Gubi dlaku oko oka

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Gubi dlaku oko oka

PostPostao/la wannue » sri lip 18, 2014 20:35 pm

Guigi je napisao/la:
wannue je napisao/la:pojacaj imunitet kunićima, proći će. Mom kuniću ispod brade uopste dlake nije bilo. Kada sam mu kupila vitaminske kapi neke sto se u vodu dodaju, i kada sam mu pojacala povrce bogato vitaminima, dlaka je izrasla sjajnija nego ikada... probacu saznati kako se te kapi zovu, ne znam ima li ovdje jer meni prijateljica sve iz austrije salje za njega, mogu provjeriti kako se zovu pa probaj naći ako želiš

Hvala na savjetu!

Uzela sam im vitamine kao kapi, što se dodaju u vodu, međutim problem s tim je da kad se to kapa u vodu (6kapi) to ima dosta jak miris i onako žućkaste je boje. Taj miris ih odbija i nema šanse da piju vodu s tim. Šta kažete da uzemem iz te posudice sa vodom pa samo navučem u špricu i tako da joj dam?

daj im na spric, potrudi se da popiju, nije na odmet, vrijedi pokusati :D
wannue
Kunić
Kunić

PostPostao/la Guigi » ned lip 29, 2014 17:49 pm

Evo da postujemo update, bili smo prije neki dan po drugu pikicu, ali ovaj put smo tražiti termin kod dr Tomislava Šegote i mogu reći bio je i preljubazan i strpljiv, sve najbolje mogu reći! :zeko3: :zeko1:

Dakle, u pitanju je grinje. Ne može se dokazati zato što je toliko sitno i malo da možda nalazi ne pokažu ništa, što ne znači da ipak nešto tamo nije prisutno. Gljive i ostale gluposti sigurno nisu, nego je ipak u pitanju parazit. Može biti zbog pada imuniteta, a možda biti da je došlo sa sijenom koje je ioako piše da je sterilizirano, možda nije. To je rekao kao dva uzroka, treći bi bio od drugih kunića ili ljubimaca da su pokupili nešto, no kako nisu u kontaktu ni sa kime, onda je jedno od dva gore navedena, no sasvim i nebitno jer je dlakica već nakon prve pikice lijepo narasla, a drugih linjanja i ćelica nismo primijetili.

Idemo onda još po treću pikicu i to bi bilo to. Preporučio nam je vitamine u prahu koji se samo zamute u vodi, jer sam rekla da one u vidu kapi nema šanse da popiju. :belj:
Guigi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Guigi » pon kol 25, 2014 14:15 pm

Opet isti problem samo ne na istom mjestu. Ovo joj je bilo iza ušiju na vratu, sad ima isto na vratu ali sa strane, ispod lijevog i desnog obraza. Ista problematika, ćelavio dio gdje nema dlake, a bila je nekad tamo dlaka. I ima nešto što liči na prhut, ali nije otpala nego je još na koži. Nema crvenila niti ranica.

Od gore možete pročitati da je primala iverktin. Nakon toga je bilo bolje i sad opet ista stvar. Tako da sad već zaista sumnjam da su postavili uopće dobru dijagnozu. Jer da je grinje, imao bi i Guigi to je kao prvo, a kao drugo ne bi joj se ovo opet javilo nakon terapije.

Odem li opet u Bubu, opet će mi naplatiti 110 kuna za "pregled" i odvaliti da je nešto, nalupati je lijekovima i onda opet ništa. :lud: :ljut:

Imate neki prijedlog što bih trebala napraviti?
Guigi
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan