kunić neprestano liže

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

kunić neprestano liže

PostPostao/la bijeli kunić » uto srp 20, 2010 21:36 pm

kunić ima 3 mjeseca... inače je zdrav i razigran ali stalno liže... čim dođe u doticaj s kožom već je u akciji... inače je ženka patuljasti obični kunić..inače je provela mjesec dana sa ženskom ovnolikom kunicom koju je isto tako voljela lizati... da li je to normalno ili joj možda fali neki mineral ili nešto slično...
bijeli kunić
Zečić
Zečić

Re: kunić neprestano liže

PostPostao/la zeko Simba » sri srp 21, 2010 5:48 am

Vjerojatno normalno, neki to rade dok su mali, kasnije se to smanji ili prestane
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Raul » sri srp 21, 2010 6:22 am

Mene Lea non stop lize. Cim joj se priblizim sa nogama, licem ili rukama odmah krenu puse. Druge ljude nece, jedino nekad par pusa u nos.
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » sri srp 21, 2010 8:30 am

hvala na odgovorima...da to lizkanje je simpatično jako... zanimljivo je kako neki uopće ne ližu a neki su sposobni cijeli dan lizkati....
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinka » sri srp 21, 2010 9:37 am

ja ti imam dvije cure, tinu i tonku... tina je prava ljubilica i evo već godinu dana nas liže, ljubi, pere... neumorna je... tonku isto opere redovito svaki dan... a tonka nikad nije nikoga polizala.. jednostavno ti sve zavisi od zeca do zeca, ti si dobio pravu malu ljubilicu i možeš biti happy... :)
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » sri srp 21, 2010 10:52 am

nažalost ljubilica nije moja... ali imam ne ljubilicu koja se obožava maziti.... kako je uspio suživot 2 kunice... moja je zaskakala ovu drugu kao da će se parit s njom... nekad su se slagale a nekada ne... nisu sterilizirane bile.. starija ima sad oko 5 6 mjeseci a mlađa lizalica oko 3..sada su razdvojene pošto je ova druga od cure....
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinka » sri srp 21, 2010 10:59 am

ja sam ti njih uzela kao bebe iz pet shopa (nisam još znala za udomljavanje i ovaj forum), skupa su odrasle i skupa se prilagođavale novoj okolini... jako se dobro slažu i cijelo vrijeme se maze i ljube, s tim da prije sterilizacije tonki i nije bilo bajno... naime, tina ti je bila prava mala napaljenica i po cijele dane je naskakivala tonkicu da je ova bila skroz ćelava po leđima... onda sam ih sterilizirala i od onda je opet sve sjajno.. i dalje tina ponekad skokne na tonku da pokaže da je glavna, ova malo pretrpi i dalje sve super... iako moram priznati da kad je hrana u pitanju, zna se tko je glavni, tonka lomi sve pred sobom! :zeko7: u svakom slučaju, super se slažu, ali mislim da je to sve radi toga što sam ih kao bebe donijela doma skupa, jedna u drugoj su pronašle zaklon i utjehu, skupa se prilagodile svemu i evo već skoro godinu dana je milina.. :D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bijeli kunić » sri srp 21, 2010 11:18 am

a djele li gajbicu ili svaka ima svoju... mislim da bi se i ove sprijateljile nakon duže vremena.... jer to zaskakivanje je bilo sve rjeđe... prošli bi dani da ništa i onda odjednom ova ju zaskoči.... svaka je bila u svojoj gajbici....
bijeli kunić
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinka » sri srp 21, 2010 11:25 am

moje su skupa u gajbi, s tim da su ti one puštene u sobici cijelo vrijeme... u gajbi im je samo hrana, voda i wc, tako da tamo idu samo kad trebaju obavit nekaj od toga... hehe.. inače su puštene u sobici, a kad smo doma onda i po cijelom stanu...

čuj, ja sam sigurna da bi se složile kad bi im dali priliku, samo treba biti strpljiv... kunići su jako teritorijalne životinje i jedna od njih mora pokazat da je dominantna... kad se to dogodi, tj. kad svaka dobije svoje mjesto, onda dalje to ide... ima slučajeva i kad se cure nisu složile, ali to je puno češće sa dečkima... oni kad se jednom potuku, teško da će se opet pomiriti... iako ni to nije pravilo...

ali treba biti strpljiv i malo pomalo ih upoznavati i to na neutralnom terenu... čitala sam tu svakakve primjere, od kade u kupaonici, spavaće sobe u kojoj inače ne boravi ni jedna do balkona.... ako imate neku prostoriju gdje nije nikad nijedna bila i "označila ju" kao svoju, tamo ih lijepo stavite i gledajte reakcije... bit će naskakivanja jer jedna mora dokazat dominaciju, ali dok to nije prava tučnjava, pustite ih...

držim fige... :D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » sri srp 21, 2010 11:26 am

Još su mlade,tako da bi se sigurno složile..Mi smo Zeusy udomili sa 4 mj. starosti,a Kiara je imala 3 mj...Naskakivanjem utvrđuju koja će biti gazda u kući,to je normalno.. :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la damir86 » sri ožu 23, 2011 10:14 am

imam 3 dana vec malog kunica starog mjesec i pol... i brzo se priviknio, ali je dosadan s lizanjem :))
nakon sto otrci par krugova vrati se i sjedne i lize mi kozu stalno

vjerujem da je prerano da bude toliko sretan i da mozda trazi sisu :D
ili je samo zaigran buduci da je jos beba
damir86
Kunić
Kunić

PostPostao/la vedi08 » čet ožu 24, 2011 22:38 pm

pa on tebe voli :)
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek