Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini
iva985 je napisao/la:udomi se velika vecina, frend je imao leglo od 9 malih i svi su se udomili preko ovog foruma, a i tata od tih bebica je udomljen u bolje ruke...
ali jos razmislite o bebicama jer je to velika odgovornost...
sretno
Barica je napisao/la:eto me.. hm.. mi smo imali 2 legla za redom.. totalna katastrofa.. muž i ja smo ozbiljno razmišljali o prekidu zbog njih.. nevjerojatno je koliku štetu mogu napraviti.. a žao ti ih je gledati zatvorene, i tako su oni radili sranja, uništili mužev stan koji će se jednom prodavati, i to po puno nižoj cijeni od prave vrijednosti jer je sve drveno u stanu vidljivo izgriženo.. a da ne pričam koliko vremena i živaca ode na njih.. iako je moj muž htio leglo, mi nikako nismo bili spremni na to.. pogotovo ne na 2 legla.. od 1. legla su nam ostala 2 malca, 3 udomljena, a od 2. legla je ostala 1 curica, 3 su udomljena..
i tako mi trenutno imamo 5 štakora koji rade i dalje nereda, a nekad bi htjela vremena samo za sebe, npr. da pročitam knjigu ili samo pogledam film, a nemam ga jer moram njih razdvajat, čistit za njima, jer mi i mama (sad kad smo doma) i muž (kad smo bili kod njega) lude zbog bilo koje kuglice na podu.. i sad ćemo đuru i ćupicu dat u oglase da ih poklanjamo iz više razloga, a najviše tog što se ja selim u rijeku sljedeće godine, a moj muž ne želi i nema vremena brinuti o njih 5.. uglavnom, da me se danas pita, najsretnija sam bila kad su bili samo barica i jurica.. nemojte me krivo shvatiti, ja njih sve volim, i previše, ali ne bi mi trebali biti centar svijeta, a jesu.. svega se odričem zbog njih, a to baš i nije normalno..
još je dobro kad se cure ne tjeraju, onda svi tuku samo đuru (njega ćemo najviše zbog toga pokloniti, stalno je tužan, i odvojen od ostalih jer ga svi napadaju).. a kad se cure tjeraju, to je raspašoj.. cijelu noć nema spavanja, mama mi kvoca kad ona ne spava zbog njih, susjeda me na ulici jučer pitala šta se kod mene u kući događa po noći jer je to jezivo kakvi su to udarci, pa se njene male curice boje spavati.. ma katastrofa živa..
oni su slatki dok su mali, ali već kad su stari mjesec, dva počinju preveliki neredi.. a pogotovo ak vam ostane koji kojeg niste uspjeli udomiti, pa ta razdvajanja da ne bude novih malaca, pa puštanje na smjene, briga da koji ne zbriše, pa da to ne ispadne produktivno, stalne tučnjave.. ne znam, ja ih stalno branim i pred mamom i pred mužem, ali nekad mi je i samoj dosta..
i sad tek vidim kad sam pročitala post koliko sam zapravo isfrustrirana.. zvučim ko luđakinja..![]()
Barica je napisao/la:pa prvo leglo smo htjeli, i htjeli smo ih sve zadržati.. ali tada još nismo ni znali baš puno previše o zečevima, njihovoj agresivnosti i tako jer nismo otkrili zecove.net.. pa nismo znali što znači briga o toliko njih.. jako neodgovorno od nas.. a drugo leglo se eto dogodilo jer sam ja mislila da sam brža od njih.. pustila sam baricu van, i zatim otvorila vrata jurici, spustila vrata na kavez i okrenula se, doslovno 2 sekunde, i jurica je već bio na barici i odjednom se onesvjestio, pa je tako došlo drugo leglo.. jako neodgovorno od mene..
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.