miljenko, grga, joža i ruda

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

miljenko, grga, joža i ruda

PostPostao/la tinka » sub sij 23, 2010 12:25 pm

osim naše dvije curke imamo mi još 4 člana naše male obitelji....
to su miljenko (miljac), ruda, grga i joža....

malo su se stisli u kut, oni se ne vole fotkat ko curke.... ;D

dakle, crveno bijeli je miljac, žarko narančasti je grga, slabije narančasti je ruda, a čistač, iliti sivkasti je jožek.... :cool:

slika

slika
tinka
Super Zek
Super Zek

Re: miljenko, grga, joža i ruda

PostPostao/la donattello » sub sij 23, 2010 14:56 pm

preslatki su!!pusa!
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la frka » pon sij 25, 2010 23:03 pm

tinka dušooo!!
ma ne tako! :omg:
znaš li da jednoj zlatici treba MINIMUM 25-30, a odrasloj zlatnoj ribici 40-50 litara? :hm:
zlatne ribice u pravim uvjetima mogu živjeti na desetke godina i narastu do 30 centimetara i ako želiš da požive, trebala bi im omogućiti dobre uvjete...
govorim iz vlastitog iskustva - oduvijek sam luda za ribicama i držala sam jednu u kugli :ljut: godinama, i jadnica je živjela, ali kako... :sad: to je kao da samu sebe zatvorim u vece i tamo proboravim sav svoj vijek... :sad:

neeemoj!
divan ti je akvarijić, ali stavi unutra još grijač i naseli par gupija ili endlera ili, još najbolje, kozica, kojima bi tu (uz malo mahovine) bilo super, a zlatice daj nekom ko ima bazen doma :wink:
ili kupi veći akvarij! :D
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Megy » pon sij 25, 2010 23:41 pm

Slatke su ti ribice baš.

Inače iako ne spada ovdje ako bilo tko želi udomiti svoje ribice može se ukoliko su zdrave slobodno obratiti meni. Imam jezerce u kojem će im društvo raditi još 15 karasa raznih boja. Da znate ako slučajno budete morali dati svoje ribice. ( naravno do najranije 3 mjeseca će morati biti u kući)
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 8:23 am

frka je napisao/la:tinka dušooo!!
ma ne tako! :omg:
znaš li da jednoj zlatici treba MINIMUM 25-30, a odrasloj zlatnoj ribici 40-50 litara? :hm:
zlatne ribice u pravim uvjetima mogu živjeti na desetke godina i narastu do 30 centimetara i ako želiš da požive, trebala bi im omogućiti dobre uvjete...
govorim iz vlastitog iskustva - oduvijek sam luda za ribicama i držala sam jednu u kugli :ljut: godinama, i jadnica je živjela, ali kako... :sad: to je kao da samu sebe zatvorim u vece i tamo proboravim sav svoj vijek... :sad:

neeemoj!
divan ti je akvarijić, ali stavi unutra još grijač i naseli par gupija ili endlera ili, još najbolje, kozica, kojima bi tu (uz malo mahovine) bilo super, a zlatice daj nekom ko ima bazen doma :wink:
ili kupi veći akvarij! :D

hej draga, sve ti ja to znam... dragi je inzistirao na akvariju i na ribicama i mi smo sve bili pripremili, i planirali otići po grijač i toplovodne male slatke ribice, a onda nas je od dragog tata "iznenadio" sa 3 zlatne ribice... :huh: i sad nam preostaje ili da s vremenom kupimo veći akvarij ili da nekome poklonimo naše dečke jer svjesna sam da još malo i bit će im premali akvarij... :sad: a ja sam ti inače jako slaba na životinje i mene ti isto žalosti što su u akvariju koji nije dovoljan za njih...

evo baš vidim ovaj post od megy, pa možda ga uspijem uvjeriti da dečke damo,a da sebi kupimo druge manje dečke... hehe...

megy, ako se odlučimo dati naša tri frajera, jel bi ih uzela u svoje jezerce?
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » uto sij 26, 2010 12:09 pm

ako su zdravi nema problema ali tek negdje u trećem četvrtom mjesecu jer jezerce je trenutno pod ledom a tad će već bit dovoljno toplo da ih stavimo
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 12:11 pm

pa zdravi su koliko ja znam... ;D stvarno dobro izgledaju, jedu normalno, plivaju, sve super..

onda taman neka još budu tri mjeseca kod nas, a onda ih damo tebi za jezerce a mi si napokon kupimo grijač i toplovodne ribice... :zeko8: :zeko1: to sam i htejla u početku, pa nas je moj budući svekar malo zeznuo...

javi mi se onda kad će biti moguće da ti ih donesem, može? a di ih držiš preko zime?
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 12:16 pm

Da se prikljucim s obzirom da i sam posjedujem akvarij,volio bi znati koliko taj akvarij ima litara? Ja ti nebi savijetovao da stavljas zivorotke u taj akvarij jer se one jako brzo razmnozavaju pa bi ih mogla imati za mjesec,dva previse!!Takodjer prije kupnje ribica bilo bi dobro da se malo informiras po forumima i da vodis racuna o omijeru musko-zensko ako se odlucis za zivorotke.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Megy » uto sij 26, 2010 12:30 pm

ribice su vani i ljeti i zimi...u 10 mj nadolijemo vode do vrha tako da se moze vrh lijepo zaledit a da na dnu u mulju bude dovoljno toplo da ribice mogu prezivjet
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 12:31 pm

Megy je napisao/la:ribice su vani i ljeti i zimi...u 10 mj nadolijemo vode do vrha tako da se moze vrh lijepo zaledit a da na dnu u mulju bude dovoljno toplo da ribice mogu prezivjet

Koliko vam je duboko jezerce na najdubljem mijestu?Koliko siroko,dugacko?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 12:48 pm

Megy je napisao/la:ribice su vani i ljeti i zimi...u 10 mj nadolijemo vode do vrha tako da se moze vrh lijepo zaledit a da na dnu u mulju bude dovoljno toplo da ribice mogu prezivjet

aha, pa super, baš lijepo da se tako brinete o njima... mojim dečkima će biti super, sigurno... ;D

a kaj se mojih novih ribica tiče, opet ćemo kupit tri, četiri istog spola i to je to... nebi ja nikakva razmnožavanja, premali je akvarij da ih imamo hrpu...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 12:52 pm

tinka je napisao/la:

aha, pa super, baš lijepo da se tako brinete o njima... mojim dečkima će biti super, sigurno... ;D

a kaj se mojih novih ribica tiče, opet ćemo kupit tri, četiri istog spola i to je to... nebi ja nikakva razmnožavanja, premali je akvarij da ih imamo hrpu...

Ako drzis samo muske zivorotke postoji mogucnost da ce naganjati jedan drugog do smrti iz razloga zato sto imaju potrebu za zenkim spolom a to im je uskraceno!Da bi bila sigurna da je tvojim deckima dobro i ako im zelis pruziti sretan i ugodan zivot,moras ih hitno prebaciti u veliki akvarij ili jezerce!!
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 12:58 pm

želimire, kao što vidiš, radim na tome da ih prebacim kod megy... a sebi ću nabaviti manje... a što se tiče spolova, to sam već prije čitala kod kojih ribica zna biti problem agresivnosti i teritorijalnosti... i kad dođe vrijeme za to, kupit ćemo one kojima će taj akvarij biti dovoljan i od kojih možemo uzeti istospolne ribice... ne brini...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zelimir » uto sij 26, 2010 12:59 pm

tinka je napisao/la:želimire, kao što vidiš, radim na tome da ih prebacim kod megy... a sebi ću nabaviti manje... a što se tiče spolova, to sam već prije čitala kod kojih ribica zna biti problem agresivnosti i teritorijalnosti... i kad dođe vrijeme za to, kupit ćemo one kojima će taj akvarij biti dovoljan i od kojih možemo uzeti istospolne ribice... ne brini...

Nisam mislio nista lose samo dobronamijerno,sorry ako si se uvrijedila.
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » uto sij 26, 2010 13:02 pm

ma šta bi se uvrijedila... ;D

samo je i meni grozno što smo dobili ove ribice koje su prevelike za naš akvarij i sad ćemo ih morat dati... :sad: a lijepo sam govorila da su prevelike, ovo tu sve skupa mi je sad samo potvrda... samo su me neki, koji očito nisu baš informirani, uvjeravali da im je baš super u tolikom akvariju..... jadni moji dečki...a dobro, još tri mjeseca će izdržati kod mene, a onda idu u jezerce... :zeko8:
tinka
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan