Pomoć! Hitno!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Pomoć! Hitno!

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 11, 2013 20:23 pm

Jede cijelo vrijeme sijeno, zapravo to jede najviše, jer ja forsiram! Pelete dobiju samo na večer i u jutro! Ako mi se čini da nisu pojeli dosta sijena, malo im pomaknem obrok s peletima! Ja se stvarno svega bojim, čistim wc nekada i do 3 puta dnevno kako bi imala uvida u njihovu probavu! Oni nisu moji prvi kunići, brat mi doma uzgaja kuniće, no velike, oni su vani i ne mogu reći da s njima imamo nekih zdravstvenih poblema, ako se i nešto dogodi to se brzo riješi. No ja sam imala dosta loše iskustvo s mucavcima, prvi zeko kojeg sam imala imao je urođen problem sa zubićima, nakon nekog vremena što je bio kod mene počeli su prvi problemi, nije mogao jesti, problemi s probavom, sve se to zakompliciralo i jako smo se dugo trudili riješiti taj problem, no nije nam pošlo za rukom, malac je na kraju uginuo nakon mjesec i pol dana liječenja, to mi je slomilo srce, nakon toga dobila sam drugog zeku koji je bio prekrasan, sve je bilo super, nikakvih problema, da bi jedan dan, kada sam došla doma našla njegovo beživotno tijelo( obdukcijom je utvrđen srčani zastoj)! Nakon toga sam mislila da nikada više neću imati zeku, no zbog mog plača i tuge, dobila sam Flo i onda sam joj ja odlučila naći prijatelja kako više nikada ne bi jedan zeko bio sam i kako bi bili sretni i najviše od svega zdravi. Dogodio se ovaj problem s proljevom, ne znam što ga je uzrokovalo, jer oboje jedu isto, nije bilo promijena u hrani, stalno su pod nadzorom kada su pušteni, zapravo ih držim u posebnoj sobi, kada ih puštam ja sam s njim i vrata su zatvorena da ne bi izišli i da ne bi napravili nešto što je loše za njih, iako je sve što je za njih loše maknuto s njihovog dohvata! Ja se konstantno bojim za njih, više sam luda i ova Jankecova bolest me dotukla! Obožavam svoje miševe i sve bi dala za njih! Samo želim da budu zdravi i da mi dugo žive! Hvala na odgovoru, nestrpljivo čekam dan kada će sve opet biti kao i prije!
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet tra 11, 2013 21:30 pm

Uh, nisi bas imala srece :sad:
..ma ako dobro poznajes svoje zeke, vecina problema se pravovremeno otkrije i rijesi..tako da bez brige..za sto god treba smo tu :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 11, 2013 21:36 pm

Hvala! :zekoo3:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la zecofan » sri tra 17, 2013 18:25 pm

drago mi je da je zeko dobro!
htjela sam pitat, za članove foruma koji su spomenuli da su iz Siska, da li su im kunići sterilizirani/kastrirani i da li su išli kod veterinara u Sisku, ili u Zg na zahvat?
zecofan
Zečić
Zečić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sri tra 17, 2013 20:52 pm

Ja imam bebice, tako da to još nije došlo na red, no hoće jer imam curu i dečka! :) Pričala sam o tome s Marijem, veterinarska ambulanta Argus! Ja sam s njima zadovoljna, uvijek su pomogli, dali sve od sebe, tako da kada mi dovoljno narastemo idemo tamo, prvo ide Janko pa će onda i Flo!:)
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 18, 2013 15:51 pm

Pitanje, je li netko od vas zecoljubca imao iskustva s apscesima koji su nastali kao posljedica pikanja, mom mišu su se na mjestima di je dobivao injekcije, a stvarno ih je puno dobio, razvili apscesi( imala sam taj slučaj s mačkom, nije dobila nikakvu terapiju, ja sam čistila to mjesto i prošao je, iako je dugo trajalo) Znači njegovi su bili puni neke sukrvice, sada ne ide to bas van, osjeti se samo oteklina, tvrda! Ne bi ga traumatizirala i vodila veterinaru opet, ako mu mogu to sam riješiti, a ionako ne bi smio dobivati antibiotik injekciono! Jel ima netko savjet?Inače se on normalno ponaša, jede, kaka, vesel je, samo ima te kvrge! :(
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 15:59 pm

To su možda samo manji hematomi, pusti sada da vidiš kako će to biti ubuduće. Ne vjerujem da će mu to ostati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 18, 2013 16:03 pm

Hematomi su veličine lješnjaka! Mački je to trajalo jedno par mjeseci, vidjela sam na forumu da se i zeko po imenu Mia to isto napravilo i da su trebala neka 2-3 mjeseca da prođe! Stvarno mi ga je žao i ne bi htjela da ga više itko nateže, jer se i mene boji, misli da ću ga nositi na pikanje ili mu pregledavati te hematome/apscese! Kvrge su pomične, nije da se drže za kost ili tkivo unutra! Brine me da ne bi bilo nešto ozbiljnije zbog toga!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 16:07 pm

Mazi ga i masiraj mu to lagano
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 18, 2013 16:29 pm

Ok, pazit ću na miša! :zeko5: Neću dizati paniku, neka se samo povuče! Hvala! :zeko8:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet tra 18, 2013 19:32 pm

Mandarinica mi smo imali taj problem,odnosno moja Mia....kod nas je bila rijec o sterilnom apscesu uslijed djelovanja odredjenog lijeka na tkivo ili samo zbog pikanja,nikad nismo saznali ali se desilo nakon ture pikica radi drugog problema.
Da je moguce,ocito je...ali pricekaj da vidis sta ce biti sa kvrgom,nasa se samo povecavala dok nije dosegla velicinu negdje kovanice od pet kuna. Tako da smo morali ici. Nadam se da kod tebe to nije slucaj i da ce se smanjivati sa vremenom. Ako ces trebati savjet slobodno se javi pa ti ispricam nasu pricu a imas topic i na forumu ;). Nadam se da ce biti sve okej!
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 18, 2013 19:44 pm

Hvala, njegove su iste veličine otkada su se pojavile! Isto zbog pikanja, dobivao je enroxil najviše, ali bilo je tu još i drugih lijekova! Ovo je također sterilni apsces, zvala sam ja veta i pitala, ne želim ga opet vuči tamo jer se boji, stvarno je jadan izmučen, dobivao je po 5 pikica dnevno, želim da se malo oporavi od svega, ako kvrge narastu ići ćemo opet po lijekove, no sada ćemo probati malo pričekati! Kvrge su na mjestima di je pikan, tako da je jasno o čemu se radi! Jadna moja životinjica, tako je mali i sve mu se to izdogađalo! Jeste li vi onda dobivali ponovno antibiotike, peroralno? koliko je trebalo da se povuće do kraja! Jer kao što sam rekla kod moje mačke je to trajalo dosta dugo, kod njega je prvo u tome bilo neke sukrvice, a sad više gotovno ništa ne curi, samo limfa malo, ali su kvrge tu1normalno se ponaša, samo ne voli da mu to diram!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet tra 18, 2013 20:39 pm

Ups sorry ja napisala mandarinica a ti si Mirna :)....da,i mi smo dobivali enroxil prije toga a tu na forumu pise da do tih sterilnih apscesa moze doci radi djelovanja tocno tog lijeka na tkivo....kod nas je to davno bilo ali mislim da smo u pocetku dobivali antibiotike na injekciju a onda jos dugo dugo nastavili sa tabletama....i moram reci da se nama to pocelo smanjivati kad smo poceli izvana spricati srebrom sto je odobrio i doktor,ja sam htjela pokusati za svaki slucaj i tad je krenulo na boljeiako je ona cijelo vrijeme bila na terapiji pa neznam dali su u to vrijeme i antibiotici profunkcionirali da se to pocelo smanjivat. Moram to reci iako znam da ne podrzavaju svi upotrebu tog srebra ali ja sam imala dobra iskustva. To je kod nas trajalo sveukupno negdje 2 mjeseca meni se cini,tu negdje,kazem davno je bilo. Ali nemoj se sad odma plasit,vidjet ces kako ce se stvari odvijat.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 18, 2013 20:45 pm

Ma nema veze za gresku! :nowink: Pratit cu stanje! Hvala na odgovoru!Nadam se da ce mu to brzo proci! :wink:
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet tra 18, 2013 20:46 pm

I jos jedna stvar,prvi vet kod kojeg smo bili je to razrezao i gnoj vukao van jer je bilo gnoja unutra i ostavio tako otvorenu ranu da zaraste sama...medjutim kako se rana zatvrala tako je kvrga opet rasla....kad smo promjenili veta oni su to unutra samo jednom isprali jodom i ostavili i samo je bila na terapiji. Bilo nam je naglaseno da se to nije trebalo otvarati i tako mesariti uopce. Tako da eto,pricekaj da vidis stanje,zbilja se nadam da ce njemu brzo proci.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan