Gdje nabaviti patuljastog kunića?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Gdje nabaviti patuljastog kunića?

PostPostao/la malamala » sub lip 07, 2008 19:23 pm

Htjela bi nabavitit dva patuljasta kunića ali ne znam od kuda. svi me plaše da u pet shopovima nisu zdravi, isto kao ni od uzgajivača. gdje ih onda mogu naći? čula sam da ih se i na veterinarskim fakultetima može nabaviti i da su tamo barem zdravi. jel netko ima iskustva s tim?
nikada još nisam imala kuniće pa se jako bojim da mi nebi vrlo brzo uginuli ili da nešto s njima pogriješim.
također me zanima da li mogu živjeti dvije ženke zajedno bez da ih steriliziram? i jel imaju one menstruacije?
bila bih svima jako zahvalna ako bi mi mogli pomoći! :)
malamala
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cheerleader » sub lip 07, 2008 22:24 pm

Ja sam svog zeku kupila kod Damira Tratnjaka u ZOO LORY-u, on je uzgajivač i nisam imala frke sa svojim zekom, ali sam čula da drugdje zna biti problema. Možeš pogledati i u podforumu "Udomljavanja i akcije spašavanja" gdje ljudi poklanjaju kuniće, pa ti se možda neki svidi :)

Usput, zečice nemaju menstruaciju, a za dvije ženke neznam, to je uviijek relativno, bar mislim :wink:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sub lip 07, 2008 22:40 pm

Mozes pogledati u oglase - upravo se udomljavaju tri krasna para.

Kunice teoretski mogu zivjeti zajedno ali postoji mogucnost i da ce se tuci. Najbolja kombinacija je da uzmes curu i decka i onda decka kastriras (ili uzmes vec fprmirani par s kastriranim deckom)

Sto se tice zdravlja to ti nitko ne moze 100% garantirati. Obicno je problem i u ducanima i kod nekih uzgajivaca prerano odvajanje od mame koje onda moze uzrokovati cijeli niz problema. A sve jos ovisi i o genetici te o uzgajivacu - kako hrani mamu koliko ona cesto koti....

Ne vjeruj onima koji ti kazu da je 5 tjedana dovoljno - treba uzeti kunica odvojenog od mame s min cca 8 tjedana (uzgajivacima se ne isplati toliko hraniti a i sladji su kad su malicki pa prodaju spike da je da je 25 - 35 dana dovoljno - nije!

Uglavnom ima nekih mjesta gdje ti nikako ne treba uzimati kunice, ali to na PM.

NAJVAZNIJE STO TREBAS GLEDATI JE DA JE PRAVILNO ODVOJEN OD MAME ZNACI DOVOLJNO STAR - MIN 8 TJEDANA (A JEDAN PRAVI UZGAJIVAC TI GA NI NECE DATI PRIJE TOGA TAKO DA VEC PO TOME MOZES PREPOZNATI GREBATORE!! (naravno mogu i muljati o starosti - ali to opet ide na njihovu dusu) TE DA JE PO SVIM VANJSKIM POKAZATELJIMA ZDRAV - IMAS NA STRANICI STO MORAS POGLEDATI.

A na ostalo i tako ne mozes puno utjecati.

A KAJ VELIS NA UDOMLJAVANJE? Imamo tri prekrasna para koji nemaju kamo - baci oko :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » ned lip 08, 2008 7:50 am

najbolje je da uzmas mozart i lunu oba dvije su zenke i zive od malena skupa.
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned lip 08, 2008 12:09 pm

Bilo bi najbolje,ali cura možda nema odmah uvjete za oba dva zekana
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malamala » ned lip 08, 2008 14:44 pm

ma mozart i luna su predivne i sve ali mi je malo predaleko do splita doc..
vec sam napisala kod "akcija" da bi rado udomila 2 kunića (najbolje 2 patuljasta ovnolika) ali tek nakon ljeta.
tako da pliz ljudi ako je netko od vas iz Zagreba ili barem blizu i ako zna da je zekica trudna i da ce dobiti uskoro male nek mi se javi! to bi bilo taman ako bi ja negdje u 8. ili 9. mjesecu udomila dva kunića koji bi onda bili 2-3mjeseca stari.
i hvala svima na savjetima i pomoci! :P
malamala
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » ned lip 08, 2008 17:09 pm

Mozart i Luna su u Opatiji, a mislim da ni prijevoz niti čekanje do poslije ljeta nije problem. :wink:
Pošalji pm Simbi, ako si zainteresirana.
Cure su stvarno preslatke i naučene biti skupa :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » ned lip 08, 2008 19:21 pm

pitala je mogu li dvije zenke zivjet skupa pa sam zato predlozila da udomi lunu i mozart jer nece bit problema kad se one dvije super slazu
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned lip 08, 2008 19:35 pm

anci je napisao/la:pitala je mogu li dvije zenke zivjet skupa pa sam zato predlozila da udomi lunu i mozart jer nece bit problema kad se one dvije super slazu

tek sad vidim u oglasima,ispričavam se :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kuki71 » sri lip 11, 2008 16:36 pm

Malamala, još na šta moraš jako paziti je porijeklo kunića, pitaj od kojeg je uzgoja, jer čujem da pare svjesno u krvnom srodstvu, a to uzrokuje puno problema, češta oboljenja, kraći život, urođene mane, poremećena genetika... To je isto jedan od razloga čestih zdr.problema zečića, još uz prerano trganje s cice, katastrofa!
kuki71
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » sri lip 11, 2008 17:20 pm

Lady Stardust je napisao/la:
NAJVAZNIJE STO TREBAS GLEDATI JE DA JE PRAVILNO ODVOJEN OD MAME ZNACI DOVOLJNO STAR - MIN 8 TJEDANA (A JEDAN PRAVI UZGAJIVAC TI GA NI NECE DATI PRIJE TOGA TAKO DA VEC PO TOME MOZES PREPOZNATI GREBATORE!! (naravno mogu i muljati o starosti - ali to opet ide na njihovu dusu)

Apropo odvajanja... bila sam danas kod jedne gospođe kojoj su zekači bili nestašni i napravili bebe, iako ih je nadgledala... no kćer je otišla na wc na minutu i posljedica su 4 bebača.

I pita me hoću li ih pogledati jer 2 danas idu u novi dom.
Predivni... jedan bijeli i jedan svijetlo smeđi ovnoliki, buhtlice male.
I pitam ja koliko su sad stari, a odgovor je bio 23 ili 25 dana - ne sjećam se.

Moj komentar kako su ipak prerano odvojeni od majke, je dobio odgovor kako je gospođa nekoliko puta kontaktirala jednog višegodišnjeg uzgajivača iz mjesta koje počinje na K ili? (na žalost i to sam zaboravila) koji je, ako sam dobro shvatila, uz to i sudac za kuniće....
Prezime ne znam, jer mi ga nije znala reći, ali bar ga zato nisam mogla zaboraviti :D

Veli da joj je gospon rekao da je to optimalna starost za odvajanje beba od mame i da ona nema razloga sumnjati u nekoga tko se tako dugo bavi uzgojem.

A bebači su na prvi pogled izgledali veliki kao moji redom, kad sam ih kupovala... No dobro, vidjeli smo da to nije osnovni pokazatelj i da tamo gdje je više beba u leglu, oni su nešto manji i obrnuto.

Po svemu se može zaključiti da pravi tj. registrirani uzgajivači ne dijele praksu od 8 tjedana za odvajanje od mame. Mislim... čovjek je i sudac :huh:
salatica

PostPostao/la zekili » sri lip 11, 2008 19:39 pm

nazalost, ili je taj covjek prevarant ili totalna neznalica jer ne znati zasto se kunici odvajaju s minimalno osam tjedana je nedopustivo za jednog sudca!

bas me zanima ime i prezime tog "uzgajivaca" i "sudca" i ako ga mozes saznati bila bi ti vise nego zahvalna.. jer drugo je kada netko tko prodaje zekace na crno i to radi iskljucivo zbog zarade ima "nevjerojatne teorije" a drugo kada netko tko se s tim "profesionalno" bavi nema pojma o najosnovnijim stvarima o kunicima :hm:
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » sri lip 11, 2008 19:47 pm

Mislim da se radilo o Kutini ili okolici Kutine, ako to kaj pomaže :huh:
I čini mi se da je rekla nešto u stilu da uzgaja madagaskar ovnolike kuniće, ali da ona ne zna kakvi su to...
Rekla je da misli da je njen zekan madagaskar, ali kad mi je pokazala sliku, mickek je na flekice kao na jednoj Prestigeovoj hrani

Ako uspijem, budem ju probala cimnuti da mi nekako veli i ime (ako ga zna) :)
salatica

PostPostao/la zekili » sri lip 11, 2008 19:55 pm

a mislim stvarno strasno pod kaj se ljudi prodaju :lud:
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » sri lip 11, 2008 21:47 pm

Da ...u zadnje vrijeme se pojavljuje netko "uzgajivać i međunarodni sudac"...tako se predstavlja!Zove i trgovine i nudi svoje kuniće "madagaskar"boje na prodaju!Naravno u starosti od 23-25 dana!I mene zanima tko je lik?jer ime na tel nikad ne kaže... :ljut: Da i iz Kutine je...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan