Jedan od tužnijih dana...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Jedan od tužnijih dana...

PostPostao/la wildflower » čet vel 28, 2013 20:32 pm

Ovo će biti malo poduži post :sad:

U nedjelju mi je Ozzy bio malo čudan, miran, nije uopće regirao kada sam mu stavila suhu hranu u padelicu, inače odmah dotrči gdje god da se nalazi jer je požderuh :D
Zabrinula sam se, no dečko je rekao da radim od muhe slona. Sve je palo u vodu kada sam navečer vidjela kuglice na lančiću od dlaka. Tada je počela panika, naš prvi začep.

Noć je pala, gluho doba noći, on sa nama u krevetu, miran, škrguće zubićima, boli ga...Ujuto idemo vetu, dobiva 2 inekcije. Bolje mu je, Ozzy kugličari normalne kuglice, puno kuglica, na kraju opet lančić. Opet ja u panici. Masaža trbušćića, sijeno, malt pastica, prodigest... cijelu noć sam probdjela nad njime.
Drugi dan opet nema kglica....opet kod veta, opet inekcije. U čekaoni upoznajem jednu simpa ženu, započinje priča o zekanima, ispada na istom smo forumu, razmijenismo broeve mobitela i bok.

Na večer ništa od kuglica, Ozzy nije kakao od 6 ujutro (znači 10 sati). On je i dalje bio živahan, papao sijeno ali kuglica nema.
Zovem ženu koju sam upoznala to je FOXY( jedna toliko posebna, dobra, draga i nadasve predivna osoba koja je spremna pomoći nepoznatoj osobi i njenom ljubimcu)
Došla je sa critical careom i ostalom pomoći za ljubimce, hranila moju bebu na špricu. Ostala je 2 sata i ostavila mi sve potrebno. Još jedna cijela noć sa njime, svakih 1,45 min hranjenje.Masaže trbuščićaslika
U 5 sam više bila gotova, sada smo ulazili u 24 sat bez kuglica... Zovem Dr.Lušticu, budim ga, plačem ne znam što više napraviti...stižemo u ordinaciju Ozzya stavljaju na infuziju. Siroče moje bilo je toliko izmaltretirano, preplašeno, umoro..mirno je sve to podnosio 4 sata, najtužnija noć u životu...slikaslika
Morala sam ga i na posao vući sa sobom, napokon se pojavljuju prve kuglice...prošlo je već preko 30 sati bez kuglica...prvu zovem Foxy, zaslužila je prva saznat, onda zovem ostale...veselju nije bilo kraja. Ne znam dali sam se ikada veselila drekecu u životu :D :D

Ozzy je nastavio kugličariti ali toliko je bio izmaltretiran da se nije dao maziti, bježao je...napokon je došao na krevet, ipak se odlučio doć mazit :zeko3: imao je novi modni dodatakslika
Ujutro se budimo kuglica ko u priči, on me skuži odmah oko nogu pobjednički krug, krenemo se loviti, zecoplesariti, puse davati...moj zeko se vratio.
Kad je skužio da opet idemo kod veta...jao, jedva sam ga uhvaila :belj:

Opet na infuziju, inekcija i nananje dok je primao. Ovaj put je proveo 2,5 h na infuziji. Nakon toga išao je na groomingslika

Sada je u svom tuneliću, duri se zbog svega. Nisam mu omiljena osoba ovih dana :P No doći će on meni :zeko8:

Nadam se da nikada više neću osjetiti takav očaj, nemoć...prestrašno nešto. Ovo mi je prvi zeko, no ne mogu dovoljno zahvaliti veterinarima u "NJuški" i našoj Foxy Zadužili su me do kraja života :zeko3: :zeko3:
HVALA
Zadnja izmjena: wildflower; čet vel 28, 2013 21:28 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
wildflower
Zekonja
Zekonja

Re: Jedan od tužnijih dana...

PostPostao/la Dony » čet vel 28, 2013 20:46 pm

Duša mala. Nek' je on sada dobro, i neka ne bude više takvih slučajeva :nowink:
Dony
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet vel 28, 2013 20:51 pm

Super kaj je dobro zavrsilo..samo zasto je zeka bio u anesteziji? :huh:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » čet vel 28, 2013 20:54 pm

Ajme krivo sam napisala, bio je na infuziji :omg:
Sva sam još munjena :D

Da, i ne ponovilo se
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Foxy » čet vel 28, 2013 21:22 pm

Tako mi je drago da je zekan bolje...
Sada još samo da mu curka upleše u život... :D
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zečica Miffy » čet vel 28, 2013 21:33 pm

Baš je lijepo pročitati da nesebičnost i spremnost pomoći drugima nije samo pusta priča... Foxy svaka čast!!!

Drago mi je da je Ozzy sad bolje i nadam se da se više neće ponoviti :zeko3:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » čet vel 28, 2013 22:00 pm

Bravo Ozzy, bravo Foxy!!!

P. S. Foxy, budi mi frendica :cool:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet ožu 01, 2013 6:25 am

Jao bas sam se rasplakala :sad: ali hvala Bogu sve se dobro zavrsilo, eto kako su tako zekaci plahi da samo za nekoliko sati im se ceo svet preokrene. :sad: Mogu da zamislim samo taj tvoj ocaj, ali eto ljudi koje Bog posalje su uvek od neizmerne pomoci :zeko3: Sve pohvale i cestitke za Foxy i mislim da ti je Bog nju poslao. Tebi zelim da uzivas u svojem zeki a Foxy da nastavi svoj misionarski put a Bog ce je desetostruko nagraditi i naravno da siri svoju dobrotu po celom svetu, jer takvi ljudi nedostaju u ovoj surovoj danasnjici. Foxy svaka ti cast! :thumbup:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la wildflower » pet ožu 01, 2013 8:03 am

markiza je napisao/la:Jao bas sam se rasplakala :sad: ali hvala Bogu sve se dobro zavrsilo, eto kako su tako zekaci plahi da samo za nekoliko sati im se ceo svet preokrene. :sad: Mogu da zamislim samo taj tvoj ocaj, ali eto ljudi koje Bog posalje su uvek od neizmerne pomoci :zeko3: Sve pohvale i cestitke za Foxy i mislim da ti je Bog nju poslao. Tebi zelim da uzivas u svojem zeki a Foxy da nastavi svoj misionarski put a Bog ce je desetostruko nagraditi i naravno da siri svoju dobrotu po celom svetu, jer takvi ljudi nedostaju u ovoj surovoj danasnjici. Foxy svaka ti cast! :thumbup:

Sve od riječi do riječi savršeno pogođeno :zeko3:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Foxy » pet ožu 01, 2013 10:01 am

Hvala na pohvalama, ali članovima riječke podružnice su ovakve akcije normalna stvar...
Ne zna se što sve radimo, ali za zeku u nevolji skačemo u gluho doba noći...
I vini je imala sličnu akciju prošli tjedan, a zeko Simba je stalno u akciji.
Da ne nabrajam ostale operativce s riječkog područja, oni će se prepoznati.

Bijou, kao i za sve ostale, tako sam i tebi na raspolaganju. Na fejsu i ostalim mrežama nisam,
na forumu redovitije pa si možemo pm-ati, a nadam se uskorom riječkom zecodruženju pa će biti prilike za upoznavanje, klopicu i ostalo... :)

I sve pohvale za wildflower koja je prihvaćala savjete, brzo reagirala, borila se i nije odustajala. :zeko8:
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet ožu 01, 2013 10:05 am

Foxy prava si :zeko8: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la proserpine » pet ožu 01, 2013 13:32 pm

Drago mi je da je sve dobro proslo, bas je lijepo procitati pricu sa happy endom ;D
Pusa hrabrom zeki :zeko3: :zeko3: :zeko3:
proserpine
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kikić-ri » pet ožu 01, 2013 14:32 pm

ajme jadna bebica, kako se izmucio :zekoo8: dobro da je sve proslo u redu :zeko2: sad ga izmazi, razmazi i cetkaj (iako znam da to nevoli) :P :zeko3:
Kikić-ri
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sub ožu 02, 2013 15:24 pm

Kikić-ri je napisao/la:ajme jadna bebica, kako se izmucio :zekoo8: dobro da je sve proslo u redu :zeko2: sad ga izmazi, razmazi i cetkaj (iako znam da to nevoli) :P :zeko3:

Na žalost borba traje i dalje :(

Jutros smo opet završili kod veta. Ne razumijem više. Jučer navečer je bio super. Kuglice u redu, papanje odlično, maženje, trčanje, lovljenje...
Jutros mi je opet bio premiran, nije htio doći ni po brusnicu. Samo je ležao, zapičili smo u njušku. Napravili su mu ultrazvuk, čini se da je sve ok, ni oni više ne znaju.šta napraviti :((((

Dobio je opet inekciju protiv bolova, najmanju dozu jer da ne smije više. Vidim da mu nije pomogla jer ga i dalje boli. Ne papa, ne kugličari :(
Morat ćemo opet na špricu :(

Držite nam fige i šaljite nam pozitivnu vibru, jako nam treba :(
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Musi » sub ožu 02, 2013 16:49 pm

Je li mu vet pregledao zubiće?

Začep nije uzrok, on se pojavljuje kao posljedica radi nekog drugog problema.. Znači, trebalo bi naći uzrok problema, koji onda uzrokuju i začep.. Kakvi su mu zubi?
Musi
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan