mrdnes prstom..mozes ti njega vodit kud god hoces, ali ako ne dobije antizacep terapiju dzabe ti i veterinar..zeku treba grijat..dat mu pod hitno sok od ananasa i u njega obavezno kapi protiv nadima..nema veze sto mu trbuh nije tvrd..i grijat i masirat..ako nije nista jeo vise od 12h treba ga pocet i hranit na spricu..

Juce je bilo kuglica, zbog toga nisam ni sumnjao na zacep. I to je bilo bas dosta kuglica.... Onda sam ocistio i sredio kavez opet i od jutros samo jedna... A sada sam video onaj letak, tako da cu krenuti sa maltpastom jer se zekan linja
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 23, 2013 11:39 am

Sad je za malt pastu prekasno vec,ona se daje kao preventiva,sad se treba krenuti sa agresivnijim stvarima,parafinsko ulje,sok od ananasa....malt pasta se daje kao preventiva kad krene jace linjanje. U ljekarni imas za kupiti parafinsko ulje,u ducanu nabavi neki sok od ananasa bez secera ili uzmi friski ananas pa iscijedi. Kupiti i aktivni ugljen u apoteci za svaki slucaj jer to u vecini slucajeva isto pomaze.
Kuopi mu one kasice za djecu pa pomjesaj to sa njegovom hranom pa spricom u usta,moras da ga hranis.
Zadnja izmjena: sanjita; uto tra 23, 2013 11:41 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan