koliko zeko sme da jede

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

koliko zeko sme da jede

PostPostao/la savkelepaja89 » pon stu 18, 2013 21:05 pm

imam patuljastog kunica lavlja glava star oko mesec dana kako je dobijen na poklom znam o njemu samo ono sa interneta
interesujeme koliko on sme da jede dnevno u gramima posto non stop gricka uvek je gladan pa me je strah da ga ne prehranim
ako neko moze da mi kaze ili da neku tabelu bio bih zahvalan. P.S. zenka je u pitanju. poz
savkelepaja89
Kunić
Kunić

Re: koliko zeko sme da jede

PostPostao/la Klio » pon stu 18, 2013 21:36 pm

On je mala beba i treba stalno imati punu posudu suve hrane i puuuuno sena, naravno i sveze vode...Jesce koliko mu bude trebalo ne brini...Naravno posto je mala bebica isto tako kao i kod nas ljudi, treba mu puno da bi rastao i bio zdrav....

Zato nemoj sada brinuti da se ne prejede :wink:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 27, 2013 11:44 am

Samo bi nadopunila, daj mu hrane, ali novu dodaj u zdjelicu tek kada pojede sve iz zdjelice. Inače će se naučiti birati samo ono što je njemu fino i neće nikada pojesti sve.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la unicorn » ned sij 12, 2014 15:00 pm

Pozdrav,
čitam već neko vrijeme savjete sa vaših stranica, no ipak nikako da nađem konkretno točan odgovor na ono što me zanima.
Već mjesec dana imamo jednu mladu ženku (nadam se da je, kako se ne voli dizati i nositi onda to radim rijetko, i onda ju samo držim i mazim na prsima ili krilu pa nisam provjeravala jel je ili nije curka, uzgajivač od kog sam ju uzela je naglašavao da je ženka), došla je kod nas s tri mjeseca, sad znači ima oko 4, i dajemo joj naravno puuuuno sijena i vode, ali i suhu hranu. No ona toliko voli tu suhu hranu da poludi od veselja kad joj stavljamo u posudicu i jako brzo sve pojede. Pa ne znam koliko joj smijemo toga dati jer čitam po netu i na puno mjesta piše da ide samo jedna žlica te hrane dnevno, a ako je 80% prehrane sijeno, jedna žlica nije 20%. Koliko joj onda smijem dati suhe hrane dok ne krene jesti ostalu hranu (povrće i voće)?
unicorn
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 15, 2014 12:52 pm

Ja svoje hranim sa dvije jušne žlice hrane ujutro i dvije navečer, a kroz dan sijeno i svježe. Bitno je kod malih kunića da im se daje hrane kada pojedu sve iz zdjelice, tako da se nauče pojesti svu hranu ako je miješana, da ne postanu izbirljivi.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Masha » pon sij 27, 2014 20:49 pm

Mene isto muci kolicina hrane.
Moj zeko je stvarno veliki s obzirom da je patuljasti kunic i ima 3 kile tocno i tako od kada je prestao rasti.
Neznam dajem li mu previse suhe hrane? Osim sto je velik imai guzu i busu a nebi htjela da bude debeli zbog njegovog zdravlja
Ako moze neka prepkruka ;) hvala :zeko8:
Masha
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon vel 03, 2014 21:26 pm

Pa u postu iznad ti piše koliko davati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Prehrana kunića