Kometar

Ovdje možete iznositi svoje komentare, kritike, pohvale i prijedloge te pročitati svježe obavijesti ;D

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lady Stardust, zeko_peko, zekili, Zeko_Jurica, Lela, vini

Kometar

PostPostao/la samsara » sri ožu 26, 2008 21:35 pm

Samo bi komentirala ste u temu PRVA POMOĆ-SIGURNI LJEKOVI pod analgetike uvrstili i opioidne analgetike koji nisu sigurni lijekovi bas ni za ljude
samsara
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri ožu 26, 2008 21:44 pm

To je prijevod...

Znam za Aspirin da je za mačke doza toliko mala da je bolje ne davati. Trbalo bi pogledati u knjige i/ili pitati veterinare što je stvarno sigurno i u kojoj dozi, ali već stoji napomena da se lijekovi ne smiju davati bez preporuke veterinara.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sri ožu 26, 2008 23:30 pm

cuj to je prevod sa

http://www.medirabbit.com/Safe_medicati ... gesics.htm

http://www.medirabbit.com/Safe_medicati ... iotics.htm

http://www.medirabbit.com/Safe_medicati ... thesia.htm

http://www.medirabbit.com/Safe_medicati ... thesia.htm

to su pisali veterinari pa sam mislila da je to ok. ti znas da su doze krive? mozes li nam ispraviti sto je krivo, molim te?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la samsara » čet ožu 27, 2008 12:47 pm

Pa znam dosta o tome u vezi ljudi. Ali kako kod ljudi vecina aktivne se dozira prema tjelesnoj tezini onda bi se tako moglo prilagoditi i na zekace. Kod nekih treba biti jako precizan a kod nekih su dozvoljene varijacije. iznenadilo me vidjeti buprenorfin i slicne aktivne kao uopce ponudene tvari za davanje zekacima. s nekim tvarima treba biti jako oprezno i kod ljudi, a kako su zekani ipak puno osjetljiviji od nas mislim da time i nisu bas neki izbor za njih.
Moje misljenje je da npr. bufrenorfin nije lijek za davanje zekanima kao analgetik poslije operacije. To je aktivna tvar koja se kod ljudi uglavnom koristi za odvikavanje od teskih droga. Smatram da kako su zekani mali organizmi njima bi sasvim dobro funkcionirali neki laksi humani analgetici.
samsara
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » čet ožu 27, 2008 13:53 pm

normalno da se jacina doze uvijek radi na osnovi tjelesne mase, to je tamo i napomenuto.

a sto se ovog ostalog tice stvarno ne znam kaj da ti velim, nisam neki poznavatelj doza i supstanci, samo sam prevela ono kaj su veterinari napisali..ako imas vremena i zelje bilo bi super kada bi se raspitujuci kod veterinara i koristeci svoja znanja ispravila eventualne pogreske ako ih ima. pri tome, treba se skoncentrirati na dokazane doze a ne vlastitio misljenje :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la yavanna » uto ruj 02, 2008 13:25 pm

Htjedoh samo obavjestiti administratora da sam pregledom clanova uocila da ima 288 clanova bez ijednog posta, s tim da njih 200 koji su se registrirali do 03.06.2008.
Cini mi se to puno totalno neaktivnih clanova. Samo komentar. Moguce da nitko na to nije obratio pozornost.

Pozdrav.
yavanna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto ruj 02, 2008 13:30 pm

Znamo da imamo neaktivnih clanova ali imamo pravilo da ne briseno ''normalne'' clanove. Brisemo samo spammere i firme koje se automatikom upisuju.
Zadnja izmjena: Lady Stardust; uto ruj 02, 2008 13:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto ruj 02, 2008 13:38 pm

Neki prate i čitaju forum, a ne pišu ništa. Ljudi ponekad imaju neko pitanje i odgovor nađu čitajući forum, pa nemaju potrebu da se oglase
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la yavanna » uto ruj 02, 2008 13:58 pm

Ondak dobro. :)
yavanna
Zečić
Zečić

Natrag na Obavijesti, pomoć, prijedlozi, kritike, pohvale...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan