novajlija

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

novajlija

PostPostao/la MOJ-ZEKO » ned pro 07, 2008 22:25 pm

pozdrav siv prisutnima ja sam nova i treba mi mnogo informacija. Iz Bosne sam tacnije iz Zenice zeku sam dobila prije 10 dana i vec sam ga mnogo zavoljela .
Moj najveci problem je sto u mom gradu ima malo pet shopova gdje mogu svome zekanu kupiti hranu najvise je zastupljena vitakraft hrana za glodavce ali je problem sto on jede samo sjemenke iz te vrecice a one zelenkaste stapice izbaci iz zdjelice, moram da mu kupujem sijeno istog proizvodjaca jer sad ne mogu da nadjem drugo i on pojede samo one tvrdje grancice a ostalo mu nekako vise sluzi za wc ja radim i imam nezgodno radno vrijeme pa je vecinu vremena u kavezu :sad: i kad ga pustim ne da mi mnogo da ga mazim vise trci i bjezi od mene a nema sanse da ga uzmem u krilo jer se mnogo otima
ne znam ni koliko je star niti da li je zenka ili muzijak jer ne da da to vidim da li cu dozivjeti da sam dodje u krilo jer zaista ga volim maziti a to mogu samo dok je u kavezu jer je tad mnogo miran
dalje ne znam sta vam znaci to maltica niti da li cu je moci kupiti
dalje interesuje me zasto je neki dan dobio ne proljev nego su mu kuglice bile nekako mekane i ljepljive sta to znaci ???
Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi pomognu jer mi je zasta pomoc potrebna
MOJ-ZEKO

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 07, 2008 23:18 pm

Dobro došli. Važno je znati koliko je kunić star, barem otprilike, radi prehrane. Hranu mu ne daj novu dok ne pojede ono što mu je u zdjelici. Tako će pojesti i one zelene štapiće, a ne samo ono što sam izabere. Ti štapići su mu najzdraviji u toj mješavini. SIjeno možda možeš nabaviti i domaće negdje?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anek » pon pro 08, 2008 8:24 am

10 dana je malo vremena..ne brini doci ce ti jednog dana u krilo. Imaj strpljenja :) bitno je da kad je pusten sjedis s njim na podu
al nemoj ga lovit nego pusti da sam dode do tebe,bude kad tad. naviknut ce se na tebe i zavoljet!

I evo ti link di ti pise kako ces prepoznati dali je decko ili cura:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... znati+spol
pa nam javi sta je! ;D
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MOJ-ZEKO » pon pro 08, 2008 11:32 am

imam namjeru da ga odvedem veterinaru da mu malo skrati kandje a samim tim da mi kaze nesto vie o dobi i spolu ali nisam sigurna da li su kod nas veterinari specializirani za tu vrstu zivotinja ali raspitat cu se i molim vas da mi predlozite neku hranu koja je bas za zeke jer kod nas je zastupljena samo ona vrsta sa sjemenkama i neki kolutici koje kupim u dm-ovim prodavnicama zove se DEIN BESTES mogu li ti kolutici biti hrana uz sijeno????
Hvala
MOJ-ZEKO

PostPostao/la Kiara » pon pro 08, 2008 11:45 am

Ako su mu kuglice ovako izgledale,onda je to oke,jer to su vitaminske kuglice :wink:
slika
slika
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » pon pro 08, 2008 11:50 am

Puno bolja hrana je Prestige...jer u prestigu su uključeni i ti zeleni kolutići i štapići i još razno toga..a u dein bestes su samo zeleni kolutići :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la siga » pon pro 08, 2008 18:19 pm

Prestige se većini zecovlasnika pokazao kao dobar. Imaš za juniore a kada mu bude oko 6 mj. pređeš na prestige indoor. (samo preporuka)
Tada mu u prehranu postepeno ubacuješ i zeleno (crveni radič, list mrkve, matovilac, malo peršina..) imaš na forumu sve o hrani koju smije a koju ne smije.
Sijeno, ako nemaš domaće, gledaj da je zeleno (ono skroz žuto nije dobro). Neki proizvođači imaju ono koje je rastreseno u vrećici, nama se to pokazalo kao dobro.
Ili, najbolje, možeš preko foruma kupiti i hranu i sve ostalo, po povoljnijoj cijeni. Pa ti se možda isplati platiti poštarinu, a zeko će imati dobru hranu :wink:
Maltica je malt-pasta. Kod nas se može kupiti samo ona od papaje, ali preko foruma ima (bar je bilo :blush: ) od jabuke. Ona se daje kad se zeko linja, da ne dobije začep. Ali ako sam dobro shvatila tvoj zeko je još beba?
Za to što ti ne dolazi.. Nije dobro što je puno u gajbi i još je sam. Najlakše ti prilaze kada legneš na pod, i kada im daješ hranu iz ruke.

Preporuka iz našeg iskustva: pošto ti je zeko puno sam, razmisli da mu nabaviš društvo, puno su sretniji. Ne odmah, naravno, jer ovome ne znaš ni spol :wink: .

Sretno i stavi malo slikica :) :) :)
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MOJ-ZEKO » pon pro 08, 2008 21:00 pm

Kiara je napisao/la:Ako su mu kuglice ovako izgledale,onda je to oke,jer to su vitaminske kuglice :wink:
slika
slika

kakica je bila takva ali ne bas toliko sljepljena hvala mnogo
MOJ-ZEKO

PostPostao/la MOJ-ZEKO » pon pro 08, 2008 21:07 pm

a kad je vrijeme linanja ne znab bas :hm: a zeko ima oko 1 kg i rodica preko koje sam ga dobila rekla je da ce se raspitati koliko je star mada cu ga svakako odvesti veterinaru jer mu mora malo odrezati kandje jer imam malog sina a njegove su kandje mnogo velike i ostre pa cu ga svakako odvesti veterinaru
na slikama vidim da su vase zeke mnogo male i nigdje ne mogu naci niti jednog slicnog mom pa se pitam koje li je vrste ima male usi uostalom pokusta cu da stavim sliku pa cete vi vidjeti moga malog Njofru (to sam mu ime dala po crtanom dusko dugousko a i moj sin to tako slatko izgovorio
MOJ-ZEKO

PostPostao/la Anek » pon pro 08, 2008 21:22 pm

Stavi sliku svakako. A hrana,pogledajte: http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=10
I recite od kuda ste?jer nema puno veterinara koji znaju o zekama (sto moze lose zavrsiti za zeku).
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MOJ-ZEKO » pon pro 08, 2008 23:43 pm

slika

slika

slika

ev ga zeko...
MOJ-ZEKO

PostPostao/la sanjita » uto pro 09, 2008 1:55 am

Joj cakani je al kaj mu nije ta gajbica malkice premala nekak :hm: ...jos ako provodi vecinu vremena unutra :sad:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 09, 2008 7:51 am

svakako je premala gajbica :(

ako nema vece za nabaviti sklepajte mu nesto ima nas puuuno koji imamo doma cudesa napravljena :D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la siga » uto pro 09, 2008 8:16 am

Definitivno mala. Možete tu gajbu čitavu rastaviti, iskoristiti rešetke tako da ih ponovno spojite u kombinaciji sa daskama. Dno vam može ostati kao wc-ić (samo napunite piljevinom ili drvenim peletima). Zeko se mora kretati. I gajbica mu mora biti barem tolika da se unutra može protegnuti.
Ako ga toliko volite, nužno je napraviti neke promjene. Ne mora vas koštati puno novca, samo malo truda :wink:
Sijeno mu je bolje dati u sjenilici, ili nekako, samo da nije sa poda. Pogotovo ako je on stalno u toj gajbici po njemu i gazi i piški..

Inače je prepremedena pahulja :prekrasniljubav: :prekrasniljubav: :prekrasniljubav: :prekrasniljubav:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mojZeko » uto pro 09, 2008 11:49 am

joj ljudi znala sam da ce cete se zaprepastiti i ja muku mucim sa tom malom gajbicom ali obecali su mi donjeti vecu bila sam mnogo tuzna kad sam vidjela vase predivne su i ogromne problem je sto neznam kako da ju sama napravim moj tata je htio napraviti od drveta ali nema koristi izgrickao bih ju je a zaista kad sam je kupovala nisam znala da je zeko ovoliki jer sam kod kolegice vidjela a bio je mali zeko u dlen je mogao stati pa sam mislila za prvu pomoc da moze ovo posluziti obecela sam zeki cim bude plata idemo mu kupiti nesto vece ako ne dobijem taj obecani

sto se tice veterinara zivim u zenci i prvo cu se raspitati za koje su specijalizirani a citajuci vase postove valjda nece biti frke da mu skrati kandje kad mi to mozemo raditi kod kuce on je inace zdrav zeko tako da neka intervencija od strane veta hvala Bogu nije potrebna ali cisto prevencije radi da ga pregleda jer imam malo dijete

i moram naglasiti nesto mi je sinoc kad sam postavljala sliku iskljucen iz nekog razloga profil pa cu kontaktirati admina da vidi u cemu je problem

i jos ljudi sinoc smo se prvi put super izmazili ma bilo je fenomenalno zaista legla sam na pod kako ste mi objasnili i dosao mi je u krilo grickao mi maicu ma pravo smo se izmazili hvala vam drustvo najbolji ste
mojZeko
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan