Društvo?Drugi kunić?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Društvo?Drugi kunić?

PostPostao/la Žarko » ned ožu 06, 2011 11:07 am

Evo ovako...Žarka imamo neka 4 mj...a otprilike je star onda 6 mj....
vec neko vrijeme mu planiramo kupit zenku...Naravno prije ju kastrirat...Sad ...dali bi on prihvatio drugog
kunica? :zeko10: :zeko10:
Žarko>Lavoglava luda od 5 mj. :)
Žarko
Kunić
Kunić

Re: Društvo?Drugi kunić?

PostPostao/la Anby » ned ožu 06, 2011 11:15 am

Naravno da bi :) I svakako je pozeljno da ima drustvo... Ja sam nr. godinu ipol imala samo zenskicu i stvarno nam je bilo super, ali tek otkada smo joj udomili decka vidim koliko joj je falilo drustvo njene vrste... preporodila se i sada uzivaju skupa... najbolje bi bilo kada bi udomila nekoga sa foruma, pogledaj malo u Udomljavanjima... uvijek se nadje neki slatkis koji treba dom :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned ožu 06, 2011 12:06 pm

Ovdje imaš više o međusobnom upoznavanju kunića:
viewtopic.php?f=8&t=3213

Idealna kombinacija je par mužjak-ženka. Mužjak treba biti kastriran. Nakon kastracije mužjak može biti plodan još 6 tjedana, pa dok ne prođe to razdoblje, ne bi smjeli biti zajedno.

Kombinacije mužjak-mužjak gotovo nikad ne funkcioniraju, a ženka-ženka su također upitne.

Zbog toga, za početak je najvažnije točno utvrditi spol kunića kojeg imaš! Puno ljudi je živjelo u uvjerenju da imaju muškog kunića, za kojeg se na kraju ispostavilo da je cura - ili obrnuto. Prodavači u dućanima nisu stručnjaci za procjenu spola.
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Žarko » ned ožu 06, 2011 14:17 pm

Fala svima na odgovoru,naime bio sam u Pet centru ujutro i meni je jedan zaposlenik rekao ni slucajno...ni musko ni zensko...I onak sam ga blijedo gledao...Nije bas obrazovan...A radi vec u tom pet centru bar 4 godine siguran sam.
Žarko>Lavoglava luda od 5 mj. :)
Žarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned ožu 06, 2011 17:52 pm

Ako zarku trazis curu onda ti je sada idealna prilika da ga kastriras pa da produ tih 6 tjedana dok trazite curu :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » ned ožu 06, 2011 22:18 pm

Žarko je napisao/la:Fala svima na odgovoru,naime bio sam u Pet centru ujutro i meni je jedan zaposlenik rekao ni slucajno...ni musko ni zensko...I onak sam ga blijedo gledao...Nije bas obrazovan...A radi vec u tom pet centru bar 4 godine siguran sam.

Ma joj, sve što čuješ u pet shopu, pogotovo pet centru, može, ali ne mora bit istinito, što kod kunića može bit presudno. Uvijek uzeti s rezervom i radije pitati ovdje, pogotovo što se tiče prehrane i zdravstvenih razloga. Ja bih poslušala altan, tražite neku curu na udomljavanju po mogućnosti, taman dok ne sredite svog dečka.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon ožu 07, 2011 12:19 pm

Zaboravi Pet Centar. Oni prodaju premlade kuniće, koje odvajaju od majke već s 3 tjedna starosti, što znači da ignoriraju zakonske propise. Ako želiš zdravog kunića on mora bit s majkom 8 tjedana.

Bilo bi najljepše kad bi pružila sreću i novi dom, nekom kuniću koji je dom nažalost izgubio:
viewforum.php?f=9
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan