kunići s branimirca

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

PostPostao/la Pinky and D`brain » sri sij 09, 2008 18:57 pm

ja vjerujem da je situacija grozna u tom ducanu i vjerujem isto da ako netko od vas nema konkretnu vezu(tipa neki odvjetnik, veterinar i slicno) da se legalno nista ne moze poduzeti da se spase zecevi. jer bilo kakva tuzba ili zalba i slicno bi trajala najbanje mjesecima a i to je vec previse jer bi do onda se tko zna sta desilo.
dakle po meni je situacija jasna, ili preko neke veze rjesit to expresno ili shvatit da nema smisla.
samo to.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » čet sij 10, 2008 17:57 pm

Ukoliko veterinarska inspekcija uđe u dućan, vlasnik/djelatnik dužan je pokazati sve papire koji se tiču životinja zatečenih u dućanu, a njih u prvom redu zanima "Svjedodžba o zdravlju životinje", ulazni račun ne, to zanima financijsku inspekciju.

Jedno i drugo, dakle Svjedodžbu o zdravlju te Račun o kupnji na kojem je naveden uzgajivač/prodavač u pravilu traži samo inspekcija ministarstva kulture.

Ne postoji zakon koji odobrava nabavu životinja od privatnih osoba bez potvrde o zdravlju i ulaznom računu/otkupnom bloku, čak niti kao poklon ili vlastiti uzgoj u dućanu (bilo je i takvih opravdanja...).

Da ljudi imaju "slučajne okote" živa je istina, kao i to da im se ti okoti ponavljaju i nekoliko puta, istina je da takvi vlasnici vape za pomoć pri udomljavanju bebača i obilaze pet shopove nudeći malce besplatno, a neki vlasnici pet shopova ih uzimaju u želji za dobiti (novcem)...i sama sam prije nekoliko dana udomila 4 bebe (ja - ne dućan), ali sam 15-ak dana ranije platila kastraciju njihovog mužjaka kako više ne bi imali "slučajna legla" svakih mjesec dana, iako je vrlo vjerojatno da će biti još jedno leglo kod zekanice.

Što napraviti ? Vi odlučite. Ja sam vam rekla što znam.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Milcec@Palcica » čet sij 10, 2008 18:32 pm

renata je napisao/la:...i sama sam prije nekoliko dana udomila 4 bebe (ja - ne dućan), ali sam 15-ak dana ranije platila kastraciju njihovog mužjaka kako više ne bi imali "slučajna legla" svakih mjesec dana, iako je vrlo vjerojatno da će biti još jedno leglo kod zekanice.

Renata ...svaka čast :thumbup: :) :) :)
A to se tiče problema...sve je jasno ...treba im poslat veterinarsku inspekciju,a ak neko ima veze...nek ih sad povuče da im upadnu što prije.
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la tina m » čet sij 10, 2008 19:31 pm

Hvala bogu da će se nešto poduzeti u vezi toga. Neki dan sam bila i drugi glodavci su u još gorem slučaju kao naprimjer kineski hrčci koji su natiskani u onim malim kućicama u gajbi. Tog dana sam našla i jednog uginulog.
Curi koja radi tamo je neugodno i boji ih se primit u ruke :blink: :sad:
Pa sam ih premjestila ja kad je trebalo očistit njihovu nastambu. A bila sam usput. Nemrem vjerovat! Pa koji kurac radiš tamo kad ih se bojiš primit u ruke! Treba radit na tome i tome stat na kraj i ne zapošljavat ljude koji nemaju ljubavi za životinje.

Ps. Svaka čast Renata!
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet sij 10, 2008 22:43 pm

renata je napisao/la:Ukoliko veterinarska inspekcija uđe u dućan, vlasnik/djelatnik dužan je pokazati sve papire koji se tiču životinja zatečenih u dućanu, a njih u prvom redu zanima "Svjedodžba o zdravlju životinje", ulazni račun ne, to zanima financijsku inspekciju.

Jedno i drugo, dakle Svjedodžbu o zdravlju te Račun o kupnji na kojem je naveden uzgajivač/prodavač u pravilu traži samo inspekcija ministarstva kulture.

...

Misliš Ministarstva poljoprivrede i šumarstva - ne kulture? Koliko znam veterinarska inspekcija spada u Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Renata, mi možeš na mejl poslat kopiju jedne takve svjedodžbe? Zanimalo bi me kakvi podaci su gore. Hvala.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la ulla » pet sij 11, 2008 0:45 am

Bravo Renata :hura:

Ovak ja bi im definitivno poslala inspekciju, al eto šta drugi kažu? E sad zasigurno ne bi željela da su ta tri zečića žrtveni kunići. Nakon šta inspekcija dođe napisat će im kaznu, a oni se tih zečića moraju riješiti. S obzirom da im ne možemo poslati inspekciju i onda tražiti da nam zečiće daju (jer budu jakooooo ljuti), mogu pitati gdju. Jadranku iz Suze, koja bi pomogla oko prijave jel se s inspekcijom može dogovoriti da ih oni oduzmu (šta mogu donijeti rješenje valjda ako mogu neodgovornom vlasniku psa oduzeti ga). E sad normalnom procedurom oduzete životinje preuzela bi udruga za zaštitu životinja, no kako takve nema koja brine o malim životinjama morali bi ih preuzeti mi. Dakle da se nekako uspijemo dogovoriti tko kada i kojeg zekana može uzeti na brigu do ozdravljenja, da na forumu organiziramo akciju prikupljanja novaca za njihovo liječenje i hranjenje i kasnije i da ih onda dalje nudimo na udomljenje.

E da veterinarska inspekcija spada pod Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, hm kako upala ovdje kultura :blush:
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet sij 11, 2008 3:18 am

stvarno se nemojte ljutiti al ovo je cista utopija.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

........

PostPostao/la PUCKO » pet sij 11, 2008 4:47 am

....samo vi ako imate volje napravite pisani materijal i posaljite zaduzenim sluzbama,nemojte raditi puno na rijec jer kad zavrsi radno vrijeme,mnoge u drzavnim sluzbama vise nista ne interesira...spremite sve kopije pa ako se nista konkretno ne dogodi...ima nacina da malo protresemo...ako mozete sto i fotkat,samo dajte!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la ulla » pet sij 11, 2008 15:20 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:stvarno se nemojte ljutiti al ovo je cista utopija.

Ovakve komentare naprosto "obožavam". Kad bi svi razmišljali kao i ti onda bi i crnci još dan danas bili robovi i žene osobe bez ikakvih prava, jer se to u tadašnje vrijeme isto bilo kakva promjena činila nemogućom :belj:

Prijave se rade, radi ih i Suza i Prijatelji životinja. Prijatelji životinja još banalnije prijave rade, a ako se odredjena prijava ignorira od strane nadleznih institucija onda dizu na noge medije pa su se neke stvari rijesile pod pritiskom medija. Mi mozemo pricati o tome jel nekad znaju pretjerivati sa performansima po trgu, prosvijedima ispred pet shopova, ducana koji prodaju krzno, klaonica,... al cinjenica je da su ti pojedinci izborili promjenu Zakona o zaštiti životinja, te je i najnovije da se se ukida kolinje i da doneseni su propisi o humanom usmrcivanju zivotinja radi hrane, a ne bezobraznim iživljavanjem radi super zabave. Pa je i to pomak, pa se sad slavonci mogu buniti radi njihovog gubljenja "lijepog" običaja, al pomak je napravljen. Biglovi su spaseni i ostali na životu od onoga pokusa prije koju godinu jer se cijela nacija uz kampanju Suze i Prijatelja životinja pobunila. A bile su teške veze i interesi u pitanju na veterini, pa se buka podigla.

Samo je pitanje koji se cilj s tim Pet shopom želi postići i predočiti dokaze, a ne rekla kazala.

Evo vam malo prijava koje su sve išle pa se zabavljajte čitanjem, a obe udruge se može nazvati i pitati za ishod oko sličnih starih prijava i pomoć oko ove prijave. Sigurno je da su neke odbačene jer je inspekcijom utvrđeno da su se ipak određene osobe, pet shopovi,... držali zakonskih propisa (koji se nama mogu i ne moraju sviđati) ili su prošli samo sa usmenim opomenama, bez kazni, ali eto i to je nesto jer ce vec malo razmisliti hoće li i drugi put ponoviti istu stvar.

http://www.suza.hr/default.aspx?id=1617
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=595

A treće jel itko probao na neagresivan način reći djelatnicima da je dosta ljudi primijetilo šta rade i da je to ilegalno, pa da bi bilo dobro da ipak to ne rade ako ne misle navući na sebe veterinarsku inspekciju, društva za zaštitu, ... Ako vas poslušaju već ste bez buke puno napravili, a ako su se drsko oglušili na to, a onda nek se koprcaju sa inspekcijom i prijavama, gubljenjem klijenata ako dospije u medije priča,...

Ostaje i dalje da date prijedloge za zbrinjavanje ova sad 3 aktuelna bolesna kunića ako im se ide ukazati na propuste.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » pet sij 11, 2008 15:39 pm

Zeko_Jurica je napisao/la:
renata je napisao/la:...

Misliš Ministarstva poljoprivrede i šumarstva - ne kulture? Koliko znam veterinarska inspekcija spada u Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Renata, mi možeš na mejl poslat kopiju jedne takve svjedodžbe? Zanimalo bi me kakvi podaci su gore. Hvala.

Ne mislim na poljoprivredu i šumarstvo, jer da tu spada veterinarska, baš mislim na Ministarstvo kulture, jer je njihova zadaća briga o uvjetima držanja životinja, oni obilaze šopove, uzgajivače, a sad već i privatne osobe koje su prijavile držanje zaštićenih vrsta u svojim domovima, na njihovom čelu je gosp. Lindić, koji je obišao dućan u kojem radim i moj dom kao uzgajivača.

Ne mogu ti poslat na mejl kopiju jer nemam skener, ali daj mi neki broj fax-a pa ti ovog trena šaljem telefonom!
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ulla » pet sij 11, 2008 16:05 pm

I da zaboravih reći da ne bi sve ostalo na rekla kazala imam brojeve moba i neke osobe i poznajem koje mogu pomoći oko tih prijava i medija jer sam nekad bila volonter u udruzi za zaštitu životinja zadužena sa odnose s javnošću, koordinaciju odredjenih akcija, bla bla....a sad sam u mirovini :) pa imam gdje pitati i stojim iza onoga sta ponudim da ću napraviti. Al ne volim da kad se nešto pokrene da sve ostane na premalom broju ljudi a svi ostali nestanu (brigo moja pređi na drugoga) i nadasve znam da ne prolazi rekla kazala nego dokazi, slike npr šmrkljavog zekana izbliza i slika zekana iz daljega da se vidi da je to taj pet shop. Snimka razgovora (video ili diktafon) sa onakvim priznanjem djelatnice bi uvelike koristio , ali je velika zamka jer se i vas može tužiti za protupravno snimanje bez znanja druge strane. Jedino ste u plusu ako je snimka anonimna bez da postoji mogucnost saznanja tko ju je napravio. I definitivno ostaje problem i dalje ta 3 zekana koji su sad tu i ljudi koji su nemarni (a dio njih i nije nemaran nego su im u pet shopu rekli krivi spol) pa se i za to treba osmislit rjesavanja problema (letci, propagiranje edukacije zaposlenika i edukacija o kastraciji,...) jer nije ni rješenje da zečeke nalazimo po parkovima, parkiralištima ili pak ih ni ne nađemo jer su usmrćeni bacanjem u smeće u vrečići.

Al eto uvijek sam prvo za pokušaj dogovornog rješavanja takvog problema, ako ih se može samo lijepo upozoriti na način da im se ukaže na propuste i dokumente koje bi trebali imati nego na nekakve sad tužbe i ružne riječi, al eto osobno ne poznajem ni djelatnike, nit vlasnika ikad vidjela, ne kupujem tamo, pa niti ne mogu procijeniti koliko je tko voljan suradjivati.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la ulla » pet sij 11, 2008 16:14 pm

Ne mislim na poljoprivredu i šumarstvo, jer da tu spada veterinarska, baš mislim na Ministarstvo kulture, jer je njihova zadaća briga o uvjetima držanja životinja, oni obilaze šopove, uzgajivače, a sad već i privatne osobe koje su prijavile držanje zaštićenih vrsta u svojim domovima, na njihovom čelu je gosp. Lindić, koji je obišao dućan u kojem radim i moj dom kao uzgajivača.

A ovo stvarno nisam znala ;D da je ministarstvo kulture zaduženo za životinje u ovom pogledu ;D , premalo im veterinara ili ovi u kulturi imaju malo bolju percepciju o pojmu ljepote, pa tako i o ljepim uvjetima držanja životinja ;D
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » pet sij 11, 2008 22:37 pm

istina je ovo za ministarstvo kulture :wink:

mi smo njima morali prijaviti kornjače, kao egzotične životinje i od njih sam dobivali odobrenja, osnosno neku potvrdu prijave :)

njima se prijavljuje i držanje ugroženih autohnonih vrsta (čančare), imaju propisane minimalne uvjete...

pamtim sa sam u prijavnici morala napisati u kakvom akvariju kornelija živi, čime ju hranim, priložila sam fotke...
taj dio ministarstva je u runjaninovoj ak se ne varam :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pinky and D`brain » sub sij 12, 2008 0:32 am

ulla je napisao/la:
Pinky and D`brain je napisao/la:stvarno se nemojte ljutiti al ovo je cista utopija.

Ovakve komentare naprosto "obožavam". Kad bi svi razmišljali kao i ti onda bi i crnci još dan danas bili robovi i žene osobe bez ikakvih prava, jer se to u tadašnje vrijeme isto bilo kakva promjena činila nemogućom :belj:

daj si malo truda pa procitaj cijelu temu od pocetka pa zbroji 2 i 2 pa onda davaj takve komentare. ja sam isto na pocetku tako skako na sve bez razmisljanja a sad i ja cak ipak malo procitam prije a ako mogu ja moze svatko ipak sam ja najiritantniji ovdje.
ajde ulla zbrajaj malo.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la tarra » sub sij 12, 2008 10:08 am

Pinky neznaš ti tko je ulla :dragonn-ccc-e:

Naj nam ju napadat !
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća