Prehrana mladog kunića

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Prehrana mladog kunića

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 18:55 pm

Ajmo ovak, rezimirati....

Pravilna dob za odvajanje kunića od majke je ____? - 8 tjedana

Zašto baš 8??? - zato što je toliko potrebno da se kuniću normalizira probava, da se odvikne od majčinog mlijeka i njene vitaminske stolice, da nauči jesti sijeno i hranu, te da počne proizvoditi vlastitu vitaminsku i zna je konzumirati

Kakve sad veze ova pitanja imaju s temom!? - e pa takve da želim reći: ako je kunić pravilno odvojen, dakle ima normaliziranu probavu, zeleno u ishrani neće mu (a očito je da i nije) naškoditi. Možda je ovaj kunić tako, pravilno odvojen.

Preporučam li davanje zelenog kunićima prije navršenih 4 ili 6 mjeseci starosti? - Ne. Ali, u ovom slučaju ne vidim problem, zeko odlično reagira, paše mu, napreduje i zašto išta mijenjati? U svrhu smanjenja rizika od eventualnog proljeva, preporučila bih osnovu u peletiranoj hrani, a malene količine povrća kao poslasticu. Pa kunić je.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub ruj 17, 2011 18:55 pm

Rekli su ti u pet shopu da zeko ima 2 mjeseca? jesai sigurna u to? ni prva ni zadnja prica o starosti kunica,obicno ih odvajaju puno puno manje po pet shopovima od majki i samim time su im organizmi vrlo krhki,izuzetak su pet shopovi koji ih odvajaju sa 8 tjedana kada bi najranije i trebali bit odvojeni od majke.prodavaci obicno nece priznati stvarnu dob jer im je bitno da su sto manji i sto sladji za ljude.ja bih se zbog toga sto neznas odakle je tocno i koliko je star drzala strogih uputa o prehrani,dakle ukinula bi zeleno.nece mu nista biti a ni tebi ako ostane jos koji mjesec na suhom i sijenu.moje misljenje.
Zadnja izmjena: sanjita; sub ruj 17, 2011 18:57 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » sub ruj 17, 2011 18:56 pm

Dobro pitanje Sanjita - di je zeko kupljen?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mališa12 » ned ruj 18, 2011 8:54 am

Zeko je kupljen u Kakaduu shopu u Slavonskom Brodu.
Mislim da cu mu smanjit postepeno dok ne izbacim u potpunosti. A mislim da bi se morala vidjeti reakcija da mu ne pase, nije 5 dana mali period sto se tice tako neceg.
:blush:
mališa12
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan