KASTRACIJA/STERILIZACIJA KUNIĆA

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Re: KASTRACIJA/STERILIZACIJA KUNIĆA

PostPostao/la lorena105 » pon ožu 25, 2013 21:52 pm

a nadam se da ga ne peće to što kažeš popišana guza, znači mokraća za ranu :zeko4:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon ožu 25, 2013 22:08 pm

Ne, sa strane mu je popišana guza, kako je ležao na boku. Nije na rani. Kad se bio izvalio na leđa, dok je još bio po anestezijom sam vijela da ima krvi i bilo je nečeg crnog, pretpostavljam da je to prah za zarastanje rane. Stalno je pokušavao ustat i padao, ja sam ga držala i pazila da se ne povrijedi. Glava bi mu bila samo pala odjednom, grozno je izgledao. :sad: :sad:
Hvala Bogu pa je sad bolje, malo je i sijena popapao. Vidim da je ljut na mene, okrenut mi je guzom stalno. Sad se već i čisti polako, dobro mu je. :)
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon ožu 25, 2013 23:18 pm

Pokušava si lizati ranu, ja mu ne dam. Ne znam kako ću otić spavat, kad moram pazit. Koliko treba proći od operacije da si smije lizati ranu, ako zna netko?
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » uto ožu 26, 2013 0:29 am

Pahuljica_Ri je napisao/la:Pokušava si lizati ranu, ja mu ne dam. Ne znam kako ću otić spavat, kad moram pazit. Koliko treba proći od operacije da si smije lizati ranu, ako zna netko?

sigurno dva tri dana ne bi smio dirati ranu, minimalno, mada vjerojatno ni neće, bitan je sad prvi dan i večer... znam da su neki imali one ovratnike za mace (najmanje) ili su stavljali zeki najlon čarapu preko gaze da ne može do toga.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ožu 26, 2013 0:53 am

Ja niti neću spavat najvjerojatnije ovu večer, i sutra ću biti cijeli dan uz njega, ali nema me tko zamjenit niti pripazit na njega. najlonku bi potrgao, a i ne znam kako bi mu je stavila. Imao je i proljev, jel to možda od stresa?
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » uto ožu 26, 2013 0:57 am

moguće da je od stresa, da.. trebao bi ga netko nadgledati 24h dok ne prođe ovo frkovito razdoblje kad si može dirati ranu. nakon toga bi trebalo ići na bolje dosta brzo.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ožu 26, 2013 1:03 am

Ok, hvala!
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bijou » uto ožu 26, 2013 10:06 am

Joj, tek sad vidim... Kako je danas?
Biti će dobro, ne brini. Slično je bilo i s Bijou, isto je tako padala i teturala i ružno mi je to izgledalo, škrgutala zubima, ali sve je brzo prošlo. Kod nas je bila sterilizacija, pa je i rana veća, imala je preko gazu zaljepljenu i ona je to drugi dan sve sama skinula dok nisam gledala u doslovce 10-tak minuta iako sam ostala s njom doma, ali nakon toga ranu nije dirala i sve je super prošlo. Valjda ju je gaza smetala.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ožu 26, 2013 13:07 pm

Dobro je! Bila sam s njim cijelu noć, otišla odspavat par sati ujutro da pazim da si ne dira ranu. Jeo je sijeno, sad jede zeleno. Sijedi cijelo vrijeme, miran je. Joj, hvala Bogu, jučer sam se toliko prepala da ne mogu opisat... :sad: Sap popodne još idemo po antibiotik, sigurno će se opet uplašit.. Bijou, hvala ti, trebala sam čut tako nešto, znam da pretjerujem, ali mislila sam da ću ga izgubit. :sad:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la lorena105 » uto ožu 26, 2013 15:03 pm

drago mi je da je dobro :zeko3:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » uto ožu 26, 2013 16:07 pm

Joj micko mali samo da je dobro :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ožu 26, 2013 18:01 pm

Evo otišli po antibiotik i sad više ne moramo nigdje, to je to. Stavila sam mu prodigest u vodu da mu se stabilizira probava. Niko je ok, puno papa. Pustila sam ga po sobi, pa se zavukao iza kreveta. Sad je već kao nov! :) Puno hvala svima na podršci i savjetima, puno ste mi pomogli! Puse od Nika i mene! :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko8:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la lorena105 » uto ožu 26, 2013 18:04 pm

baš mi je drago da je sve ispalo ok i da ste sad to riješili :D puse Nikiću :zeko3:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » uto ožu 26, 2013 20:28 pm

Baš mi je drago, Niko je pravi tigar :cool: Vjeruj mi da sam i ja u jednom trenutku mislila da ću je izgubiti, kad se budila iz anestezije, pokušala dignut, pala na bok (na dekicu) i nije mrdala pol ure, samo se trbuh dizao kad je disala, bila sam luda, sjedila pored kaveza i plakala. Ali evo nje zecopleše po bračnom krevetu, kuglice lete na sve strane, fino sve popiša i skače od sreće, pa ko' je ne bi volio :belj:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ožu 26, 2013 21:05 pm

:zeko7:
Bijou je super zekica! :zeko3: :zeko3: :zeko8: Tako je i meni bilo jučer, čim bi se smirio, ja bi počela ludit i tražit znakove života... Hvala Bogu pa je to iza nas. :) I nije uopće ljut na mene, evo sad leži na podu pored mene. :dj: Valjda sam se iskupila što sam cijelu noć probdjela uz njega. :P :wink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan