Eto, zapeo ja sa zecom. Djeca htjela ljubimca, zena htjela nesto, imali smo dosad sve osim gmazova, a nedavno preselili u stan, pa ne dolazi u obzir pas/macka.. a akvarij sam umirovio nakon 20godina. Odluka pala na zecova
Da skratim pricu, kupili mi jednu lavoglavu curu ( bar se nadam da je cura, nije da je odusevljena idejom da legne na ledja i da provjerim). kad smo je kupili .. bila je stara 2 mjeseca. Iako mislim da me muljaju, jer zec izgleda ko da ima 4-5 mjeseci sigurno. ( ili nije patuljasti ( kupljeno preko oglasnik), iako mi ne smetaju dimenzije nimalo). Problem je sljedeci. omogucio sam mu stambene uvjete bolje nego sebi. kupio kavez 80x50 u kojemu jede i spava.. inace je slobodna. slozio joj penjalice, drvece za grickanje.. svasta nesto. Na stranu sto obozava jesti sve papirnato, problem je sto se nikako ne pripiromljava. kod nas je od studenog prosle godine, dakle 3 mjeseca. Nema teorije da se uhvati u ruke bez sumanutog naganjanja. kad je mazimo u krilu ili na kaucu... mirna je tako dugo dok ne ugrabi priliku da odjuri i sakrije se pod kauc/fotelju. U kavezu nacelno miruje i da se maziti ( tu se valjda osjeca sigurno). Prije par dana je pocela mirovati (ponekad) u sobi i dozvoljava najmladjem djetetu da je mazi. Starije dijete isto moze.. zena je mozda uspjela jednom, meni ni blizu. Fascinantno je da joj najcesce ja i cistim i dajem hranu i sve. Uzasno frustrirajuce. Danas se kod nas otvorio ZOO city i patuljasti (stari 2 mjeseca) su kod njih veliki ko dvije teniske loptice. moj je bio duplo veci kad je bio star " dva mjeseca". ima li nade da se pripitomi i kako mu pristupiti? pustiti ga na miru i maziti samo u kavezu? na igru ne trza, legnem na pod ponekad me smao ponjuska.. najcesce ili smugne ili me uopce ne dozivljava. I onda se gospodja jos i ljuti i lupa nogama da je gnjavim. uzasno frustrirajuce.. ima sve sto pozeli.. i onda ona meni lupa nogama. Za poludit. Sto mi je ciniti? ovog ubaciti u gulaš i nabaviti mlađeg, pa od nule ga navikavati na ruke, ovog pustiti na miru, pa s emozda s vremenom pripitomi ili nesto trece? Mrzim mekane i mucaste ljubimce koje nemozes pomaziti, a imati 10 god u kuci nesto sto bjezi od ljudi i radi stetu... mi nekako ne zvuci privlacno. Lakse je oprostiti pogrizeni kabel ili dokumente za posao ako ti s eposlije umiljava. ovako mi izgleda bezobrazno i bahato...
Hvala na odgovorima
P.S.
Patroniziranje tipa sto ste nabavili zeca bez razmisljanja i sl mi netrebaju
P.P.S.
za gulaš sam se šalio
P.P.P.S.
a možda i nisam...

P.P.P.P.S.
evo.. sad me njuška po nogama dok tipkam...