početak upoznavanja!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

početak upoznavanja!

PostPostao/la diaaa » pon lip 10, 2013 10:29 am

Bok svima, evo da vam kažem cijelu priču :D
Svoju sam malu kunicu uzela sredinom ožujka kad je imala oko 2,5 mjeseca, i ona je stvarno fenomenalna, niti malo problema sa njom nisam imala što se tiče wc-a, začudo odmah kad je stigla skužila je da u wc obavlja nuždu! Stvarno je divna mala plišana rexica :)
Nakon nekog vremena skužila sam da bi joj bilo super nabaviti društvo pa sam evo baš jučer udomila predivnog zeku iz udruge :) On ima cca 8 mjeseci i bio je ostavljen u Maksimiru :sad: Presladak je, obožava se maziti! u Udruzi su ga kastrirali prije cca 4 tjedna.
Sinoć sam krenula sa upoznavanjem! Moram priznat da sam očekivala skroz drugačiji tijek događaja. Moja Dia je jako živahna i glumila je facu dok je bila sama, međutim sinoć joj je novi dečko (Oggy) pokazao gdje joj je mjesto! Pokušavao ju je naskočiti i uspio par puta i pokazao da je on glavni, natjeravao je po čitavom stanu, a ona se toliko prepala da je stalno dolazila do nas da ju zaštitimo, nosić joj se tresao sto na sat, disala je kao luda. Sve ovo još uvijek traje iako su se malo primirili, ali svejedno mu ne dopušta da joj priđe duže od par sekundi. Priđe i ona njemu jer je znatiželjna i onda utekne hahaha. Što je još smješnije približno su iste boje, ali on je dosta veći od nje, izgleda kao mali medo :P
Moram priznati da mi je malo problem sa njim što sve zapišava iako je kastriran, pokušala sam par puta počistiti maramicom i staviti je u wc, ali ništa. dobro još je možda rano da skuži ipak je jučer stigao, ali je jako opušten, kao da je tu oduvijek :P
Zanima me ima li netko možda sličnu priču? Mislite li da bi se mogli njih dvoje složiti?
Puno pozdrava svima :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
diaaa
Kunić
Kunić

Re: početak upoznavanja!

PostPostao/la altan » pon lip 10, 2013 11:38 am

Moji su se lijepo slozili jer nisam dala da se naskakuju..ovako je zenka istraumatizirana i naravno da se ne zeli druziti s njime..ja bih za pocetak stavila svakog u njegovu gajbu i pustala uz nadzor..nije uredu da ona trazi vasu zastitu i ne dobije ju
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la diaaa » pon lip 10, 2013 11:55 am

čitala sam negdje da se upoznavanje ne bi trebalo prekidati i da se ne smijemo miješati u uspostavljanje dominacije među njima, jedino zato smo pustili da naskakuje jer je to valjda to uspostavljanje dominacije, nije on njoj ništa naštetio, a ona je ispočetka stalno dolazila kod nas da se mazi i pobjegne od njega, ali evo već sada oboje plešu zecoples iako je ona još ne da njemu da joj priđe na duže vrijeme. Kako da zaustavim naskakivanje kada on svaki put kad joj priđe to pokuša? eto imate iskustva pa vas molim da me savjetujete kako je najbolje da napravim :zeko1:
diaaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la diaaa » pon lip 10, 2013 11:56 am

nisu oni u istoj gajbi, odvojeni su i skupa u sobi neutralnoj, uz moj stalni nadzor naravno, a spavaju odvojeno :zeko2:
diaaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon lip 10, 2013 15:19 pm

postoje 2 misljenja oko toga kako upoznavat zeke..jedno je da ih se pusti da sami uspostave dominaciju, a drugo je ovo sto sam ti napisala, za koje se ja zalazem..dakle nema dominantnog kunica vec je vlasnik dominantan..lijepo kad vidis da ju ide naskocit onda ga lagano maknes rukom i kazes ne, a kad trci za njom, a njoj se to ne svida, onda jednostavno ili stanes izmedu njih ili ga zaustavis..tako sam ja i moji se super slazu, niko nikoga ne terorizira je nitko medu njima nije uspostavio nikakvu dominaciju i znaju da se ne moraju medusobno nadmetat jer sam ja glavna, a ja dajem oboma jednako i pazim na red :)
sad naravno prikloni se kojoj god hoces teoriji..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la diaaa » pon lip 10, 2013 15:43 pm

ahaaa, pa hvala na nekoj konačno konkretnoj informaciji, jer uvijek je dobro znati nešto novo pogotovo od iskusnih vlasnika kunića :zeko3:
moram ti priznati da je situacija trenutno danas popodne totalno drugačija, u međuvremenu je prestao naskakivati pa su se malo ljubili i sad spavaju jedno na drugom :zeko3:
diaaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon lip 10, 2013 15:52 pm

diaaa je napisao/la:ahaaa, pa hvala na nekoj konačno konkretnoj informaciji, jer uvijek je dobro znati nešto novo pogotovo od iskusnih vlasnika kunića :zeko3:
moram ti priznati da je situacija trenutno danas popodne totalno drugačija, u međuvremenu je prestao naskakivati pa su se malo ljubili i sad spavaju jedno na drugom :zeko3:

eto super :) svejedno ti njih jos malo pripazi, pa ako ju pocne opet gnjavit da mozes reagirat :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la diaaa » pon lip 10, 2013 18:49 pm

da da naravno, ne ostavljam ih bez nadzora skupa još neko vrijeme, ako se budu ovako i dalje slagali onda ću ih pustit u isti kavez :P evo slikica <3 :zeko3:
[IMG=http://img850.imageshack.us/img850/9465/diaioggy.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us
diaaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 11, 2013 8:46 am

Slatki su :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak