STELJA S EKSTRAKTOM ALOE VERE??

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: STELJA S EKSTRAKTOM ALOE VERE??

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 16, 2011 19:14 pm

jel zna tko koliko to košta i kolika su pakiranja?
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 8:49 am

Pakiranje je 14 litara, cijena 59,50 kn u Amazoni na Iblerovom.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » sub ruj 17, 2011 10:23 am

možda bi mi to bilo zgodno za štakore, naravno mjenjala bi ti bar svaki drugi dan... :zmirko:
jel to prašnjavo?kako to izgleda kad se smoči?dal' se pretvori u prah kao peleti ili?
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 17, 2011 12:01 pm

ja to ne bih preporučila u svakom slučaju..
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 13:30 pm

IV@N@ je napisao/la:možda bi mi to bilo zgodno za štakore, naravno mjenjala bi ti bar svaki drugi dan... :zmirko:
jel to prašnjavo?kako to izgleda kad se smoči?dal' se pretvori u prah kao peleti ili?

Dobila sam vreću za probu i moram reći da me ugodno iznenadilo. :huh:
Oblikom izgleda kao valjčići, bijeli, i zaista podsjeća na komadiće dječjih pelena.

Stavila sam u wc svojoj Iani i Nessu, a oni su angore i nije ime se lijepilo za dlaku, nogice.
Ne radi na principu grudanja, kao niti na principu pretvaranja u prah, već se mokar - popišani dio veže nekak međusobno. Čudno, moram priznati i ne znam objasniti. Mirisa nema nikakvog. Nakon jednog dana kaj su mokrili po tome, valjčići su poprimili mjestimice blago žutu boju, točno na onim mjestima di natakare dupe i piške (Iana u prednji desni kut, a Ness u sam ćošak). Tri dana nisam čistila wc, nisam imala kaj, no četvrti dan sam morala, jer se skupilo poprilično kuglica :blush:

E sad, šokirala sam se kad sam iskrenula wc posudu, ispao je doslovno trokut "mase", i wc je ostao ful čist, bez kamenca i fleka (?!). Nisam odoljela i pipnula sam ispalu masu prstima, bila je ljigava, ko sluzava, ali kompaktna i još uvijek bez ikakva mirisa!
Od prašine ni "P".

Bih li to preporučila za kuniće? Ne znam. Meni se super pokazalo, no ne znam kako bi djelovalo na kunićju probavu kada bi pojeo valjčić ili više njih. Ja sam bila ziher u Ianu i Nessa, jer moji nikada nisu, a i pazila sam da niti ovo ne "probaju" ustima.

Koristila sam i kod zamorčića, učinak nevjerojatan! Njih na peletima držati ne možeš, jer bi ih žuljalo za noge, tak da naspram piljevine ovo je podloga s 5 *****
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » sub ruj 17, 2011 15:29 pm

zvuči odlično!meni ne treba za kuniće nego za štakore jer su skloni respiratornim problemima i bilo kakva prašina je štetna za njih, a pogotovo od drveta.
na onom sajtu piše da je to 100 % celuloza tako da im nebi trebalo bit niš ako progutaju.
samo je problem kaj sam ja iz Rijeke, a brijem da toga nema ovdje.nema u pcu ,a ostali dućani imaju još manji izbor. :zmirko:
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sub ruj 17, 2011 16:09 pm

renata je napisao/la:
IV@N@ je napisao/la:možda bi mi to bilo zgodno za štakore, naravno mjenjala bi ti bar svaki drugi dan... :zmirko:

Dobila sam vreću za probu i moram reći da me ugodno iznenadilo. :huh:
Oblikom izgleda kao valjčići, bijeli, i zaista podsjeća na komadiće dječjih pelena.

Stavila sam u wc svojoj Iani i Nessu, a oni su angore i nije ime se lijepilo za dlaku, nogice.
Ne radi na principu grudanja, kao niti na principu pretvaranja u prah, već se mokar - popišani dio veže nekak međusobno. Čudno, moram priznati i ne znam objasniti. Mirisa nema nikakvog. Nakon jednog dana kaj su mokrili po tome, valjčići su poprimili mjestimice blago žutu boju, točno na onim mjestima di natakare dupe i piške (Iana u prednji desni kut, a Ness u sam ćošak). Tri dana nisam čistila wc, nisam imala kaj, no četvrti dan sam morala, jer se skupilo poprilično kuglica :blush:

E sad, šokirala sam se kad sam iskrenula wc posudu, ispao je doslovno trokut "mase", i wc je ostao ful čist, bez kamenca i fleka (?!). Nisam odoljela i pipnula sam ispalu masu prstima, bila je ljigava, ko sluzava, ali kompaktna i još uvijek bez ikakva mirisa!
Od prašine ni "P".

Bih li to preporučila za kuniće? Ne znam. Meni se super pokazalo, no ne znam kako bi djelovalo na kunićju probavu kada bi pojeo valjčić ili više njih. Ja sam bila ziher u Ianu i Nessa, jer moji nikada nisu, a i pazila sam da niti ovo ne "probaju" ustima.

Koristila sam i kod zamorčića, učinak nevjerojatan! Njih na peletima držati ne možeš, jer bi ih žuljalo za noge, tak da naspram piljevine ovo je podloga s 5 *****

ajde napokon neko normalno iskustvo, a da je netko zapravo probao :) ako bi to valjalo, bilo bi super za one koji imaju probleme sa žuljevima. ali opet, najviše me strah što ako to pojedu...

bar je za druge životinje dobro :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 17:05 pm

Stvarno ima super moć upijanja, ne praši se, ne lijepi...al baš da 4-5 tjedana ne treba čistiti, previše je, jer ostaju kuglice (kakači) koje nitko normalan ne bi držal 5 tjedna u kavezu, jer bez obzira kaj kuglice ne smrde, ružno bi ih bilo gledati 1,2 kg u mjesec dana u kavezu... :lud:

Zaboravila sam napomenuti da sam i jednog hrčka stavila na to, i oduševila se, mada me isto bila frka - kaj kad/ako nameću u usta i zalijepi im se za vrećicu? Zapravo, taj hrčak je na tome već mjesec dana, i nema mirisa, savršeno je suho i čisto, prenašal je to u ustima i sve ok.

Za štakce bi bilo odlično, prema mom skromnom mišljenju, a i za tvoriće, jer u dućanu naša Marica ima tu stelju za wc.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 17, 2011 17:41 pm

drago mi je da se pokazalo dobrim.istina je,5 tjedana je previše,ali ja opet nekako ne vjerujem tomu,peleti su mi se pokazali najboljima i ne mislim mijenjati :)
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la IV@N@ » sub ruj 17, 2011 17:46 pm

što imaš ne vjerovat?
ista stvar ko i peleti samo kaj je od celuloze ,a ne od piljevine.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la fidelio » sub ruj 17, 2011 17:53 pm

renata je napisao/la: ružno bi ih bilo gledati 1,2 kg u mjesec dana u kavezu...

:zeko7:

Čitam temu pa se pitam - zapravo pretostavljam da se dati o onom vragu koji se stavlja i u djecije pelene pa kad se napune sva tekućina u njima se pretvori u nekakav gel.
100% celuloza? hm? Možda 98%
Da sad ne pišem gdje svašta piše pa....
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 18:20 pm

fidelio je napisao/la:
renata je napisao/la: ružno bi ih bilo gledati 1,2 kg u mjesec dana u kavezu...

:zeko7:

Čitam temu pa se pitam - zapravo pretostavljam da se dati o onom vragu koji se stavlja i u djecije pelene pa kad se napune sva tekućina u njima se pretvori u nekakav gel.
100% celuloza? hm? Možda 98%
Da sad ne pišem gdje svašta piše pa....

e baš si ovo dobro rekla! u gel se pretvori nekak, da, bude sluzavo kad diraš prstima, al kompaktno.
fakat ne djeluje loše i dobro upija, al opet, ne znam kaj ak pojedu s obzirom na tu glupu aloa veru. baš sam zbunjena zbog toga.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 17, 2011 19:22 pm

IV@N@ je napisao/la:što imaš ne vjerovat?
ista stvar ko i peleti samo kaj je od celuloze ,a ne od piljevine.

Ne znam,jednostavno ne vjerujem,no tko voli,nek izvoli.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iris15 » pon ruj 26, 2011 6:08 am

Prema iskustvima uzgajivača paket od 14 l Asan Pet stelje je dovoljan za kavez sa jednim zamorcom za 6 tjedana i 5 tjedana za patuljaste kuniće.
Iris15
Kunić
Kunić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sri ruj 28, 2011 11:21 am

Da li je netko probao ono od klipova kukuruza? meni uvalili pa čekam da stigne...navodno ide kao ludo i 100% je prirodno :)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan