Žuži piški krv

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Žuži piški krv

PostPostao/la Žuži i Mrvica » uto stu 06, 2007 8:17 am

Moja Žuži je prije 15-tak dana počela piškit krv. :omg: Nadali smo da je samo jača upala. Nakon terapije antibiotika stanje se popravilo i čim smo prestali s terapijom krvarenje je opet počelo. U Donu su nam rekli da Žuži mora na rendgen. :sad: Jel zna netko gdje bi to mogla obavit,a da nije na Veterinarskom fakultetu...uz njega me vežu samo loša iskustva i želim da mi Veterinarski fakultet bude zadnja opcija. Hvala!
Žuži i Mrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » uto stu 06, 2007 8:47 am

u Bubi imaju rentgen :)
salatica

PostPostao/la Bubica » uto stu 06, 2007 10:42 am

Hitno na vet. faks!!! U Bubi imaju rendgen, ali mozda ce trebati i ultrazvuk, a to nazalost nemaju.
Tako je i s mojom Bubom krenulo, pa je zavrsila na hitnoj operaciji. Nemoj cekati, odi odmah danas na faks da se postavi dijagnoza, jer svaki dan moze biti presudan. Procitaj ovo i pozuri!!! http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=402

Srecom, kod nas je sve dobro proslo, ali samo zato sto nismo cekali!
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » uto stu 06, 2007 15:02 pm

sad sam skužila :D

u Bubi imaju ultrazvuk, ne rentgen
salatica

PostPostao/la ina » uto stu 06, 2007 15:07 pm

Držim fige da sve dobro prođe! Javi se
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto stu 06, 2007 15:07 pm

Tak sam ja i mislila! :D ali kak je i Bubica isto napisala kao i ti :hm:

a znam da imaju ultrazvuk jer im dolaze činčile, fereti, psi stalno, jedino ako šalju na fax zbog stručnog mišljenja
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » uto stu 06, 2007 18:28 pm

Hm... mozda je i obratno...
Znam da imaju samo jedno od ta dva i da smo zato morali na faks. Mozda sam pobrkala u svoj onoj ludnici...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mubi » uto stu 06, 2007 20:35 pm

sigurno nemaju rentgen jer su slali jednog zeku s kojim sam bila na faks po to. onda ultrazvuk :wink:

držimo šapice skupa za Žuži :kekmig:
mubi
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » uto stu 06, 2007 23:06 pm

sigurno nemaju rentgen, to je naime prilično velik uređaj i potrebne su 2 prostorije, te izolacija... a i pregače :)

ali ultrazvuk smo radili u Bubi :wink:
salatica

PostPostao/la Žuži i Mrvica » sri stu 07, 2007 20:36 pm

Bili smo na Veterinarskom...
Napravljen joj je rendgen u ultrazvuk...,a onda su uslijedile super dobre vijesti jer sam se pripremila na ono najgore. :D Nema nikakvih promjena na maternici. ;D Radi se samo o višku kalcija koji joj se nakuplja i to ju izgrebe do krvi. Treba promjenit prehranu i trebam ju prisilit da pije što više tekućine da joj se to što prije pročisti iz organizma. E, sad je jedini problem koju joj hranu dati? :hm: Do sad je jela Prestige Cuni Indoor Nature.
Pao mi je kamen sa srca... :D :D :D
Pozdrav.
Žuži i Mrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la ...beba... » sri stu 07, 2007 20:37 pm

Drago mi je da nije ništa ozbiljno.
...beba...
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la TENK » sri stu 07, 2007 20:45 pm

jel to kao znaci da je cuni indoor nature los?
to je dobra hrana. mozda bi pod tim "promijeniti prehranu" samo trebalo vise ju bazirati na sijenu, zatim na zelenju i vocu, a tek onda na suhoj hrani. a ne da trabas mijenjati suhu hranu:blink: :blink:
p.s. drago mi je zbog dobrih vijesti.
Zadnja izmjena: TENK; sri stu 07, 2007 20:46 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sri stu 07, 2007 20:46 pm

Uvesti više zelenjave, a izbaciti hranu koja sadrži puno kalcija (npr. peršin, potraži na forumu i netu imaš točno za svaku namirnicu koliko kalcija ima u sebi), možeš probatai i izbaciti iz hrane kolutiće - to je lucerna, i kupiti vitaminske kapi (C vitamin pospješuje izbacivanje kalcija)

Jel ima ona kakav talog u mokraći?

Jel piškila baš krv ili je to možda bila obojana mokraća? :hm:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » čet stu 08, 2007 7:27 am

Daj joj dnevno i par suhih brusnica jer one pomažu kod spriječavanja upala mokraćnog sustava. Pazi kod promjene prehrane da se ne bi napuhao od zelenjave jer se Slavku to desilo.
Slavko je piškio dosta Ca (sva sreća na pločice pa sam na vrijeme primijetila), pa smo smanjili suhu hranu na pola, dodali više zelenog i povrća, uveli brusnice i stavljamo par puta mjesečno Opti-vit u vodu. Sad povremeno popiški Ca, ali puno rjeđe.
Mene je malo strah zelenjave iz dućana zbog pesticida pa sam mu preko ljeta sadila na balkonu mrkvu, bosiljak, timijann, celer,..., a sada kad je hladno kupujem mu travu za glodavce u Pet centru pa mu to sadim.

Drago mi je zbog tvog zeke da situacija nije strašna! :)
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Žuži i Mrvica » čet stu 08, 2007 8:09 am

Ne,to ne znači da je cuni indoor nature los,dapače meni je tu hranu preporučio veterinar,ali očito da ima previše kalcija koji Žuži ne uspjeva izbacit iz sebe. I Žuži i Mrvici smeta taj višak kalcija jel talog u mokraći je ogroman. :wub:
Na početku je piškila čistu krv,onak...promjera 3x3...A nakon par dana kaj je bila na antibioticima onda je to bila krv pomješana sa mokraćom. Ali sve mi je to bilo čudno jer je ona bila tak dobre volje i nije pokazivala da ju išta boli ili nešto slično...baš je bila živahna.
Voće i povrče sam joj morala smanjit na minimum jer ima jako lošu probavu i dobije proljev svaki put kad pojede nešto što nije sijeno. Za sad pije čaj od brusnice i Pro-digest. Malo ću pronjuškat po forumu da vidim kaj to ima puno kalcija pa da joj to skroz izbacim. :P
Pozdrav
Žuži i Mrvica
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan