Postao/la MirnaMirnaMirna » čet tra 11, 2013 20:23 pm
Jede cijelo vrijeme sijeno, zapravo to jede najviše, jer ja forsiram! Pelete dobiju samo na večer i u jutro! Ako mi se čini da nisu pojeli dosta sijena, malo im pomaknem obrok s peletima! Ja se stvarno svega bojim, čistim wc nekada i do 3 puta dnevno kako bi imala uvida u njihovu probavu! Oni nisu moji prvi kunići, brat mi doma uzgaja kuniće, no velike, oni su vani i ne mogu reći da s njima imamo nekih zdravstvenih poblema, ako se i nešto dogodi to se brzo riješi. No ja sam imala dosta loše iskustvo s mucavcima, prvi zeko kojeg sam imala imao je urođen problem sa zubićima, nakon nekog vremena što je bio kod mene počeli su prvi problemi, nije mogao jesti, problemi s probavom, sve se to zakompliciralo i jako smo se dugo trudili riješiti taj problem, no nije nam pošlo za rukom, malac je na kraju uginuo nakon mjesec i pol dana liječenja, to mi je slomilo srce, nakon toga dobila sam drugog zeku koji je bio prekrasan, sve je bilo super, nikakvih problema, da bi jedan dan, kada sam došla doma našla njegovo beživotno tijelo( obdukcijom je utvrđen srčani zastoj)! Nakon toga sam mislila da nikada više neću imati zeku, no zbog mog plača i tuge, dobila sam Flo i onda sam joj ja odlučila naći prijatelja kako više nikada ne bi jedan zeko bio sam i kako bi bili sretni i najviše od svega zdravi. Dogodio se ovaj problem s proljevom, ne znam što ga je uzrokovalo, jer oboje jedu isto, nije bilo promijena u hrani, stalno su pod nadzorom kada su pušteni, zapravo ih držim u posebnoj sobi, kada ih puštam ja sam s njim i vrata su zatvorena da ne bi izišli i da ne bi napravili nešto što je loše za njih, iako je sve što je za njih loše maknuto s njihovog dohvata! Ja se konstantno bojim za njih, više sam luda i ova Jankecova bolest me dotukla! Obožavam svoje miševe i sve bi dala za njih! Samo želim da budu zdravi i da mi dugo žive! Hvala na odgovoru, nestrpljivo čekam dan kada će sve opet biti kao i prije!
Bunnys my best friends! Flo&Janko