mucek ima upalu pluća...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la salatica » sub sij 05, 2008 18:25 pm

Kiki, stvarno pretužno :sad:

ja svoje nikada nisam hranila na špricu, ali srebro sam davala na silu...
niti jedan od njih nije voljan dobrovoljno popiti, no ja po malo ulijevam iza prednjih zubića i zapravo mi odgovara da ne progutaju odmah jer se kroz usnu šupljinu brže resorbira u organizam
naime, kod oralne konzumacije je dobro držati bar minutu u ustima, po mogućnosti pod jezikom

i za to vrijeme su na leđima i ne uzrujavam se što im dio iscuri, jer obično uzmem u špricu malo više nego bi trebali popiti

kad Zorro i Luna nisu htjeli jesti sijeno ni pelete, brala sam im svježi stolisnik ili davala sušeni (na žalost ove godine nemam zimnicu :sad:) i izmišljala povrće za kojim inače nisu ludi
ne znam čime ih hranite na špricu, ali možda ne jedu jer im to jednostavno nije fino?

kad sam pročitala parafinsko ulje, samo me nešto štrecnulo
i Zorro je izgledao kao da će se preseliti kad je dobio parafinsko ulje :sad:

držim fige da curica brzo ozdravi
salatica

PostPostao/la Kiara » sub sij 05, 2008 18:33 pm

jako mi je žao :sad: kako to prije nisam vidjela,...
također držim fige :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sri sij 09, 2008 22:22 pm

Kiki, kak je zekica, ima kakvih novosti?

a Muceki jesu i dalje neuredni?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet sij 10, 2008 6:35 am

muceki su malo bolje što se urednosti tiče, a inače su skroz cool
:)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anabi5 » čet sij 10, 2008 11:24 am

Kiki je napisao/la:...jednom nije htio nikako pa ga je dr.stisnuo u području vrata da ga prisili da proguta sadržaj(tad je ispustio nekakav grozan zvuk),tako da postoji mogućnost da je njemu dosta toga ušlo u pluća...

Pa koji doktor ga je tako išao siliti?! :shocked:

Tek sam sad pročitala temu...

Kikice, jako mi je žao zbog malenog :sad: Nadamo se da će malena biti bolje. :kisoo:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiki » čet sij 10, 2008 16:31 pm

Bili smo u Ponedjeljak u Bubi,dr.Ljolje je rekao nikako ne prekidat terapiju,krv na kraju nismo vadili jer je rekao da postoji mogućnost da krvna slika ne pokaže pravo stanje s obzirom da je pod terapijom,a i trebala bi ju njima ostavit nekih pola sata da joj izvade krv,sirotica mi je taj dan bila toliko isprepadana tako da smo to odgodili.Dao mi je terapije do slijedećeg Petka i rekao da onda idemo na rengen,a ako situacija ne bude bolja,mijenjamo terapiju :sad: Ne znam niš mi se to ne sviđa,ni toliko antibiotika,ni toliko zračenje,ne znam,nisam ni sama pametna, dajem joj prolife ali čini mi se da joj antibiotik uništava probavu,jer su kuglice sve manje i sve manje ih ima :sad:
Ninočka kako to da su vas skinuli s terapije s obzirom da slika nije bila dobra kao ni nama,jer meni kažu da terapija nekad može trajat i mjesecima i da ne smijemo prekidat :blush:
Mislim da mojoj curici stanje nije ništa bolje,možda ide na gore,antibiotici očito ne pomažu i bojim se da nemaju puno iskustva s upalom pluća kod kunića i sad se uče na njoj :sad: :sad: a ja neću da moja Dodica bude ničiji pokusni kunić :ljut:
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » čet sij 10, 2008 16:34 pm

Upala pluća je grozna kod svih životinja i ljudi :sad:
Ne znam jel ima netko na faxu više iskustva sa kunićima i upalom pluća :hm:
Jel malena ima dobar apetit? Kad je zadnji put dobila vitamine? Jel jede sijeno?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiki » čet sij 10, 2008 16:50 pm

Charlie je napisao/la:Upala pluća je grozna kod svih životinja i ljudi :sad:
Ne znam jel ima netko na faxu više iskustva sa kunićima i upalom pluća :hm:
Jel malena ima dobar apetit? Kad je zadnji put dobila vitamine? Jel jede sijeno?

Apetit je za sad ok ali čini mi se kao da malo manje papa,ostali smo bez Salaticinog sijena(danas idemo po njega ;D ),njega nekak najradije jede,svaki dan joj dajem 2 puta dnevno ehinaceu ,a i u Prolife-u ima B-vitamina,još sam mislila danas kupiti i Gervivet vitamine,ne znam hoće li to biti previše :blush: Joj nadam se da će uskoro krenuti na bolje ali nisam sigurna šta mi je pametnije ostati pod terapijom ili ju prekidati jer očito nema učinka(danas bi trebao biti već 24-ti dan) :blush: :sad:
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » čet sij 10, 2008 18:31 pm

kiki, nas su skinuli s antibiotika zato što je mucek došao sa simptomima koje ima oduvijek.
kiše i glasno diše već 2 godine, koliko je kod mene.
inače je bio beba lošeg imuniteta, pa je i to mođda razlog naše pauze.
mislim da se kod njega razmišlja o tome da li uopće nastaviti terapiju ili mu podići imunitet i pustiti kratko vrijeme da vidimo što će tijelo napraviti samo.

možda se i na slikama vidi ako je zeko aspirirao sadržaj :hm:

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiki » čet sij 10, 2008 20:50 pm

Ma nigdje se ne vidi da je ona aspirirala sadržaj to je samo njihova pretpostavka,na slikama se vidi samo kao nekakvo zasjenjenje,ugl. ja to ništa ne kužim onda su mi pokazali dio koji je tamni(crni) i svijetliji dio ugl.sve bi trebalo biti crno,dok je ovako svijetlo nije dobro :sad: Ne zna se da li je upala bakterijska ili virusna,e sad ako je bakterijska trebala se već riješiti-kažu oko 3 tjedna,a ako je virusna liječenje može trajati mjesecima,a virusna upala bi se ustvari trebala riješavati podizanjem imuniteta,jer antibiotici ne djeluju na viruse,a zašto onda toliko duge antibiotske kure?
A da li su tebi rekli da moraš nekad ponavljati rengen ili je to to,podići imunitet i vidjeti kako će on reagirati?
Ponekad dobijem dojam kao da oni(dr.) uopće ne shvaćaju zekane ozbiljno i kao da se ne trude toliko kao kod mačaka i pasa,ne znam možda sam u krivu :blink:
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » čet sij 10, 2008 20:52 pm

jadna malicka :sad:

ste potrazili drugo misljenje? mozda moze netko drugi pomoci bolje
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet sij 10, 2008 21:02 pm

Kiki je napisao/la:Ne zna se da li je upala bakterijska ili virusna,e sad ako je bakterijska trebala se već riješiti-kažu oko 3 tjedna,a ako je virusna liječenje može trajati mjesecima,a virusna upala bi se ustvari trebala riješavati podizanjem imuniteta,jer antibiotici ne djeluju na viruse,a zašto onda toliko duge antibiotske kure?

ovo je istina. bakterijska upala se liječi 14-30 dana, no rendgen je dobro napraviti nakon 30-45.

Kiki je napisao/la:A da li su tebi rekli da moraš nekad ponavljati rengen ili je to to,podići imunitet i vidjeti kako će on reagirati?

pa kad čitam što pišeš vidim da je razlika u tome što sam ja došla tamo svjesna da kunić ima respiratornih problema i nakon što su mu postavili dijagnozu nekako liječenje teče u suradnji s doktorom, a ne po njegovom nalogu. zapravo sam muceku uvelike sama postavila terapiju.
posebno sad kad ne dobivamo antibiotik.
naš doktor se isto malo ograđuje i nije siguran što bi i kako bi, a ja osobno vjerujem kako mu mogu pokušati pomoći i bez antibiotika.
moram naglasiti da mucek po opisu nikad nije bio u stanju kao tvoja zekica.
što se tiče malih i tvrdih kuglica one su normalna reakcija na antibiotik. mojima nudim više mrkvice, radiča, jabuke, banane, celera...
obavezno dajem prodigest ili prolife i sad nam završava prvi tjedan ehinacee.
nju ću davati još 7 dana, pa onda ide 14 dana koloidnog srebra.
nakon toga opet ehinacea, a ondak može doć na red i rendgen.
ako nam se slučajno nešto pogorša (a ne bude :wink: ) u roku par sati smo na antibiotiku :)

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiki » čet sij 10, 2008 21:03 pm

Lady Stardust je napisao/la:jadna malicka :sad:

ste potrazili drugo misljenje? mozda moze netko drugi pomoci bolje

Stvarno ne znam kome bi se obratila,jer Buba je na glasu da su među najboljima,ne bi ju htijela bezveze razvlačit od veta do veta,nisam ni sama pametna,a i njoj je već dosta ova cijela tortura traje od polovice 11.mjeseca :sad: U Pon. kad smo išli kod veterinara bila je toliko u šoku kao nikad dosad
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » čet sij 10, 2008 21:07 pm

kiki, kupi ehinacea kapi. stavio je netko sliku kutije proizvoda koji nema alkohola u temu "ninočkine kućne čarolije ili kako dati kuniću lijek"

kupi to i daj joj 0,1ml po kili ujutro i navečer 14 dana .

pokušaj joj ne davati na silu. ja promiješam s malticim i sad obadva to njupaju.
ako nemaš malticu od jabuke (toplo preporučam) javi mi i dat ću ti ja jednu.
razgovaraj s doktorom i ako misli da antibiotik ne treba prekidati, nemoj prekidati.
nakon 14 dana ehinacee treba napraviti pauzu. možeš davati 14 dana srebro ko ja ...

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiki » pet sij 11, 2008 17:09 pm

ninocka je napisao/la:kiki, kupi ehinacea kapi. stavio je netko sliku kutije proizvoda koji nema alkohola u temu "ninočkine kućne čarolije ili kako dati kuniću lijek"

kupi to i daj joj 0,1ml po kili ujutro i navečer 14 dana .

pokušaj joj ne davati na silu. ja promiješam s malticim i sad obadva to njupaju.
ako nemaš malticu od jabuke (toplo preporučam) javi mi i dat ću ti ja jednu.
razgovaraj s doktorom i ako misli da antibiotik ne treba prekidati, nemoj prekidati.
nakon 14 dana ehinacee treba napraviti pauzu. možeš davati 14 dana srebro ko ja ...

Imam tu ehinaceu,pije ju već oko 3 tjedna i luda je za njom tako da ju ne moram s ničim miješati,malticu od jabuke namamo(di to kupiš?) al papa ona i ovu od papaje ali nije baš neki ljubitelj :hm:
Prije par dana sam počela davat i srebro 1,5ml,dal da napravim sad pauzu s ehinaceom i povećam dozu srebra :blush:
dr.misli da antibiotik ne treba prekidati barem do Petka kad bi trbali ići na rengen,a njoj su se pod kožom počele stvarat kao nekakve kvržice,rekao je da postoji takva mogućnost kod duže terapije :sad:
Mi još imamo 9 injekcija za dati i više ne znam di da ju jadnu bodem :ljut:
Da li netko možda zna kakve su nuspojave enroxila,ne mogu nigdje naći :blush:
Kiki
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan