Preporuke za kupovna sijena i Upute za sušenje (domaće)

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Preporuke za kupovna sijena i Upute za sušenje (domaće)

PostPostao/la fleshettes » sub lis 13, 2007 11:40 am

ako sam ovo pitanje trebala postaviti u jedan od ova dva topica o sijenu, brišite topic :) a ako ne.. ovako:

zadnje koje sam kupila je Prestige sijeno jer sam zaključila da bi ono trebalo biti najkvalitetnije, s obzirom na marku (i cijenu). ali stevekić nije bio baš pretjerano oduševljen i sad ga jede, ali izgleda kao da ne uživa baš. sijeno jako fino miriši, ali je dosta tvrdo i ne baš zeleno. :huh:
prošli put sam kupila sijeno Bunny nature koje je jeftinije, ali mi se čini da ga je mali radije papao i da mu je bilo finije. bilo je zelenije, ali nije tako fino mirišalo kao Prestige.

sad mene zanima, jel to ovisi o vrsti sijena, pa moramo vidjeti koje našem niniću bolje paše, ili se ovdje radi o tome da je ovo Bunny nature bilo kvalitetnije od Prestige-a?

druga stvar :D
zanima me na što sve trebamo paziti kada sušimo vlastito sijeno? koje biljke treba izbaciti, koliko se dugo to treba sušiti i u kojim uvjetima (sad kad nema sunca)? znam da je bitno da trava nije zagađena, ali uvijek se bojim da ne osušim neku ''otrovnu'' biljku :blush:
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ledolina » sub lis 13, 2007 16:24 pm

Mi smo pustili da nam trava u dvoristu malo preraste- ima one dugacke tanke- bas trave, djeteline i radica na njoj- to smo pokosili i rasprostrli u jednoj prostoriji 10 dana da se susi. Povremeno smo ju okretali.

Trava je super zelena, a i mirisi toliko da smo ju morali popakirati u papirnate vrecice i zatvoriti jer nam je vec bilo dosta mirisa trave.

A na fotkama mojih zeceka vidi se koliko ju obozavaju!
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sub lis 13, 2007 19:48 pm

I naši radije jedu Bunny od Prestige-a, ali na žalost izgleda da se Bunny program više neće moći nabaviti jer se ukida uvoz (iz ne znam kojeg razloga) Takvu smo informaciju dobile u Pet centru Rijeka
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la fleshettes » sub lis 13, 2007 23:03 pm

nadam se da u rijeci šire krive informacije :D
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » ned lis 14, 2007 9:51 am

cure, imajte na umu da su neka sijena parfumirana. možda zato imaju divan miris :ljut:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fleshettes » ned lis 14, 2007 21:54 pm

ja sam sve više sigurna u to da to što je nešto 'provjerena marka' ne mora značiti da su svi proizvodi kvalitetni.
gotovo sam sigurna da je ovo prestige sijeno parfumirano, jer nešto ovako blijedo, bezbojno i tvrdo jednostavno Ne Može imati tako svjež miris.
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bugs » pon lis 15, 2007 1:13 am

Bome ni Bo nije odusevljena Prestige sijenom. nazalost ne sijecam se koje sam kupila prosli puta, bilo je to u akvarijumu u Rijeci, i to su obozavali i Tibi i sada Bo. a ovo pojede, ali tako... kao da jede jer nema drugoga. :belj:

Nego odmah da pitam, jel moze zeko zvakati granu od oraha. u biti tata joj je vec dao i dosta je sazvakala, za sada izgleda veselo, ali malo se brinem.. :blink:
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la Lilo » pon lis 15, 2007 1:56 am

Orah ne!Niti čut!Ma di ga pored svih voćki nađe..... :lud:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Bugs » pon lis 15, 2007 7:59 am

tata ga nadje, ali evo oduzet joj je i sve je ok...
Bugs
Zečić
Zečić

PostPostao/la moxa » pon lis 15, 2007 10:44 am

A pitanje o grancicama jabuke, mali obozava to glodat, ali me brine sto on nesto i pojede pa jel to ok ili da maknem grancicu kad vidim da usitnjene dijelove zvace?
Inace, brijem da ce drvo jabuke u dvoristu brzo ostat bez grancica, nije spricano bar koliko sam ja ziva, a vjerojatno ni prije tako da imamo na cemu trosit zube!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 15, 2007 11:26 am

grančice jabuke i lješnjaka slobodno može glodati, žvakati, papati..... čak i svježe. Naravno, bitno je da stablo nije špricano, a tvoje nije. Zato, neka mali uživa :D
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bugs » pon lis 15, 2007 11:35 am

sto da sad radim kad je bo jucer glodala orahovu granu? ce joj nesto biti? vidim samo da puno piski, sto je mozda sad samo uocljivije jer mi se cini da je mokraca tamnija. nakon pol dana navlacenja te grane, kad je tata spomenuo da to nije jabuka nego orah, sam joj odmah oduzela dok ne provjerim jel to ok. onda je dobila tresnju koju je odmah oglodala, al sam joj i to uzela, ponasala se ko da ce pojest cijelu granu, a ne da ostri zubeke na njoj. i sad ima grancicu od jabuke koju ne dozivljava 3%. sto da radim sad od svega toga?
Bugs
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 15, 2007 12:05 pm

Ostavi joj tu jabuku. Možeš joj čak i to maknuti, pa nakon nekog vremena ili sutra ponovo ponuditi istu.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pon lis 15, 2007 12:22 pm

Imam 4 vrste sijena kod kuce ali danas sam kupila i ono u DM-u- stvarno lijelo izgleda i zekani su se bacili na njega i popapali sve sto sam im dala u 10 minuta.

Cijena je 9 kn i nesto..

Jel netko probao to? Rekla je teta da im je to novo i da je stiglo prvi put krajem 8. mjeseca.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » pon lis 15, 2007 13:07 pm

Uuu, imam ja i ljesnjaka, svjeze ce biti u svako doba godine, samo moze i ljesnjak onda svjeze grancice?
Sijeno mi se pokazalo geeenijalno sto mi je ninocka dala pa neka me spoji s "proizvodjacem" :wink: (draga, oba tamani ko lud, budi moj diler, placam koliko treba za tvoje posrednistvo posto ne znam od koga je) , nakon toga kupovno od Prestige-a jede samo ako mora!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan