Postao/la msara » pon ožu 26, 2012 7:56 am
Hvala na odgovoru.Tako sam nekako i mislila. Vjerovatno meni to izgleda puno opasnije nego što stvarno jest.
Zanima me vaše iskusnije mišljenje oko još jedne stvari.
Mi dosta idemo za BiH vikendima. Od kad je Gregor s nama išli smo svega 2 puta i njega ostavljali kući, pa bi mu moja seka (30godina, nije klinka!) došla jednom dnevno očistiti i promijeniti po kućici što treba, ali smo primjetili da je on vidno nezadovoljan takvom situacijom (pusti ona njega po kući, ali to je sat-dva, a inače je pušten od 7 ujutro do 10 navečer). Svaki put kad se vratimo treba mu 24 sata da se opet pomiri s nama (točno kao da je ljut, neda se dirati i od svega bježi).
E sad, mi bi njega možda i furali s nama (riješili nazovi "putovnicu"), ali njegovu kučicu ne možemo furati jer je velika. Imamo manju koju bi mogli nositi sa sobom, ali ona mu je bojim se premala (60x30). Kad smo gore smo kod muževe sestre, koja ima troje djece(6,10 i 12g) i imaju i oni zekana, ali je u garaži u svojoj gajbici i puštaju ga vani po livadi 2-3 sata dnevno. Ne vole životinje po kući pa bi bilo glupo tražiti da moj Greg bude u kući, a bojim se da bi mu to bio preveliki šok u maloj kućici u garaži biti. (Da se razumijemo, u garaži jest toplo, ali nije kao u našem stanu). A i pustiti ga po livadi da hara, pojeo bi mislim i zemlju, i tko zna što još.
Obje su situacije bezveze, ali jedna mora biti bolja za njega.
Dakle, ostati i biti cijeli dan sam i pušten tek sat dva dnevno, ali na svom treitoriju, ili ići s nama biti uz nas ali u manjoj kućici i nepoznatom teritoriju (i s prijateljem koji je stariji od njega i još se nisu upoznali).
Ja bi ga najrađe vodila sa sobom jer se ne volim odvajati od njega i beskrajno sam tužna kad se ljuti na nas, ali bojim se da bi njemu s nama bio još veći šok.
Gore idemo bar jednom mjesečno.
Kak ovi sa vašim zekanima kad nekud idete? Da li su i vaši tako tužni (ljuti) kad se vratite? Mogu li mu ikako olakšati ostanak, s tim da ga ne mogu ostaviti puštenog po stanu jer još nismo svladali piškenje i kugličanje po kauču?