kako preci sa posudice na pojilicu?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

kako preci sa posudice na pojilicu?

PostPostao/la martina » sub pro 04, 2010 18:19 pm

moj zeko od kada je dosao kod mene uvijek je pio vodi iz posudice.medjutim kako je on hiperaktivan cesto prevrne posudicu u kavezu i onda mu citav kavez bude mokar.prije nekoliko dana sam kupila pojilicu za kunice i sad neznam kako da ga naucim na pojilicu...nesmijem mu odjednom samo izvaditi posudicu i staviti pojilicu jer me strah da nece znati koristiti pojilicu.
sta da radim?kako da ga naucim na pojilicu??? :hm:
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

Re: kako preci sa posudice na pojilicu?

PostPostao/la Anby » sub pro 04, 2010 18:39 pm

Nisam ni ja uspjela nauciti svoju da pije iz pojilice, a posudicu mi redovno izvrne, tako da sam je naucila na posudicu onu koja bude zakacena na vrata transportera, nemoze je prevrnuti mada je probala i izgrickala je cijelu, al kada je vidjela da to prosipanje ne ide bas tako okanila se :)

pije i dalje iz posudice ali kazem zakacene na vrata transportera...mozda mozes zakaciti i ti na kavez... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sub pro 04, 2010 19:39 pm

Ja sam mom jednostavno izvadila cinijicu i stavilla pojilicu .. Kod nas u Nisu U SVIM PETSHOPOVIMA ZEKE PIJU IZ POJILICE , TAKO DA JE MOJ ODMAH ZNAO , i uspesno smo resili problem sa kvasenjem ... On je redovno kvasio noge . Probaj da mu stavis pojilicu , i ako posle par sati vidis da nije pio vrati mu ciniju ... Mada mislim da ce hteti ...
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 05, 2010 8:04 am

Ako voli malticu namaži malo na pojilicu, možda ne zna piti vodu iz pojilice, pa ovako shvati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekoslav123 » ned pro 05, 2010 9:18 am

martina je napisao/la:moj zeko od kada je dosao kod mene uvijek je pio vodi iz posudice.medjutim kako je on hiperaktivan cesto prevrne posudicu u kavezu i onda mu citav kavez bude mokar.prije nekoliko dana sam kupila pojilicu za kunice i sad neznam kako da ga naucim na pojilicu...nesmijem mu odjednom samo izvaditi posudicu i staviti pojilicu jer me strah da nece znati koristiti pojilicu.
sta da radim?kako da ga naucim na pojilicu??? :hm:

imam isti problem.moj zekan je prvo pio vodu iz posudice i kada zeli ici vani uvijek skace po kavezu i prevrne posudicu i cijeli mu kavez bude mokar.takodjer sam mu kupila pojilicu i ne zeli piti iz pojilice nego samo iz posudice,sto da radim? :lud: :sad:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon pro 06, 2010 21:29 pm

Maknes posudicu..dovedes zeku do pojilice i stisnes pojilicu..zeko bi trebao automatski pocet lizat pojilicu..ako nije bas odmah shvatio (pratis jel se mice razina vode u pojilici tijekom dana ili bar do drugog dana, ili vidis jel zeko pije) ponovis postupak par puta..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sindenis » uto pro 07, 2010 21:29 pm

Mukica je isto u pet shopu pila iz zdjelice, ali odmah sam ja njoj prsticem pokazivala kako pojilica radi s tim da je ona sjedila i gledala me u cudu. Onda sam nju malo priblizila (tj. njuskicu do pojilice) i brzo je skuzila. Hm... da, kad ti s prstom provjeravas jel radi i pokazujes zeki onda joj svojoj prst malo priblizi da ona osjeti da je to voda.
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la VooDoo » pon sij 03, 2011 2:02 am

altan je napisao/la:Maknes posudicu..dovedes zeku do pojilice i stisnes pojilicu..zeko bi trebao automatski pocet lizat pojilicu..ako nije bas odmah shvatio (pratis jel se mice razina vode u pojilici tijekom dana ili bar do drugog dana, ili vidis jel zeko pije) ponovis postupak par puta..

ja sam mom isto tako, jednostavno stavio pojilicu, jednom sam mu prstom pokazao (citaj drmnuo onaj lager :) ) i odmah je skontao...
VooDoo
Kunić
Kunić

PostPostao/la siga » uto sij 04, 2011 18:51 pm

Ja sam bila uvjerena da moj Tavo ne zna piti iz pojilice pa sam inzistirala na zdjelici.. onda sam bila u bolnici i Siga se brinuo za njih.. ja sam došla kući a ispalo je da Tavo ipak zna piti iz pojilice :blush: .
Probaj ovo kako su napisali čim on jednom lizne i vidi da je to voda, znat će
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » uto sij 11, 2011 16:16 pm

Evo izvadila sam mu posudicu i samo stavila pojilicu,jednom prstom pokazala i od tada koristi pojilicu :zeko5:
A ja se bojala da on to nece znati jer nije iz pet shopa nego tamo gdje se on rodio neznam da li zeke imaju i normalne posudice...
Moje malo pametno uhato stvorenje... :zeko5:
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri sij 12, 2011 11:16 am

ma sve oni znaju, meni je moja mala Zoe kad je tek došla iz pet shopa maltene u ruku gurala njušku da joj dam tu pojilicu već jednom, čim sam ju postavila već je pila ko velika. ako ne ide odmah, guraš prstom kuglicu da skuže princip. ali neki jednostavno ne vole pojilicu. Duško i Lola koji su bimbači od 3 i 4 godine uopće neće na pojilicu (dobili su svoju sa sobom pri udomljavanju), nego piju iz zdjelice koju sam im stavila. pojilice imaju čak dvije i uspješno ih ignoriraju.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sri sij 12, 2011 11:47 am

a jel moguce da zeko NE zna piti iz posudice? :blink: ja sam svome jednom pokusala staviti i mislila sam da ce se ugustiti...zabije njusku u vodu i kasnije se sapama udara po nosicu... :lud:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » sri sij 12, 2011 19:32 pm

kod nas je frank pokusala utopiti gvozdenija u padelici :D :D :D
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sri vel 02, 2011 9:07 am

Fiffy je napisao/la:a jel moguce da zeko NE zna piti iz posudice? :blink: ja sam svome jednom pokusala staviti i mislila sam da ce se ugustiti...zabije njusku u vodu i kasnije se sapama udara po nosicu... :lud:

Ne udara se nego se pere :)

frances je napisao/la:kod nas je frank pokusala utopiti gvozdenija u padelici :D :D :D

;D ;D ;D ;D hoće ona hoće, beast
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la frances » čet vel 03, 2011 9:41 am

zeko Simba je napisao/la:
frances je napisao/la:kod nas je frank pokusala utopiti gvozdenija u padelici :D :D :D

;D ;D ;D ;D hoće ona hoće, beast

nije mi bilo zabavno :D
ujutro se budim, ona balansira na onom supljem panju s tri sapice, a s cetvrtom njega gnjuri u padelici..
prestrasila sam se.
onda je valjda njemu bilo dosta, pa ju je naucio pit iz pojilice :D
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan