Lady Stardust je napisao/la:
NAJVAZNIJE STO TREBAS GLEDATI JE DA JE PRAVILNO ODVOJEN OD MAME ZNACI DOVOLJNO STAR - MIN 8 TJEDANA (A JEDAN PRAVI UZGAJIVAC TI GA NI NECE DATI PRIJE TOGA TAKO DA VEC PO TOME MOZES PREPOZNATI GREBATORE!! (naravno mogu i muljati o starosti - ali to opet ide na njihovu dusu)
Apropo odvajanja... bila sam danas kod jedne gospođe kojoj su zekači bili nestašni i napravili bebe, iako ih je nadgledala... no kćer je otišla na wc na minutu i posljedica su 4 bebača.
I pita me hoću li ih pogledati jer 2 danas idu u novi dom.
Predivni... jedan bijeli i jedan svijetlo smeđi ovnoliki, buhtlice male.
I pitam ja koliko su sad stari, a odgovor je bio 23 ili 25 dana - ne sjećam se.
Moj komentar kako su ipak prerano odvojeni od majke, je dobio odgovor kako je gospođa nekoliko puta kontaktirala jednog višegodišnjeg uzgajivača iz mjesta koje počinje na K ili? (na žalost i to sam zaboravila) koji je, ako sam dobro shvatila, uz to i sudac za kuniće....
Prezime ne znam, jer mi ga nije znala reći, ali bar ga zato nisam mogla zaboraviti
Veli da joj je gospon rekao da je to optimalna starost za odvajanje beba od mame i da ona nema razloga sumnjati u nekoga tko se tako dugo bavi uzgojem.
A bebači su na prvi pogled izgledali veliki kao moji redom, kad sam ih kupovala... No dobro, vidjeli smo da to nije osnovni pokazatelj i da tamo gdje je više beba u leglu, oni su nešto manji i obrnuto.
Po svemu se može zaključiti da pravi tj. registrirani uzgajivači ne dijele praksu od 8 tjedana za odvajanje od mame. Mislim... čovjek je i sudac