Kada sam dobila zeku nisam znala sta je pa sam ovde pogledala kako mogu videti i odrediti sta je i videla sam da je decak.Odvela sam ga u obliznji pet shop kod prijateljice i potvrdila je da je ipak decak veliki je ima sada oko kilogram i nesto a bio je jako mali pre par meseci
ako ima ovo i sa jedne i sa druge strane žlijezda, jesu to jajca u padu?? (ili to imaju i ženkice)... reće nam dotoresa da je ženka, pa me sad zbunilo (pišu ne vidim, a zeko bi moga imat oko 2,5-3 mjeseca)
Zadnja izmjena: Antonia; ned lis 03, 2010 11:54 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
kad je zeka mli jako je tesko videti sta je i odrediti se pol. cak i neki veterinari se predju kada vide tj.pogrese ja sam mislila da je moj zenka nista nije ukazivalo na drugacije ali kada su se spustili videlo se bas da je muzijak to je bilo tek kada je imao 4meseca
Antonia je napisao/la:ako ima ovo i sa jedne i sa druge strane žlijezda, jesu to jajca u padu?? (ili to imaju i ženkice)... reće nam dotoresa da je ženka, pa me sad zbunilo (pišu ne vidim, a zeko bi moga imat oko 2,5-3 mjeseca)
da meni se čini da će to biti dečko, tj da već je dečko
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom! 17 Toby & Anđa (\_/) (='.'=) (")_(")
Ja sam mislila da je Mary curica , ali veterinar tvrdi da je mushko . Uh ! Ima li neke razlike u cuvanju devojcice i decaka ? Trebam li nesto da znam ? Po cemu je oni razlikuju sto se nege tice ? Citala sam ovo za zlezde i zbunila sam se ... prosto ne znam kako cu to da izvedem ... Od koje starosne dobi treba cistiti zlezde muskim zekama ? Moj ima 4 meseca .
Nemaju samo muski zljezde...imaju i curice. Neznam tocno od koje dobi al kad vidis da su napunjene smedjom masom treba ih ocistiti,obicno se koristi obican stapic za usi.
Nema razlike oko brige za deska ili za curicu zlijezda se ciste samo ako je to potrebno tj. ako u njima ima tog tamnog sekreta (onak kao sta ljudi znaju imat kad ne ciste usi )..u vecini slucajeva zekaci ih ciste sami..
moja zeka ima 1 god. zanima me jel ga mogu dati pariti..to bi joj bilo prvi put...u jednom forumu piše da ako zečica prvi put rađa a ima 1 god. da rađa mrtve zečeke i da ima komplikacija pri porodu..jel neko ima takvog iskustva??