pozdrav,
da i ja nabacim koji savjet

bilo bi idealno kada bi ti zeko mogao biti stalno pusten, a recimo kavez samo neko njegovo skroviste.. wc moze biti u nekom dijelu stana gdje ne upada u oci, i bitno je da on prihvati taj dio kao svoj wc.. cesto zekaci znaju sami izabrati neko mejsto kao wc, no cinjenica je da su uredni i da ukoliko budes ustrajan ce prihvatiti svoj wc i sve obavljati na jednom mjestu. ovo sto si napravio sa prebacivanjem sadrzaja wc-a na novo mjesto je super, u ekstremnim slucajevima vlasnici znaju nabavljati izmet drugog kunica (pod uvjetom da je zdrav)i ubacivati u wc, kako bi naucili svog zeku gdje da obavlja nuzdu (obiljezavaju mjesto). zeko je dosta mali, i sada je idealno vrijeme da ga naucis na sve sto vam je potrebno za kvalitetan suzivot. uglavnom, pokusaj mu, ako si naravno u mogucnosti, osigurati da zivi slobodan-vjeruj mi cjeniti ce to
sto se tice hrane, kada je mali moze imati peleta koliko zeli, iako bi trebao paziti da voli jesti sijeno. kunici jedu selektivno, tj prvo pojedu ono sto im je ukusno, a onda tek ono sto bi zapravo trebali jesti. 80% i vise dnevne hrane trebalo bi sacinjavati sijeno. ono je nuzno za pravilnu probavu i zubice, a upravo oni najcesce izazivaju probleme kod kunica.
to kaj imas siguran vrt je super, za apr mjeseci ga mozes pustiti da vani papa travu, pazi da ima hlada naravno. ja sam malo paranoicna kaj se tice otvorenog prostora, imam filmove da ce se spustiti neka ptica:D i zgrabiti ga, no to je samo moja paranoja

dostupan vrt je super stvar (pazi da macke ne pisaju i sl.)
nije potrebno da idete preventivno kod veterinara. ono sto je potrebno da naucis prepoznavati "hitne" situacije i da doma imas svojevrsnu prvu pomoc (pogledaj zakeljene teme u zdravstvenim raspravama). kunicima je odlazak kod veterinara sokantan, posebice zbog raznih mirisa, pa ne preporucam da idete bezveze. nakon nekog vremena nauciti ces prepoznati svepromjene kod njega, kao i ono sto voli i zeli, te ono sto ne voli.
pokusaj provoditi sto vise vremena kako bi se dobro upoznali i razvili ljubav, lezi na pod i cekaj da dode kod tebe, da te njuska, pa ga dragaj i sl. po tvojim opisima zeko je veoma sretan (plese zeco ples) sto je znak opustenosti i privrzenosti. lupanje po kavezu je normalno, vlasnici znaju pokrivaju prozracnim tkaninama kaveze, kako bi se smirili..iako preorucam da zivi slobodno, bit ce mirniji

e a, oni preuzimaju navike svog gazde, tako da bi se trebao nauciti da ide spavati kada i ti

edit: jel netko potvrdio muski spol?

D
Godine: 68.