* P * U * P * A

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

* P * U * P * A

PostPostao/la Malena maza » pet pro 31, 2010 17:53 pm

Pupa i njen život kod mene iz njene perspektive.

Ako me već ne znate, ja sam Pupa. Mala, čupava, preslatka patuljasta loptica od zeca. Imam male uši, oko kojih strši dlaka,

zapravo, strši kao i svugdje na mome tijelu. No, ipak to je za mene normalno, jer ja sam posebna patuljasta zekica. Smještena

sam u selu Vuka, oko 20 km od Osijeka. ... Inače ne volim neznance, ali ako me baš tako jako želite posjetiti, napraviti ću iznimku!

Ipak, sam Vam ja dobra duša. Iako, se to izvana ne primjeti. Tako barem kaže moja ''gazdarica''. Zapravo, ona misli da je moja

''gazdarica'', ali ja ipak znam bolje pa Vam mirne savjesti mogu reći da je u krivu. Ja Vam gospodarim cijelom našom kućom

smiještenoj na kućnom broju 15.

Pa dobro, ne gospodarim baš cijelom kućom, cijelo vrijeme! Samo...većinom. Zapravo, ja ne volim gospodariti, samo ne volim kada

netko gospodari sa mnom! Pokušali su to oni, ali sam im ja odmah u startu maknula tu misao iz glave. Točnije, ja (većinu vremena

provodim) živim u gajbici s malim katom i stepenicama. Moji misle da su dimenzije – 100x60x100 (dužina, širina, visina) dovoljne za

maleckog zeca poput mene, ali se grdno varaju. No, dobro to zna moja (kao) ''gazdarica'', pa me često pušta u radijonu dokle čisti

gajbicu ili nešto radi (radijona - soba u kojoj je gajbica, tj. nusprostorija spojena s kućom – inaće radna prostorija njenoga tate)

da se dobro istrčem. No, to mi je apsolutno ništa naspram par sati dnevno u kući koje provodim prolazeći kroz moj misteriozni tunel

s čak tri otvora, zatim kopajući i grizući samo moju deku, i naravno, lizajući, grizući i kopajući po njihovim najdražim hlačama i

majcama. No, moja gazdarica kaže da u tome griženju ima i nečega korisnoga... da, da, ne šalim se ja. Ona kaže da super

usitnjavam papir umjesto nje! Ali, i tu ima mali problem. Znate koji? E, pa taj njeni papir su većinom njene knjige, lektire itd.

Stvarno, ne shvaćam kaj diže toku frku oko jedne bilježnice iz engleskog... i matematike, i hrvatskog... Mislim, baš je čudna! Iako

joj često prkosim svojim ponašaljem, ja nju volim. Sprijateljile smo se otkako sam došla. Prvih dana sam se bojala tako da sam ju

tjerala od sebe i ugrizla ju čim stavi svoju ruku bilo gdje blizu mene. No, sada je ližem. Svugdje. Njoj je to zanimljivo i smiješno, a

meni fino! Barem obadvije imamo koristi.

Volim i njenu mamu. Nju baš obožavam. Uvijek skakućem po njoj, i ona to voli, iako se katastrofalno boji dlaka itd. Zapravo, ja

sam prvi ljubimac koji baš smije ići u kuću bez nekog ograničenja. Ma, nema šta. Osvojila ju je moja ljepota! Sve u svemu, uvijek

mi tepa, a čim dođem kod nje počne me maziti! A, ako, ne dođem... ona dođe k meni. Volim i ''gazdaričinog'' tatu... i on voli mene,

iako on baš ne voli ljubimce (voli, ali se pretvara!), mrzi kada opadaju dlake i kada vidi moje govance. Tada odmah govori da me

''gazdarica'' nosi van. No, ona to nabrzinu pokupi, ja izvedem neku ludoriju, svi se nasmijemo i zaslužim još par desetaka minuta

duže u kući. A, o broju ludorija neću ni govoriti. I još posljenja osoba u mome kućanstvu, ''gazaričina'' sestra. Nju ne volim.

Dosadna je, stalno me plaši i živcira. Viče samo kako bi me uplašila pa da se ona nasmije. Pušta glasnu glazbu s istom nakonom.

Stalno mi se približava, prvo lagano kao jer me se boji, a kasnije trese rukom oko mene da me uplaši, pa meni to dosadi i živcira

me pa ju ja krenem napasti. Tada vriši, i bježi od mene kao da je duha vidjela.

Moja ''gazdarica' mrzi što se njena sestra tako odnosi prema meni. No, s njom se ne može drukčije, tako da je ''gazdarica''

pokušava držati što podalje od mene.

Od hrane jedem sijeno, Cuni nature i neko voće, povrće i bilje. Najdraže voće mi je jabuka (barem tako moja gazdarica misli jer mi

još nije dala brusnice), povrće – mrkva, a bilje – maslačak. Sijeno obožavam i jedem ga puno, Cuni nature volim, ali kada mi

''gazdarica'' da šaku, šaku i pol (ili čak dvije) ujutro, ja to imam tijekom cijelog dana i još mi ostane.

Obozavam glodati. Ali, samo fino drvo. Tako moj kavez obozavam glodati, a grančiće iz Pet centra baš i ne. No, ipak volim domaće

grančice lješnjaka. ''Gazdarica'' kaže da su to od njene bake, a uskoro će mo mi imati i svoje jer imamo posađena stabla lješnjaka,

jabuke i još puno drugih voćaka koje smijem, no i ne smijem jesti. Nešto odraslih stabala već imamo, tako jedva čekam da dođe

jesen pa da se najedem jabukica iz vlastitog dvorišta.

Eh, da dvorište. Imam ga, ali još nikada nisam bila zapravo u njemu. Bila sam samo u šetljici, u narjučju moje gazdarice. Ona se

boji da mi se nešto ne dogodi zbog npr. - neke biljke koju ne smijem jesti, da ne bi došao neki okolni pas ili mačka, da pobjegnem

itd. Za sada, dvorište mi je još samo san, iako se nalazim dva metra od njega, a dijeli nas samo jedan zid!

Da, to je otprilike sažetak moga života. Sve u svemu... Imam oko dvije godine (tako je rekla ''bivša gazdarica''), a u Nelinu kuću

sam došla 15.1.2011. I za mene, i nju – nezaboravan dan, no i datum.

Moja ''gazdarica'' – Marinela Trupeljak.

THE END

Kako je sve počelo. Od nakane nabavljanja zeca do Pupe.
Pozdrav... :) Evo ja sam nova na forumu iako jos nemam zeku (dobivam ga za par dana) zeljela sam otvoriti temu da se u poznam s Vama. Tako tu cu Vam staviti slikice zekija ili zekice koju/kojeg budem dobila. :D Usput, tata mi treba svaki dan poceti praviti onako malo vecu gajbu za zeku (znate ono home-made od drveta) pa smo mislili napraviti nesto ovakvo. slika
E sada jel se mogu dolje (znaci samo dolja razina) poljepiti plocice tj. jel to dobra ideja? Ono da drvo ne upija ''lokvice'' vec da ih mozemo obrisati krpom (ili nesto slicno) i usput da zeki po ljeti bude hladnije kada se izvali na (hladne) polocice... A kada je zima da podloga bude piljevina pa gore slama ili samo slama... (debeli sloj slame da si zeko sam oblikuje ''kucicu'' po zelji) Zar je to dobra ideja? I mislili smo u WC piljevinu ili pjesak... sto je bolje? Zato sto moji ne namjeravaj kupovati one neke valjcice tako da mi to ne morate predlagati... Moji idu na ono - prirodno je prirodno. :nowink: I da Vam malo pojasnim situaciju... ja zivim na selu tako da hvala Bogu imam dvoriste tako da ce zeko po lijepom vremenu trkati po vani. Vjerujem da ce zeko biti vecinu vremena u mojoj sobi... ali ce mu kavez biti u '''radijoni'' (to je kao nusprostorija spojena s kucom) ali mislim da je po zimi tamo nekih 15 stupnjeva a kada se ugasi pec od centraloga (po noci) jos hladnije... Tako da se nadam da se nece smrznuti. Ipak kada budu krizne situacije moze u moju sobu. :zeko1: Tako da nadam se da ce mi netko odg. na pitanja... Pozdrav...

P. S. Ako ovaj post ne spada ovdje slobodno ga premjestite jer ipak ovo mi je prvi post dokle se malo ne snadem. :zeko7:
Zadnja izmjena: Malena maza; pet vel 25, 2011 23:22 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

Re: Pozdrav...

PostPostao/la zekoslav123 » pon sij 03, 2011 9:40 am

imam slicnu situaciju kao ti-zivim na selu i pustam zeku kada je lijepo vrijeme vani da se istrci ,po vrtu...ako imas iza kuce neku sirinu predlazem ti da ga pustis tu jer oni vole trcati i zavirivati svugdje pa je pametnije da nebude blizu auta :D
moj zeko je u kuci u istom kavezu kao sto vi namjeravate raditi i kako vidim njemu je lijepo..mozes ga pustiti kao ja svoga da po kuci trci kada je ruzno vrijeme vani.
a sto se tice kaveza on je zeki udoban..ako mu zelis napraviti wc onda on moze biti od piljevine..
mozes staviti plocice ali sada preko zime da mu nebude hladno stavi debeli sloj slame,pa on sebi moze napraviti "gnijezdo" :D
jedva cekam slikice od zeke ... :zeko3:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ZeljacKA » pon sij 03, 2011 9:59 am

jedva cekam slikice od zeke ... :zeko3:[/quote]

:zeko10: Pločice pod zeku,hmm.... :blink:
ZeljacKA

PostPostao/la Malena maza » pon sij 03, 2011 12:24 pm

zekoslav123 je napisao/la:imam slicnu situaciju kao ti-zivim na selu i pustam zeku kada je lijepo vrijeme vani da se istrci ,po vrtu...ako imas iza kuce neku sirinu predlazem ti da ga pustis tu jer oni vole trcati i zavirivati svugdje pa je pametnije da nebude blizu auta :D
moj zeko je u kuci u istom kavezu kao sto vi namjeravate raditi i kako vidim njemu je lijepo..mozes ga pustiti kao ja svoga da po kuci trci kada je ruzno vrijeme vani.
a sto se tice kaveza on je zeki udoban..ako mu zelis napraviti wc onda on moze biti od piljevine..
mozes staviti plocice ali sada preko zime da mu nebude hladno stavi debeli sloj slame,pa on sebi moze napraviti "gnijezdo" :D
jedva cekam slikice od zeke ... :zeko3:

Naravno da ga namjeravam pustati vani po ljeti tj. kada je toplo da se istrci i po par sati. ;) A on hoce vecinu vremena i provoditi u mojoj sobi jer ne zelim da stalno bude u kavezu, prvo sam mislila kupiti onaj mali ali moj tata majstor odmah se ponudio da mu napravi veliki... (tj. ponudio se kada je cuo kolika je cijena malo vecih kupovnih kaveza.. :wink: :D ) Dobro onda cu piljevinu stavljat, a naravno po zimi ce biti debeli sloj slame... :) Za par dana idemo po materijal za kucicu a kada kucica bude gotova u pet centar po zeku... ne znam koja ce biti vrsta jer uvijek imaju ''drukcije'' zeceke, prosli puta bili su smao lavljoglavi.. :S
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la cupili » pon sij 03, 2011 13:15 pm

Lavoglavi kunići su premedeni... :zeko3:
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » pon sij 03, 2011 13:22 pm

Mislim da pločice nisu pametna ideja, između brojnih razloga izvući ću onaj da su hladne. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekoslav123 » pon sij 03, 2011 13:53 pm

da ali je rekla staviti debeli sloj slame,sto ce biti toplo,a plocice ce joj olaksati ciscenje :cool:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la warped » pon sij 03, 2011 14:03 pm

A smrad? :P

Jednako bi joj lako čišćenje bilo s linoleumom, a u tom slučaju ni piljevina ni slama nebi bile potrebne. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ZeljacKA » pon sij 03, 2011 14:37 pm

cupili je napisao/la:Lavoglavi kunići su premedeni... :zeko3:

:wink: Lavljoglavi,opaaa.....sorry.... :wink:
Zadnja izmjena: ZeljacKA; pon sij 03, 2011 23:26 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ZeljacKA

PostPostao/la ZeljacKA » pon sij 03, 2011 14:45 pm

warped je napisao/la:A smrad? :P

Jednako bi joj lako čišćenje bilo s linoleumom, a u tom slučaju ni piljevina ni slama nebi bile potrebne. :)

:wub: Olakšati?? :zeko10: pa zar mi uvijek moramo gledati kako će se nešto nama olakšati,a što je bolje za životinju,a koja,nažalost,nemože iznijeti svoje mišljenje ne marimo... :hm:
ZeljacKA

PostPostao/la warped » pon sij 03, 2011 15:24 pm

Uz dužno poštovanje, ali vi zaista govorite svašta samo da bi govorili. :) Primjećujem da nalazite svaku moguću priliku da bi ukazali na to kako se ljudi ne brinu dovoljno o svojim životinjicama (počevši od one teme o penjanju po zidovima). To je neugodno i nepošteno od vas, koliko god možda dobru namjeru imali.

Nije li linoleum ujedno bolji i za nas i za njih? Nije im sklisko, ne promače, lakše je čistiti (što je bitno, jer jer je od velike važnosti da im bude čisto), svi si ga mogu priuštiti, ne nadražuje im capice...itd.

Molim vas, ostavljajte i dalje savjete (znanja i iskustva sigurno imate), ali neka oni budu primjereno napisani, bez aludiranja na to da smo loši zekoljupci koji misle samo na sebe i ni ne vide da su im kunići traumatizirani zbog naše nedovoljne brige o njima.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ZeljacKA » pon sij 03, 2011 17:54 pm

warped je napisao/la:Uz dužno poštovanje, ali vi zaista govorite svašta samo da bi govorili. :) Primjećujem da nalazite svaku moguću priliku da bi ukazali na to kako se ljudi ne brinu dovoljno o svojim životinjicama (počevši od one teme o penjanju po zidovima). To je neugodno i nepošteno od vas, koliko god možda dobru namjeru imali.

Nije li linoleum ujedno bolji i za nas i za njih? Nije im sklisko, ne promače, lakše je čistiti (što je bitno, jer jer je od velike važnosti da im bude čisto), svi si ga mogu priuštiti, ne nadražuje im capice...itd.

Molim vas, ostavljajte i dalje savjete (znanja i iskustva sigurno imate), ali neka oni budu primjereno napisani, bez aludiranja na to da smo loši zekoljupci koji misle samo na sebe i ni ne vide da su im kunići traumatizirani zbog naše nedovoljne brige o njima.

:wink: Oprostite,ovo prvo neću komentirati,jer je to Vaše mišljenje,a s kojim se ja mogu i ne moram složiti,kao i svako drugi,ali nema niko pravo razuvjeravati Vas suprotno... :zeko4:

:zeko6: Što se tiče ovog Vašeg drugog navoda,ja nisam decidirano rekao da nije dobro,već sam mislio,sa onim što sam napisao,da svi trebamo razmišljati kako će životinji biti bolje,a ne uvjek gledati,kako ćemo sebi olakšati,na što su me navele Vaše riječi "Sebi olakšati",no ok je,to je Vaše pravo da shvatite ovako ili onako,i niko Vas nema pravo razuvjeravati.... :zeko1:

:zeko10: Ali,ipak,ću se na kraju osvrnuti i na ono prvo,ali ne o Vašem mišljenju o meni i mom pisanju,ne govorenju,već o tome što ja mislim.
Ja uopće ne mislim da je bilo ko ovdje loš zekoljubac,dapače,suprotno,jer ja i nemam pravo na takvo mišljenje,mislim da ni Vi da izvlačite takve zaključke o nekom drugom,konkretno o meni,
no ok,opet je to samo Vaše mišljenje... :sad:

:huh: Što se tiče konkretne teme koju ste spomenuli,lijepo bih Vas zamolio da se vratite na nju,te da pročitate post koji sam napisao,a tamo lijepo stoji,koliko se sjećam,da "POSTOJI" mogućnost da se radi o nečem ozbiljnijem,pa sam naveo na što konkretno mislim,ali,iskreno,nisam mislio da se vlasnik tog kunića neadekvatno brine za njega ili nešto drugo slično tome,očito ste pogrešno zaključili,a što je opet Vaše pravo.
No međutim,ako postoji ikakva sumnja da sam mislio povrijediti vlasnika tog kunića u navedenom postu,ja mu se OVIM PUTEM,JAVNO ISPRIČAVAM,jer mi stvarno nije bila niti namjera,a niti želja istog povrijedim,samo sam želio ukazati kakva mogućnost postoji... :sad:

:hm: Na kraju da dodam,baš u ovoj temi i oko ovog,smo se u potpunosti složili u mišljenjima i nisam Vam imao namjeru proturiječiti,samo se osvrnuti kako bi "bilo lakše",a nisam ni gledao ko je u pitanju,dakle Vi ili neko drugi,no kada sam sada malo prolistao svoje postove,shvatio sam da je došlo u jednoj temi,a što se nije direktno ticalo te teme,do naših neslaganja u mišljenjima,i stoga oprostite molim Vas,da zam znao da ste Vi u pitanju,nebi sigurno ulazio u raspravu,a kamo li bi Vas citirao,a što ću paziti u budućnosti da ne činim... :sad:
ZeljacKA

PostPostao/la Malena maza » pon sij 03, 2011 19:27 pm

Od plocica do zustre rasparave o dobrim/losim zecoljubcima. Kako Vam samo uspije... :wub: ;D Sala, naravno. A nakon sto ste mi sve rekli mislim da necu plocice... Moram vidjeti s tatom za linoleum jer ipak sto on kaze tako ce i biti. :zeko1: Za par dana idmeo u kupnju pa mu onda sve kazem. :zeko2:
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ZeljacKA » pon sij 03, 2011 19:48 pm

Malena maza je napisao/la:Od plocica do zustre rasparave o dobrim/losim zecoljubcima. Kako Vam samo uspije... :wub: ;D Sala, naravno. A nakon sto ste mi sve rekli mislim da necu plocice... Moram vidjeti s tatom za linoleum jer ipak sto on kaze tako ce i biti. :zeko1: Za par dana idmeo u kupnju pa mu onda sve kazem. :zeko2:

:zeko4: Ma sve ok,očito smo pretemperamentni,sretno tebi i novom zeki.... :zeko1:
ZeljacKA

PostPostao/la warped » pon sij 03, 2011 19:51 pm

I da, zaboravila sam te pohvaliti šta odgovorno pripremaš sve puno prije nego zeko stigne. Nekak većina ljudi na kraju sve u zadnji tren nabavi. :)

Još samo da udomiš zekana umjesto da ga kupiš i sve bi bilo savršeno! :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan