Par pitanja

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Par pitanja

PostPostao/la Marina :) » sub kol 20, 2011 19:13 pm

Pozdrav , ja sam nova :)
Nema kunića , ali nagovaram roditelje.
Imam par pitanja:

1.Koliko patuljasti kunii narastu(u centimetrima)
2.Koliko najmanje vremena dnevno trebaju provoditi izvan kaveza(akoje kavez poprilčno velik)
3.Može li ih se naučiti da ne grickaju stvari i da ne zapišavaju okolo?

To bi bilo sve za sad.
Unaprijed hvala na odgovorima :zeko3:
Marina :)
Kunić
Kunić

Re: Par pitanja

PostPostao/la renata » sub kol 20, 2011 19:23 pm

1. do 30 cm
2. 2 sata
3. grickanje: ne, potrebno je ukloniti/zaštiti kablove
zapišavanje: da, kod mužjaka kastracija rješava problem
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned kol 21, 2011 13:13 pm

1. renata ti je odgovorila, ali racunaj da ima i vecih i manjih
2. ako planiras zeku vecinom drzat u kavezu (bez obzira na velicinu kaveza) bolje je nabavit plisanog
3. kako god osigurala stan zasigurno ce ti zeko nesto unistit, a nitko ti ne moze garantirat da ni uz svesrdan trud, kastraciju/sterilizaciju tvoj zeko nece pisat po stanu..stoga ako mislis da je to nesto sto tvoji roditelji nece moc tolerirat mozda bolje da ne nagovaras
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned kol 21, 2011 13:15 pm

S tim da ovo sa zapisavanjem se uglavnom moze predbjec tako da udomis vec odraslog kunica koji u svom prijasnjem domu nije piskio okolo, ali ni to nije garancija..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Gizo » ned kol 21, 2011 15:40 pm

Nije bilo pitanje,ali govorim iz iskustva ..
Dobila sam kunića,nisam nista znala..sta cu i kako cu :sad:
Dok sam sve pohvatala sta im je potrebno i kako se brinuti o njima proslo je vec godinu i nesto..i da naravno jos ne znam puno toga :ljut:
Moj savjet ti je da se bolje raspitas jos prije nego zeko dode k tebi ..
Moras biti i svjesna da to nije igracka,vec odgovornosti i da moras jos puno toga pitati,od ova 3 pitanja

Ako zeko dode k tebi,nakon samo par dana vidjet ces o cemu ti govorim :)

Držim fige da ga dobiješ i nagovoriš roditelje,neces pozaliti vjeruj mi ali pripazi na ovo sto sam ti rekla,odgovornost su (nije da ti solim pamet ili nesto ,ugl.shvatit ces) :blush:
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Marina :) » ned kol 21, 2011 19:13 pm

Hvala svima na odgovorima :zeko3:
Trenutno se inforiram , i sebe i svoje roditelje , objasnila sam im da če zeko najvjerojatnije pišat okolo i grickat stvari i za sada se ne slažu s idejom da ga nabavimo.
Trudit ču se da ih nagovorim , ali ga nikako neču nabavljat ako znam da mu neču moč pružit dobre životne uvjete.
Več imam hrčka , i o njemu se dobro brinem , isto je ovako bio kad sam ih nagovarala za hrčka , u početku je bilo ne , nema šanse , ali sada su ga zavoljeli i nadam se da če tak bit i sa zekom.
Znam da ima još puno stvari koje trebam znat i da če bit još pitanja osim ova tri.
Kunić
Kunić

PostPostao/la Gizo » ned kol 21, 2011 19:29 pm

ako ti je lakse,moji nisu ni znali da cu ga dobit .. decko mi se pojavio na vratima s njim .. A onda nisu imali izbora :D
A i ko bi im odlio onako slatkima :zeko3:
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Marina :) » ned kol 21, 2011 19:34 pm

Gizo je napisao/la:ako ti je lakse,moji nisu ni znali da cu ga dobit .. decko mi se pojavio na vratima s njim .. A onda nisu imali izbora :D

I moji bi ga vjerojatno uzeli , al to nikad ne bi išla radit , jer ne znam kako če mi rodielji reagirat.
Kunić
Kunić

PostPostao/la Gizo » ned kol 21, 2011 19:38 pm

a dobro to je .. al bilo je sve oke ,nije bilo nikakvih ljutih ili slicnih reakcija :D
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Marina :) » ned kol 21, 2011 19:39 pm

Gizo je napisao/la:a dobro to je .. al bilo je sve oke ,nije bilo nikakvih ljutih ili slicnih reakcija :D

Hehe...blago tebi :D
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » ned kol 21, 2011 19:44 pm

Marina :) je napisao/la:
Gizo je napisao/la:ako ti je lakse,moji nisu ni znali da cu ga dobit .. decko mi se pojavio na vratima s njim .. A onda nisu imali izbora :D

I moji bi ga vjerojatno uzeli , al to nikad ne bi išla radit , jer ne znam kako če mi rodielji reagirat.

Upravo to, super je da imaš tako zreli stav. Nema smisla nagovarati roditelje ako bi zeko samo patio na kraju, ali opet ako znaš da samo grintaju u početku i da bi ga sigurno odgovorno primili kasnije, onda se isplati malo pogurati starce. Takvi su i moji, za sve je "ne ne" u startu, ali kad god i što god treba, brinu se za njih kao i ja.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marina :) » ned kol 21, 2011 19:48 pm

ars je napisao/la:
Marina :) je napisao/la:

Upravo to, super je da imaš tako zreli stav. Nema smisla nagovarati roditelje ako bi zeko samo patio na kraju, ali opet ako znaš da samo grintaju u početku i da bi ga sigurno odgovorno primili kasnije, onda se isplati malo pogurati starce. Takvi su i moji, za sve je "ne ne" u startu, ali kad god i što god treba, brinu se za njih kao i ja.

Da...upravo to.
Ali ipak želim da pristanu na zeku i na sve obaveze koje uz to dolaze. ;)
Kunić
Kunić

PostPostao/la Gizo » ned kol 21, 2011 19:53 pm

O to hoce sigurno,ja sam mamu nagovarala i nagovarala,cak je i popustila .. al ono kod mene nije da mi mama ima zadnju,pa je tata reko NE!
Toliko sam htjela zeceka da je to bio jedini nacin,i eto ga ima vec god dana da je kod nas i svi ga obozavaju ..
Sada kad je bubani mama skace vise oko njega nego oko mene kad mi nesto je :D
Cak i brat uskoci kada mene nema ili mojih pa su onda njih dvoje kompe .. a to je onda lom,ne zna se tko je neuredniji .. ma s njim nikad dosadno .. :D
Gizo
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekili » sri ruj 07, 2011 12:25 pm

2 sata je puno premalo za drzanje kunica izvan kaveza
kunici bi trebali zivjeti stalno slobodno, a ljudi koji ipak nemaju tu mogucnost bi trebali omoguciti kunicu minimalno 4 sata dnevno izvan gajbe.
ljudi koji nemaju mogucnosti omoguciti kunicu slobodno kretanje po stanu ili dijelu stana bar po danu, ne bi trebali imati kunica kao kucnog ljubimca.
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zec Trixie ♥ » ned ruj 11, 2011 15:50 pm

Mogu li pitat kako da naucim kunica da treba kakit u zdjelicu? Hvala unaprijed :zeko3:
Zec Trixie ♥
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan